Als de oorlog komt Martijn Koning

Thierry die Europa ‘blank’ wil houden. Die de intelligentie van witte mensen superieur vindt aan die van Latino’s en Afrikanen. Thierry die zich hardop afvraagt of je zus met een ‘neger’ thuis mag komen. Die over vrouwen beweert dat ze minder ambitie hebben, minder excelleren en die zijn hardcore volgelingen vertelt dat als een vrouw nee zegt, ze eigenlijk ja bedoelt. Die Thierry. Die in het TV programma Buitenhof de EU een immigratiemachine noemt en warme banden onderhoudt met de Amerikaanse extreem rechtse denker Jared Taylor. Thierry ook die zich verdiept in de alt-right beweging die een vijandige houding heeft tegenover Joden. De enige échte onversneden Thierry die boeken leest en waardeert van Franse ethnonationalisten die antisemitisch zijn. Onze nationalistische Thierry. De politicus die volgens de website GeenStijl al tijdens zijn promotie in Leiden mensen op de kast joeg met uitspraken over hoe Joden Europa hebben overgenomen en hoe Joden het voortbestaan van een blank continent in gevaar brachten. De voorman van Forum voor Democratie die het Jodendom een parasitaire cultuur noemt en zijn volgelingen vraagt om volmacht stemmen te ronselen bij hun naasten en geliefden.

Uitgerekend die Thierry vond een ‘roast’ over zijn identiteit te ver gaan. En toen tot overmaat van ramp ook de Joodse afkomst van zijn verloofde werd genoemd, veroorzaakte dit niet alleen een error in het hoofd van Thierry maar ook een uitbarsting in de rest van het land.

Bij de RTL redactie stond de telefoon roodgloeiend. Niemand had dit aan zien komen. Iedereen op de redactie had van te voren gedacht dat Martijn Koning veel grappiger zou zijn. Dat ze gierend van het lachen het praatprogramma konden afronden met desnoods een racistische dijenkletser, een fascistische klucht of een leuke roetmop. Maar niet dit.  Dit kon niemand vermoeden. Niemand had het sinds de moord op Pim Fortuyn meer gewaagd om in de vooravond van de verkiezingen op te staan en om een statement te maken tegenover mensen die Europa blank wil hebben. Tegenover iemand die Joden, ‘negers’, Marokkanen, vrouwen en homoseksuelen het liefst alleen in vernederende en snoeiharde grappen noemt. Tot Martijn Koning.

Twitter barstte los. Eva Jinek had moeten ingrijpen.  Zwevende kiezers fladderden in paniek door elkaar heen terwijl the messenger met scherp werd beschoten.  Jinek en RTL boden diep beschaamd hun excuses aan. ‘Deze confrontatie ging een grens over’, laat een woordvoerder van RTL weten. ‘Zo ga je niet met racisten gasten om!’, riepen ze bij Voetbal Inside. ‘Ik wist het niet!’, gilde Jinek.  ‘Mensonterend!’, riep ook Farid Azarkan die Thierry niet veel eerder nog door het stof had laten kruipen om zijn Marokkanen-uitspraak.  

Vooral de ‘grap’ over hoe de racistische achterban van Thierry in de toekomst zal reageren op de komst van zijn homeopathisch verdunde kinderen viel niet in de juiste voedingsbodem. Martijn Koning maakte van de racistische ‘drek’ zoals Hiddema het zelf liever zou hebben omschreven helemaal niets vrolijks. Geen gemoedelijk RTL onderonsje. Tegen iedere verwachting in maakte hij het niet eens behapbaar. Integendeel. Martijn Koning maakte het super ongemakkelijk. Gênant zelfs. Hij benoemde de drek bij naam en toenaam, liet niemand lachen en wreef de smerige smurrie uit het repertoire van Thierry Baudet in het verwrongen smoelwerk van zijn narcistische zelfliefde. Omdat Black Lives Matter.

Daarom liep Thierry boos weg. Net zoals hij laaiend weg liep uit een interview bij Emma Wortelboer en woedend uit een interview bij Wilfred Genee en pissig uit een interview bij Marcel Bamberg en nijdig uit een interview bij Simone Weimans. En net zoals hij ziedend zijn eigen partij verliet na het uitlekken van allerhande antisemitische en homofobe appberichten.

Martijn Koning bleek inderdaad geen clown maar speelde zijn rol als nar voortreffelijk uit. Inmiddels is Thierry op de vlucht en slaat hij live-interviews af. Hulde Martijn! Je bent dan wel niet de grappigste maar wel de moedigste stand-up comedian die ik ken. Dus mocht er nog een stoeltje vrij zijn in één van je leeggelopen zalen reserveer die dan maar voor mij. En als er oorlog komt en jij ergens moet schuilen, natuurlijk man, dan mag jij gewoon bij mij.

41 comments

 1. Als er oorlog van komt … mag je bij mij schuilen! Thierry vind jou vast niet aardig, Eva denkt aan haar portemonnaie, Rtl aan kijkcijfers en anderen … weet ik niet wat die mogen denken. Een raar beest verwijder je ook uit je huis en soms gaat het vanzelf weg wanneer je een spray gebruikt die het beestje niet fijn vindt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Geweldig geschreven!!❤ En Martijn zeer veel respect voor je gewaagde maar zo ware roast….voor mij mag er ook een stoel gereserveerd worden bij één van je shows!

   Like

 2. Ik vroeg mij een paar jaar geleden af wat een Jared Kushner in de entourage van de neonazisten rond Donald Trump deed. Ik ben toen tot de conclusie gekomen dat Jared hoogst waarschijnlijk een Mossad-agent is.

  Zou die vriendin van Thierry misschien ook …

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee Wappies zijn mensen die ondanks dat 95% van de wetenschappers A zegt het B van een stel hersendode “influencers” verkiest.

    Ik creëer mijn eigen complot-theorieën over zaken waar nog geen mening over is gevormd. Iemand moet toch een voorzet geven. 😉

    Geliked door 1 persoon

 3. Sylvia Witteman slaat met deze column de spijker voor de volle 100% op zijn kop ! Als je echt van plan bent om op Thierry Baudet te stemmen eem dan even de moeite om deze column te lezen ! Als je daarna nog steeds van plan bent om op deze narcistische droeftoeter te stemmen doe mij dan een lol en verwijder mij meteen als vriend op fb! ☺️🙏
  Ik heb zojuist de herhaling gezien van 11 maart Jinek. Buikpijn en een enorme spanning ontstond bij het kijken. De wetenschap dat Martijn Koning nog moest komen maakte dat ik mij verheugde op de afgang van Thierry Baudet! Voel mij enorm gesteund door deze column van Silvia en het geloof in mijzelf is niet aangetast.
  Kippenvel en veel emotie ontstond bij het lezen.
  Ik heb het wel geweten!!!

  Geliked door 2 people

  1. Ik heb de uitzending zelf niet gezien, omdat ik de laatste tijd me over-geinformeerd voelde en dat is niet gezond. Maar de reacties op facebook vlogen me om de oren en dat was niet mis. Dan is er iets goed mis in Nederland. Wat een taal, doodswensen en al, compleet uit zijn verband gerukte ideeen over Martijn Koning en Jinek. En ach, “die arme Baudet, de stakker, die kreeg de volle laag van links”. ???? Ik wist weer waarom ik niet meer naar nieuws en praatprogramma’s keek. Ik was blij met bovenstaand artikel. Weer even normaal denken gelukkig. Dank daarvoor.

   Like

 4. Bam…you’ve nailed it! Dank je voor dit heldere artikel.
  Niet dat ik zo trots ben op Martijn Koning, maar wel omdat hij Thierry een koekje van eigen deeg heeft laten ruiken.
  En wat doet Thierry, precies wat Trump ook altijd deed 🙂
  Hoe ver wil je gaan om op Trump te lijken, Thierry?
  Niet alleen je campagne maar ook je gedrag komt al heel dicht in de buurt van je grootste voorbeeld!
  Op mijn stem hoef je uiteraard niet te rekenen, ik zie liever geen racistische narcisten aan de top..

  Geliked door 1 persoon

 5. Iemand die al op zijn rug ligt, bij te komen van de oorwassing, stamp je niet de grond in en sla je met een knuppel al het licht uit zijn ogen. Ik begrijp wel dat Baudet weg liep. Je hoeft je niet te verlagen tot onder het niveau van Baudet om je punt te maken. Door deze roast gaat de hele discussie aan tafel verloren, en die was shocking, hoe Baudet de beelden die iedereen zag ontkende en in een andere realiteit verkeerde, was ronduit stuitend. Door deze actie van Martijn Koning wordt Baudet erg zielig gevonden door veel kijkers (zelfs door mij) en dat zal hem wellicht veel stemmers opleveren. Dit lijkt me niet de bedoeling van Martijntje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja..ik vond hem ook zielig. Preken voor eigen parochie is makkelijker. Als hij stemmen krijgt uit medelijden, zal dat ten kosten gaan van stemmen die anders naar Wilders waren gegaan. Met beide partijen wil niemand straks regeren, dus een stem op Thierry is een verloren stem, zelfs als hij uit medelijden is gegeven.

   Like

 6. Ik vind die uit Amerika overgewaaide roast te bête voor woorden. Het is iemand raken waar je raken kan en het typeert heel erg de tijdgeest van nu: lekker grof allemaal, moet kunnen en wie er niet tegen kan, is een loser en een watje.
  Het is erg naïef om te denken dat Baudet dit tot het einde uitgezeten had. Hij staat er bekend om dat ‘ie uit interviews en tv-programma’s loopt, omdat ‘t ‘m niet aanstaat. Dus ja, wat was dan werkelijk het doel? Ik vat ’t niet zo.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik zie dergelijke programma’s nooit, maar hiervoor, het einde dan maakte ik een uitzondering, en dat is helemaal fout! Zo had ik medelijden met Thierry, maar dat klopt ook niet, het was naief! Zo jammer, maar nu weet ik weer waar het over gaat, nooit oordelen zonder alles te weten…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn met de nazi’s collaborerende grootvader die zelfs aan het Oostfront heeft gevochten is na de oorlog ook met een Joodse vrouw getrouwd. Het zal wel een soort Stockholm-syndroom zijn.

   Like

   1. Misschien werd je grootvader gewoon verliefd. Zoals je weet overstijgt de liefde alles, maakt zelfs relaties tussen Nazi’s en Joden mogelijk. De liefde laat zich niet verbieden door aardse sentimenten, daar lacht ie om…

    Like

    1. Ik bekijk het meer vanuit de onbegrijpelijke kant van die Joodse vrouw. Maar daar waren ook types bij die hun eigen volk verraadden hebben. Het was overigens ook een vreselijke vrouw.

     Like

 8. Het was een prachtige zomerdag en het strand lag vol. Je rook de geur van zoute zeelucht gemengd met hier en daar wat zonnebrand. Overal geluid van kinderen die van alles door elkaar heen riepen. Ik was een jaar of 8 en had met mijn buurjongen een zandkasteel gemaakt. Een enorme hoeveelheid torens, het moeten wel 20 miljoen zandkorrels zijn geweest. Om ons heen zagen we kinderen hetzelfde doen, overal zag je grote en kleine kastelen. Iedere golf vanuit de zee botste op de torens en duizenden korrels verdwenen in de zee, maar wij waren druk aan de andere kant weer aan het bouwen zodat ons kasteel bleef staan. Toen ging het mis. Het water steeg en de golven werden hoger. Ik zag om mij heen paniek bij de andere kinderen en ik wist dat we iets moeten doen. Verderop stond Paolo eerst nog een ijsje te eten terwijl zijn kasteel langzaam in de zee verdween. Aan de andere kant zagen we Donald, je weet wel, dat verwende ventje die in die hoge flat woonde met zijn rijke vader, boos op het strand zitten. Hij kreeg geen ijsje en keek boos de andere kant op. Ook zijn kasteel ging stuk. Dat ging mij niet gebeuren! Ik besloot geulen te graven en bleef graven om het water maar we te laten lopen. Mijn vingertoppen deden zeer in het harde zand maar ik ging door. “Hee Tierry” riep ik naar mijn buurjongen, “help nou mee graven!”. Hij deed het niet. Graven deed zeer aan zijn tere handen en hij stond erbij en keek terwijl ik zo mijn best deed het kasteel te redden. Na 10 minuten, die aanvoelde als veel langer, zakte het water en stond ik trots naast mijn kasteel ondanks zere handen. Tierry keek naar mij en het kasteel. “Nou heb je pijn aan je handen en ons kasteel ziet er nog net zo uit als daarvoor, had je beter niks kunnen doen!”. Ik probeerde nog te wijzen naar Paolo en Donald om te laten zien dat het anders had kunnen lopen maar hij luisterde niet. “Kijk dan man, dan was het toch stuk gegaan!”, maar Tierry liep weg. Boos. “Ik ga wel met Jinek spelen, speel niet meer met jou” zei hij nog. Tja, ik had gelukkig mijn kasteel nog. “Kom”, zei mijn vader, “we halen een ijsje, dat heb je wel verdiend”.

  Like

  1. Hoorde later dat Jinek bij De Mol moest komen, school decaan, want ze had andere jongens in de klas opgestookt om Tierry uit te schelden. Ze heeft alles ontkent en een van die jongens moest zelfs nablijven, terwijl Tierry altijd op iedereen liep te schelden. Kinderachtig als je er nu over nadenkt. Benieuwd wat er ook van Donald is geworden, die is naar buitenland verhuisd geloof ik.

   Like

 9. Het water staat ons aan de lippen, de ijskap, dus makkers staakt uw wild geraas of verzuip niet alleen in verbaal geweld maar in een vloedgolf

  Like

 10. Fijn! Ik ben dus niet de enige die Martijn Koning een dik compliment geef. Dat zo’n mafkees als Thierry de ruimte krijgt om zijn drek uit zijn mond te laten stromen, vind ik onbegrijpelijk. Dat hij dan een koektrommel vol eigen deeg krijgt is toch wel het minst.

  Like

 11. Laten wij de geschiedenis van de opkomst van de nazi blijven doorvertellen aan de nieuwe generatie, opdat die niet weer in een dergelijke wereld terechtkomen . Ik beweer niet dat Baudet een Hitler is, vast niet. Maar in dergelijke scenario’s moeten we ver van wegblijven. Baudet is vergeten dat hij ook iets goddelijks in zich draagt. Voor liefhebbers, kan ik het boek van Christina von Dreien aanbevelen. Voor liefhebbers ! ! Ieder mag natuurlijk zijn / haar / mogelijke Hiernamaals bedenken. 🙏

  Like

 12. Geweldig geschreven!!❤ En Martijn zeer veel respect voor je gewaagde maar zo ware roast….voor mij mag er ook een stoel gereserveerd worden bij één van je shows!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s