HET. IS. EEN. KIN. DER. FEEST!

Ze zeggen dat het maar een heel klein groepje zure beroepsklagers zijn die het traditionele kinderfeest willen verpesten.  Maar wie zijn dat dan die beroepsklagers? Voor het gemak heb ik er een paar op een rijtje gezet, zodat we ze voortaan gewoon met naam en toenaam kunnen noemen.

De kinderombudsman zegt: De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag.

(Tjongejonge..hou eens op man! Het is een kinderfeest..)

VN-comité tegen rassen discriminatie zegt: Zwarte Piet is discriminerend vanwege de typische kenmerken die verwijzen naar het slavernijverleden.  Ze zeggen ook dat zelfs een diepgewortelde culturele traditie als het Sinterklaasfeest geen discriminerende praktijken en stereotypen kan rechtvaardigen

( Ja ja, maar het is en blijft een kin.der.feest!)

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zegt: Aan Zwarte Piet kleven discriminerende aspecten. Een aantal typische kenmerken en gedragingen van Zwarte Piet kan, in onderlinge samenhang, een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur schetsen en bevestigen. Denk aan de combinatie van kenmerken, gedragingen en rol als een (egaal) zwart of donkerbruin gezicht, zwart kroeshaar, dik aangezette rode lippen, gouden oorringen, krompraat of accent, niet al te slim, atletisch, een onderdanige houding, een ondergeschikte rol naast een blanke man en dergelijke. Het gaat om het totaalplaatje

(HET IS EEN KIIIIIIIIIIINDERFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST!)

RADAR zegt: Uiterlijke kenmerken van de traditionele Zwarte Piet, zoals het kroeshaar, de dikke rode lippen en de gouden oorbellen, horen bij het stereotiepe, karikaturale beeld van de zwarte mens uit de koloniale tijd – een tijd gekenmerkt door de heersende opvatting dat het ‘blanke ras’ superieur was aan het ‘zwarte ras’. De rolverdeling tussen een witte baas (Sint) en zijn zwarte onderdanen (de Pieten) roept dan ook associaties op met het slavernijverleden.

(NIET WAAR! SCHOORSTEEN! SCHOORSTEEN! SCHÓÓRSTEEEEEEEN!)

Amnesty zegt..

(WHO CARES WAT AMNESTY ZEGT!!!)

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en het Landelijk platvorm slavernij zeggen..

(NOU EN! NOU EN!)

Nickelodeon toont sinds 2015 alleen nog ongeschminkte Pieten.

(BORING. ÉCHT!)

Schiphol laat geen Zwarte Pieten meer toe, omdat internationale klanten en bezoekers het niet zouden begrijpen.

NOGAL WIEDES! DIE ZIJN HIER NIET OPGEGROEID!!!!

Beijenkorf, Jumbo, Albert Heijn, Bolletje…

KAPPEN NU! ER IS NIETS RACISTISCH AAN. DIT JAAR GA IK EXTRA ZWART! HET IS GODVERDOMME MIJN LAND EN IK LAAT ME NIET DE LES LEZEN DOOR EEN STELLETJE APEN!

………………sarcasm off

 

7 comments

 1. Toch jammer dat het Sinterklaasfeest zo verpest wordt. Ben ca. 20 jaren terug zwarte piet geweest op een (toen al) bij 100% zwarte school met ook verschillende gekleurde leerkrachten. Wat een feest en wat een gezelligheid ! Nu zou het vast niet meer kunnen want er wordt ons nu ingefluisterd dat zwarte piet racistisch is.

  Like

  1. Tja Dirk, tijden veranderen. Er zijn wel meer dingen in de geschiedenis veranderd door voortschrijdend inzicht. Zo mocht de Bart Smith ineens niet meer alleen meisjes met strijkijzertjes en roze stofzuigertjes afbeelden, omdat dit seksistisch zou zijn. En dat terwijl geen meisje het ooit zo zelf had gezien. Maar ja, we ontwikkelen ons nou eenmaal. Daar valt niets tegen te doen:)

   Geliked door 1 persoon

  2. Hm. Ja dat is balen. Maar hé, ik speelde jarenlang ook zwarte Piet hoor. Zelfs een keer Sinterklaas. Toegegeven, dat moet er vast grappig hebben uitgezien. De andere kant maakte ik ook mee. Dat uitschelden en zo. Jij ook? Niet dat het me getraumatiseerd heeft hoor. Ik sloeg wel terug en was niet bepaald voor één gat te vangen. Het hoorde er allemaal een beetje bij. Ik wist niet beter. Maar nu weet ik iets meer. En oh..ik heb twee schatten van kinderen. En tja dan hoop je toch dat zij vooral het leuke gedeelte mee krijgen. Vandaar dat ik wel voor een stukje verandering ben. Jammer dat zoveel mensen daarvoor over de zeik gaan. Maar net als vroeger sla ik dan wel terug. In mijn geval door stukkies te typen. Misschien bereik ik daarmee een paar mensen. Maar misschien ook helemaal wel niet.

   Like

 2. Goh wat grappig dat jij jouw visie ziet als ‘voortschrijdend inzicht.’ Beetje hautain vind je ook niet ? Denk dat het helemaal niets met een voortschrijdend wijselijk inzicht te maken heeft. Maar met een toenemende spastische linkse hysterie rondom onze multiculturele samenleving en met een overdreven focus op ‘discriminatie.’ Een hysterie waarbij elk gevoel voor rede, nuance en nuchterheid verdwenen lijkt te zijn. Laten we ons verstand gebruiken. Inderdaad HET.IS.EEN.KIN.DER.FEEST!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s