Stop! Hou op!

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam is ondergedoken omdat hij werd bedreigd vanwege een spotprent. Weerzinwekkend. Op de tekening stond een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd. Volgens NRC hing de spotprent al vijf jaar in de klas. Vijf jaar! Totdat een paar leerlingen in de jihadist hun geliefde profeet Mohammed dachten te herkennen en de prent op Instagram plaatsten. Toen was het hek van de dam.  Religieuze onderbuiken vulden zich met haat, de leraar moest huis en haard verlaten, de meisjes werden beroemd op TikTok en de onderwijsbond sprak haar afschuw uit. Twitter ontplofte en imam Ismail Abou Soumayyah startte een petitie tegen het beledigen van profeet Mohammed.

Wat. Een. Drama.

Misschien moeten we er maar gewoon mee ophouden om moslims te vertellen hoe het in Nederland werkt met spotprenten. Ze snappen het niet, ze begrijpen het niet en ze willen het niet begrijpen. Toegegeven, ikzelf begrijp het ook niet meer. Eerlijk gezegd ken ik geen één Nederlandse school waar Jezus omgekeerd aan een kruis hangt als lesmateriaal om de vrijheid van meningsuiting te kunnen bespreken. Zo ver ik weet hangt ook nergens een poster van een VN soldaat die met mosterdgas een school aanvalt, waarna je Arabische kinderen ziet smelten.  Dat soort plaatjes hangen wij echt niet vijf jaar lang op in een klas met dertienjarigen. Zo werkt het niet in Nederland. Er is in heel Nederland geen school die zich er aan waagt om Maria ter hoogte van de directiekamer op een XXL poster af te beelden met tepelklemmen in een straffe SM-sessie. Ook al is het satire.

Dat. Doen. Wij. Niet.

Dus, laten we hand in eigen boezem steken en zo rond de kerst dit jaar eens wat spotprenten op scholen gaan ophangen van een pedofiele Jozef die zich met een stijve penis over kindeke Jezus buigt. Om onze beschaving te vieren zeg maar. En dan hangen we dat vijf jaar in een klas met gereformeerde leerlingen om seksueel misbruik met ze te bespreken. Als we andermans religie niet mogen bespotten, dan maar die van onszelf.

Het is namelijk hoog tijd dat we onze jeugd leren voor welke waarden we staan. Dat we dienstplicht hebben afgeschaft maar ten strijde trekken met het potlood. Zodat iedereen die zich hier wil vestigen het van verre zal horen. Godslastering is een verworven recht en we fleuren niet alleen katholieke brugklaslokalen op met jihadistische prettekeningen van onthoofdingen. De tijd is aangebroken om de zoete smaak van onze verworvenheden grondig en diep door te laten dringen in de gekwelde hoofden van onze gelovige kinderen en hun achterban. Omdat het recht op beledigen een belangrijk onderdeel is van onze cultuur.

En laten we dan ook het hoofd van onze koning op toiletpapier afdrukken en de rollen gratis uitdelen aan toeristen op Schiphol. Om een internationaal statement te maken. Pas als Nederland vol hangt doen we ook weer eens een plaatje over profeet Mohammed. Gewoon voor de lol. En omdat we dan pas écht kunnen zeggen: Zo. Doen. Wij. Dit. In. Dit. Land!

5 comments

    1. Fijn om weer es wat van je te lezen, Sylvia! Ben het niet volledig met je eens, maar dat hoeft ook niet. In ieder geval kom je met originele invalshoeken en dat is op zich al een verademing tussen al die voorspelbare andere onzin die op dit punt voorbij komt!
      Hoop binnenkort weer meer van je te lezen. Succes!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s