Nashville

Natuurlijk moet Kees van der Staaij het fundament waarop zijn religieuze bestaan is opgebouwd kunnen uitdragen. Niet alleen leeft hij in een vrij land, we lieten hem zijn kindertijd tenslotte ook volbrengen op zo’n noodlottig gereformeerd basisschooltje, waar de religieuze teksten snoeihard door zijn leergierige fontanel werden gedrukt. Inmiddels is Kees groot en penetreert hij met zijn matties de Nederlandse grondwet ruw en diep achterlangs. Ook dat moet kunnen. Dat homohaat een geestelijke afwijking is, is allang geen nieuws meer. Dankzij het ondertekenen van de Nashvilleverklaring zijn we het ons hooguit weer pijnlijk bewust. God houdt volgens Kees alleen van heteroseksuelen.

De slag om Nashville is een orthodoxe aanval van Gods volgelingen op iedere alternatieve uiting van liefde.  Volgens hen ziet God mannen liever vechten dan elkaar lief hebben. Volgens hen ziet God liever twee mannen een kind seksueel misbruiken, dan een kind adopteren en liefdevol opvoeden.  En Kees?  Onze Kees is op de aarde gekomen om dat te onderstrepen. Fuck de 10 geboden. Volgens Kees zijn het er wel 11! Samen met maar liefst 200 Nederlandse predikanten, voorgangers en prominenten van de Protestantse kerk stoten zij Goddelijke oergeluiden uit over de meest ‘kwetsbaren’ in de samenleving.  Uit naam van Hem.

Het moet Kees dan ook een deugd doen dat de zelfmoordcijfers onder homojongeren vijf keer hoger ligt dan onder heterojongeren.  Verheugd zal hij vast ook zijn bij het lezen van een recent Vlaams onderzoek waaruit blijkt dat 8 op de 10 transgenders door maatschappelijke afwijzing vroeg of laat een zelfmoordpoging zal ondernemen. Dat ‘het probleem’ zichzelf met enige regelmaat probeert op te ruimen zal Kees vast een belangrijk signaal van boven vinden.

Maar toen de Duitse katholieke kerk in 2018 officieel zijn excuses aanbood voor het decennialang seksueel misbruiken van meer dan 3.600 kinderen, bleek Kees en zijn aandrang om vanuit Bijbelse ethiek te veroordelen nergens te bekennen. Geen één keer sprak hij namens God. Ook ondertekende hij geen verklaring toen uit een bijna 900 pagina’s tellend rapport bleek dat in de staat Pennsylvania driehonderd priesters zich schuldig hadden gemaakt aan het seksueel misbruiken van ten minste 1000 minderjarigen.  Laat staan dat hij iets religieus zei toen naar buiten kwam dat de helft!! van alle Nederlandse bisschoppen én kardinalen betrokken waren- of wetenschap bleken te hebben van het misbruik van kinderen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Hij zweeg. Zij zwegen. Iedereen zweeg. God zweeg ook. In de bible belt kon je een speld horen vallen. Maar wie zijn oor écht te luisteren legde kon uit de diepere krochten van Gods orthodoxe gemeenschap kinderen zachtjes horen huilen.

Het is dan ook op zijn minst opvallend dat bij seks met iemand van een gelijk geslacht en leeftijd! allerhande passages uit de bijbel gehaald kunnen worden om te veroordelen. Dan wel. Terwijl bij onvrijwillige hetero seks met kinderen het woord van God er niet één keer toe lijkt te doen. Alsof in het ene geval God oordeelt en in het andere geval de rechter er zich maar over moet buigen.  Niet te diep natuurlijk.

Maar goed, het Christendom van Kees neukt haar kinderen en ejaculeert ter compensatie haar vernietigende en intolerante zaad uit over hen die elkaar wél lief heeft. Een schaamteloze anti-homocampagne uit naam van God om de orthodoxen te behagen. Hoor hoe apocalyptische dreigementen vermomd als popliedjes worden gezongen in een wanhopige poging jonge aanwas te verleiden. Goddank gebruiken de ronselaars gitaren en geen bomgordels. Het kan dus altijd nóg erger.

Hoopgevend is dan weer wel dat religie niet is aangeboren maar aangeleerd. Dat religieus fanatisme uiteindelijk gewoon te genezen is.

..en dat vind ik persoonlijk best wel weer een hele slimme truc van God.

4 comments

 1. Jezelf, je medemens, de natuur, planten, dieren en de aarde liefhebben wordt gezegd bij talloze religies, godsdiensten en geloofsovertuigingen.

  Maar het daadwerkelijk doen is iets heel anders.

  Jammer dat het aanleren van die liefde zo moeilijk is …..

  Vredelievende groet,

  Geliked door 2 people

 2. Haast ziekelijk zoals je los gaat op Christenen in zijn algemeenheid. Je bent een Van de Staaij in het kwadraat. Zou me niets verbazen als er aangifte tegen je gedaan zou worden. Dit is echt te grof voor worden.
  Of mag je alles roepen hier in Nederland, zolang het maar uit je onderbuik komt? Dit is maar een kleine groep orthodoxe christenen. Maar waarom ga je niet los op de groeiende groep moslims die vindt dat je homo’s van een toren moet groeien ? En op al die Noord-Afrikaanse islamjongens waar Amsterdamse homo’s in toenemende mate bedreiging van ervaren ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s