#hupkaag

Na Sylvana Simons en Femke Halsema is Sigrid Kaag dé Rosie the Riveter van Nederland. Ze is anders dan alle andere vrouwen van haar tijd. Ze laat zich niet weerhouden door het glazen plafond of scharen door soortgenoten uit haar krabbenmand. Ze heeft haar vleugels uitgeslagen. Haar blonde manen wapperen inmiddels ver boven het maaiveld van het patriarchaat. Als een stalen windturbine zet ze een tsunami aan vrouwenhaat om in oer energie. 

De wind draagt haar boodschap verder uit en verspreidt die over het hele land: “Laat je niet klein maken. Droom groot. Sta op. Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt zijn. Heb lef en grijp je kansen. Hou nooit je mond. Laat je stem klinken.” Want Sigrid Kaag is next level.

Terwijl Wilders op veilige afstand vanuit zijn panic room moslims stond uit te schelden, voerde Sigrid als een GI Jane gevoelige en gevaarlijke missies uit in het Midden Oosten. Toen Thierry nog lavendel lag te snuiven, controleerde Sigrid haar auto op explosieven. Terwijl Mark onder luid applaus van de media zijn eigen fietsband stond op te pompen vlogen in hotels waar Sigrid verbleef buiten de mortieren rond.  Deze Hollandse James Blonda was op één van de gevaarlijkste plekken op aarde met maar één doel: Het beschermen van een bedreigde bevolking en het vernietigen van chemische wapens.  Alle chemische wapens!

En dit lukte.

Onder haar bezielende leiding verliepen de gevaarlijkste missies uit onze tijd vlekkeloos. Allerhande konvooien met mensenverdelging aan boord wist Sigrid veilig dwars door de bevolking van Damascus, Aleppo en Homes te loodsen. Ook al moest ze met haar konvooien door vijandelijke gebieden waar rebellen in struiken lagen te loeren. Ze draaide haar hand er niet voor om en het lukte. Terwijl wij ons in Nederland afvroegen in welke vluchteling we nou weer een piemel moesten steken, sleepte Sigrid alle chemische wapens Syrië uit en bracht ze dit in het diepste geheim op een schip tot ontploffing.

Tussendoor maakte ze nog een paar baby’s om tussen neus en lippen door de volgende generatie op te voeden. Sigrid schept niet op maar deze powerbabe is oestrogeniaal! En als we haar vrouwelijkheid dan toch per se willen benoemen dan maar compleet hormonaal. Want Sigrid heeft serieus schaamhaar! Alleen al hoe ze Wilders tijdens het RTL debat aan zijn dovemans oor trok om hem in een snelle links liberale beweging over haar bestraffende knie te leggen. De mentale petsen op de bleke billen van ’s lands grootse pestkop waren in iedere huiskamer voelbaar. Dat waren pas opvliegers en overgangsrituelen. Dat ze haar hormoonhuishouding op orde heeft blijkt overigens ook uit het feit dat ze Chinees kan bestellen in zes verschillende talen en haar zwangerschapsdagen heeft opgebruikt om voor Palestijnse vluchtelingen te zorgen. Noem dat maar elitair. Ze huwde een man die door haar gemeenschap werd afgewezen en toen iedereen met gebalde vuisten de andere kant op keek adopteerde ze snel nog even een kindje uit een kindertehuis in Bethlehem. Bethlehem hé? En een kindeke! Als je al niet gelovig was, dan was dit je kans om op je knieën te vallen. Sigrid is gewoon een vrouw met dubbel D. Die heeft in haar eentje zoveel power en energie dat ze tijdens een bevalling Bitcoins zou kunnen minen.

Dus als iemand van het formaat Sigrid na een leven vol heldendaden je partij binnen komt wandelen dan sta je op. Dan gooi je direct je beste man eruit om plaats te maken voor Xena. Dan weet je dat tenminste één van de Goden je goed gezind is. Want terwijl Sigrid tegen alle meisjes in Nederland zegt: “Laat je niet klein maken, droom groot, sta op en ontdek wie je bent. Heb lef, grijp je kansen, hou nooit je mond en laat je stem klinken.” denk ik alleen maar:

#hupkaag

8 comments

 1. Beste Sylvia,

  Ik ben het niet eens met je verhaal over Kaag! Als zij echt op zou komen voor de vrouwen dan ze zou niet met haar manen vanuit een wereldagenda deze boodschap brengen. Het is totaal niet congruent en haar ogen stralen niet! Kijk maar naar haar non verbale houding.
  De power die zij gebruikt is dusdanig onder invloed van de WEH, WHO en EU. Vooral doen wat er gezegd wordt. Campagne taal. Het is niet authentiek maar vooral hynose en dat is geen rolmodel voor mijn dochter van bijna 17 die allang door deze politieke farce heenprikt. We hebben nog een lange weg te gaan. Ik kies #teamwaarheid @intvrouwendag

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet dat veel mensen moeite hebben met Kaag. Ik weet niet helemaal wat je precies wilt zeggen mbt haar Wereld agenda, maar los van kritiek die vast ook te geven is, wilde ik met mijn column haar goede kant belichten.

   Like

 2. Ik snap niets van het verhaal van Vianey. Wat bedoelt hij/ zij met een wereldagenda??Ik vind het eerlijk gezegd voornamelijk lulkoek. Ik ben het helemaal met Sylvia Witte eens. Sigrid Kaag is een topper!!

  Like

 3. Hoi Syl, ik geniet van je stijl van schrijven en je woordkeus is ook voortreffelijk. De persoon van Sigrid Kaag is voor mij niet zo boeiend, voor mij een beetje gretig, ze wil teveel. En ik vind de observatie van Viany terecht dat haar ogen niet stralen, misschien heeft ze daarvoor teveel gezien. Maar los van de persoon waarover je schrijft waardeer ik je meer je manier van schrijven. Een een dame die ik hoog acht en waar ik op heb gestemd is de voorzitster van de Tweede Kamer. Vrouwen brengen meer rust voor het haantjes gedrag van veel mannen is mijn indruk. Ik wilde in deze reactie niet op de inhoud ingaan maar meer op je manier waarop je zaken aan de orde stelt. Groet, Herman.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s