#Barbaar papa 2021

Na Urk, Eindhoven, Amsterdam, Enschede, Den Haag, Venlo en Apeldoorn lijkt het hoog tijd voor de uitreiking van Barbaar Papa 2021.

Ken jij een Barbaar Papa? Geef hem dan snel op! Want naast The Voice of Holland, De Slechtste Chauffeur Van Nederland en De Slimste Mens, is Nederland toe aan een échte Barbaar Papa Verkiezing.

Het profiel van Barbaar papa:

Barbaar papa is omstreeks 1990 geboren via een thuis- of zwembadbevalling.  Dit was in een tijd dat Super Mario werd voorgesteld aan Nintendo en Nelson Mandela werd vrijgelaten van Robinson Eiland.  Voor Barbaar papa was Mario belangrijker. Hij bouwde onverstoorbaar zijn eerste imperium op met Duplosteentjes, terwijl iets verderop de Berlijnse Muur werd afgebroken. Hij stapte na borstvoeding over op koemelk maar werd al snel allergisch.  Wanneer Gandhi wordt gedood komen zijn tandjes door in het kinderdagverblijf. Terwijl rassenrellen Amerika in de greep hielden identificeert hij zich met de He- Spider- en Superman pop.  Hij had ze alle drie.

Rond deze periode drinkt hij liters melk op sojabasis. Uit de geluidsdragers van zijn tijdsgeest klinkt: ‘Losing my religion’.  De NS wordt verkocht en het verdrag van Schengen geïmplementeerd terwijl hij Flippo’s spaart. Hij is de eerste generatie PDD-NOS, ADHD en ADD en trekt met zijn gedragsstoornissen en genetische afwijkingen het hele zorgstelsel vacuüm. Intussen is hij de langste van de klas, hebben zijn vrienden een kleurstofallergie en koopt hij van zijn eerste kleedgeld een gloednieuw Lonsdalejasje. Hij heeft GeenStijl want volgens Barbaar papa betekent Lonsdale: ‘Laat Ons Nederlanders Samen De Allochtonen Langzaam Elimineren’.

Op zijn Playstation schiet hij zijn voorgeprogrammeerde vijand die zijn virtuele wereld bedreigd aan stukken.  Het is een fase van zijn leven waarin hij leert dat het beledigen van anderen tot een kunst kan worden verheven. Cameraploegen op zijn televisiescherm rennen bezeten rond door achterstandswijken op zoek naar boze of verongelijkte immigranten. Hij groeit op tot een generatie die geen deuren meer open houdt voor vrouwen. Die bij een kassa bejaarden liever achter hem in de rij ziet staan. Hij heeft geen relatie maar een omgangsregeling met zijn kinderen.  Hij leerde dat je conflicten niet zelf oplost maar bij de Rijdende Rechter en dat je slachtoffers niet helpt, maar filmt. Hij is gaan haten, smult van de plofkip en hij gelooft niet meer in goede doelen. Voor de één een barbaar, voor de ander is hij een doodgewone papa. Hij is Barbaar Papa!

Een toetsenbordridder. Opgehitst door racistische en populistische partijen. Gestikt in de ijle zuurstof van zijn eigen bubbel. Dus demonstreert hij door met een ploertendoder het hoofd van een politiepaard in te slaan. Hij geeft zijn mening middels het afsteken van zwaar vuurwerk onder de buik van een politiehond.  Zijn vrijheid viert hij door het afbreken van ziekenhuizen en het afbranden van teststraten. Hij verdedigt zijn land door het plunderen van winkels. En hij verheugt zich. Grijnzend maakt hij zich op voor de aankomende verkiezingen, want eindelijk kan hij dan stemmen op iemand die zegt wat hij al die tijd al dacht.

Ken jij zo’n iemand of staat zijn naam op jouw bil getatoeëerd? Zet deze verzetsheld dan eens lekker in het zonnetje en nomineer hem voor de #BarbaarPapa2021 

 

5 comments

 1. Ik complimenteer je maar weer eens met je scherpe observatie en nog scherpere pen. Een schoolmeesterige opmerking: denk om je d’s en t’s, hij verdedigt zijn land en verheugt zich. Ben jij al een influenceer? Ga vooral zo door. Maar na dit geconstateerd te hebben rijst de vraag “Hoe gaan we als maatschappij en/of individu hiermee verder?” Ik denk dat de gebeurtenissen o.a. te wijten zijn aan een enorme verveling, werkeloosheid, kleine behuizing, lage opleiding. Het lijkt op linkse aanknopingspunten voor een ander beleid … Herman.

  Like

  1. Dankjewel Hazetblog. Ik ben er zóóóóó slecht in, in die dees en tees. Dus hamer er maar op. Door schade en schande zal ik wijzer worden:) Verder ben ik geen influencer haha, daar heb je bepaalde skills voor nodig die ik niet heb. Dus laat ik hier mn onderbuik maar leeg lopen in de wetenschap dat ik jou altijd bereik:)

   Like

  2. Ik ben bijna 65 en verder ook zo’n vervelende ouwe zak, m’n beste Herman, die pijn krijgt aan zijn ogen als hij ziet zondigen tegen dt en dergelijke. Ik vond het evenwel te flauw, pardon: dacht dat men het te flauw zou vinden om er wat van te zeggen. Maar goed, weet je dus in ieder geval gesteund door iemand anders, die net als jij vermoedelijk ook niet meer van deze tijd is… (Je reaksie hep me verheugt!)
   Overigens vond ik het een interessant stukje van Sylvia, maar mij klinkt er toch iets te veel in door van “de jeugd van tegenwoordig! Nee, dan wij in onze tijd…” We hebben die apathische, ontevreden, respectloze, nihilistische producten van de consumptiemaatschappij tenslotte wel zelf zo gemaakt door o.a. commerciële televisie, om maar iets te noemen. (Je kunt ook zeggen dat we ze ieder perspectief hebben ontnomen.)
   Misschien is dit trouwens wel het moment om respect uit te spreken voor die moedige demonstranten in Rusland, maar ondertussen geeft het land van Pim Fortuyn (waar Paul de Leeuw koninklijk is onderscheiden en waar ik al ruim 20 jaar niet meer woon) weer eens een mooi visitekaartje af. Hier was de reactie toch wat anders, toen de avondklok vervroegd werd naar 18 uur… Maar goed, een Fransman wil alles zijn behalve banaal, terwijl de gemiddelde Nederlander trots is om dat te zijn. Genoeg over dat verwende rancuneuze rotvolk.

   Like

 2. aanvulling op eerdere reactie: En vergeet het ‘voorbeeld’ van Amerika niet. Kopieer gedrag, sociale media, fake news, verlies van respect van leiders …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s