doe zelf normaal man!

Nederland verhuftert. De brief van mijn Premier aan het volk is daarvan een pijnlijke illustratie.  Maar wie vingerwapperend een volk toespreekt en de zwarte Piet uitdeelt aan hen die zich koud op het droge wanen vraagt natuurlijk om een beetje tegengas.  Je kunt namelijk niet oproepen tot meer fatsoen van de één terwijl de geschrokken koffiedames binnen je eigen kartel nog aan het bijkomen zijn van hun eigen raadslid Rolf Zincken.  Het dikke ik’je takelde tijdens een bijeenkomst zijn stadsgenoot zo erg toe dat deze zich voor zijn verwondingen in het ziekenhuis moest laten behandelen.

Praten over normen en waarden is stoer, sociaal wenselijk en gewenst, maar blijft lastig wanneer binnen je eigen instuif  onlangs nog iemand (VVD fractievoorzitter, De Kruif) betrokken is geweest bij een hennepkweek.  Hoe in vredesnaam leg je nieuwkomers uit den vreemden uit,  goed om te gaan met het aanschouwen van korte rokjes, als je vervolgens binnen je eigen collectief moet dealen met een wethouder (De Greef) die zich schuldig maakte aan seksuele intimidatie? Of het slachtoffer eventjes op zijn kamer wilde komen.  Volgens boze tongen om haar een lesje te leren.  Ja heus, met de gordijnen dicht! Alwaar hij met een sceptertje zwaaide van wel 23 centimeter!

Natuurlijk moeten we ons beter gedragen, maar wijsvingerig vloggende tieners toespreken is haast niet te doen met de beelden van het Groningse Vindicat nog vers in het collectief geheugen. De studentenvereniging, waar aantrekkelijke vrouwelijke studenten eenmaal geregistreerd op een bangalijst als hete hertjes over een kanon getrokken moesten worden.

Praten over asociaal gedrag en het hardwerkende volk vertellen wat wel of niet normaal is, is totaal ongeloofwaardig dankzij VVD tob stukken: Jos Van Rey: (240 uur taakstraf ivm fraude en lekken van geheime informatie) Wethouder Stephan Satijn: (liet zich voor 9200 euro met een taxi door Venlo rijden) Kamerlid Frans Weekers: (zorgtoeslag-fraude)  Minister Ivo Opstelten: (loog de Tweede Kamer voor)  Minister Fred Teeven: (omstreden witwasser, bonnetjes-affaire , betaalde 4,7 miljoen gulden aan drugsbaron Cees H) Minister Edith Schippers:  (verdoezelde het dossier van NZa Klokkenluider, Arthur Gotlieb) 2de Kamer voorzitter Anouschka van Miltenburg: (gooit bewijs in de papiervernietiger) Wethouder EZ Ton Hooijmaijers: ( fraude en valsheid in geschrifte) en tot overmaat van ramp de Minister Ard van der Steur: (ontving 437.362 euro restauratiesubsidie voor zijn appartement in Kasteel Warmond en is inmiddels wereldberoemd als nationaal liegbeest)

Natuurlijk kun je vluchtelingen vragen dit land mee te helpen opbouwen, maar wat heeft het voor zin als ze toch terug moeten voor het behalen van hun eindexamen en wij achterblijven met overgekwalificeerde mensen als Neelie Kroes: (verkocht vastgoed met miljoenenverlies) Nurten Albayrak: (machtsmisbruik en zelfverrijking) Joris Demmink: (verdacht van seksueel misbruik van minderjarige jongens)  Rob Drillenburg: (drie jaar celstraf  wegens oplichterij, valsheid in geschriften, meineed en het aannemen van steekpenningen) Bart Schmeink: (kartelafspraak)  Sjoerd Swane: (veroordeeld ivm belastingfraude en het aannemen van steekpenningen) Jan Franssen: (declaratiefraude) Matthijs Huizing: (drankmisbruik) Wethouder Carel van Gelder: (wietteelt) Burgemeester Rob Bats: (omkoping)  2de Kamerlid Johan Houwers: (valsheid in geschrifte, oplichting, witwassen en hypotheekfraude) Huub Eitjes: (belangenverstrengeling) Fritz Huffnagel: (declaratiefraude)  Hennie van der Most: (sloot een deal met het COA en Fred Teeven om voor 6 miljoen euro asielzoekers in zijn bungalowpark in ‘Vakantiepark Oranje’ te huisvesten)

Motorclub Bandidos werd door het OM voor minder ‘een subcultuur van wetteloosheid’ verweten en sindsdien met opheffen bedreigd.  Maar mocht de Premier zich de aankomende weken tussen al deze asociale hufters werkelijk nog iets van mijn persoonlijke lot aantrekken? Laat dan dat eindeloze gejengel over mijn recht op het krijgen van een hand van een orthodoxe gelovige maar zitten. Er zijn ergere dingen.  Zoals het op komen voor mijn geaardheid om in dezelfde adem mijn etniciteit te vertrappen. Hou daar eens mee op! Stop met het roepen dat de multiculturele samenleving is mislukt, terwijl mijn wijk uit zijn voegen barst van de halfbloedjes.

Met Aleppo op mijn netvlies, de ZP-discussie in mijn maag, Wilders door mijn strot, Trump op mijn schouders, de klimaatcrisis in mijn achtertuin en de eenzaamheid van ouderen in m’n vizier, is het laatste waar ik op zit te wachten, een Premier die zweert er voor iedereen te willen zijn, om hem in dezelfde adem de allerzwakste hard na te zien trappen.

Écht!

Pleur dan lekker zelf maar op!

20 comments

 1. Hahaha…..lekker bezig Sylvia, ik heb ooit een zelf gemaakt kinderjurkje van een client aangenomen. Het was een pleegouderonderzoek en mijn vrouw was in verwachting van mijn oudste dochter. Dat had ik enthousiast verteld. Je kon wel zien dat de mevrouw die het jurkje gemaakt had geen idee had van kindermaten… maar ik had het wel aangenomen.
  Mea culpa….

  Like

 2. En dan al die VVD-ers die niet direct aantoonbaar fout zijn, maar toch heel duidelijk op de lijn zitten van zelfverrijking… Neem zo iemand als Loek Hermans, die als voorzitter van de Raad van Comissarissen, blijkbaar meer voor de verdienste en de status van de voorzittersfunctie ging, dan voor de inhoud… Onder zijn ‘toezicht’ werd het een grote chaos bij Meavita….
  Überhaupt is het stapelen van betaalde bestuurlijke bijbaantjes gemeengoed onder VVD-ers. Los van die kwaliteit die men inbrengt in dergelijke bij-baantjes vind ik het voor mensen met reeds duur betaalde banen in top-posities, not-done en ook ongeloofwaardig als men ook nog betaalde bijbanen accepteert… Ergens gaat het dan niet goed…

  Geliked door 1 persoon

 3. Het verschil dat ik zie is dat moslims die homo’s discrimineren en vrouwen geen hand willen geven in het gelijk worden gesteld door de officiële instanties, en dit soort vvd figuren niet. Dat maakt het in mijn ogen zo een gevaarlijke ontwikkeling.

  Ik vind ook dat als de normen en waarden van een land niet passen bij die van jou of je geliefde religie, dan zou je je inderdaad kunnen afvragen wat je hier doet. Is dat een gekke of onethische gedachte syl? Dat die vvd-ers en vele anderen zich niet aan de wet houden en vervolgens voor de rechter moeten komen is kwalijk, maar ze worden tenminste veroordeeld indien er voldoende bewijs is.

  Overigens was de subsidie niet voor het apartement voor Vd steur, maar het gehele kasteel. Gewoon objectief correct verstrekte subsidie. Persoonlijk ben ik tegen vele vormen van subsidie, maar dat is weer een ander verhaal.

  PS geen zorgen dirk, 23cm lengte haal ik ook net niet.

  Like

  1. Moslims die homo’s en vrouwen geen hand willen geven worden ook veroordeeld, maar niet via het strafrecht. Als we het over de verkaffering van de maatschappij hebben (daar was dit een reactie op) dan vind ik dat vingertje ongeloofwaardig, wetende wat in je eigen toko plaats vindt.

   Verder vind ik de vergelijking tussen iemand die vanuit een religieuze overtuiging iets naars uitdraagt, of iemand die uit persoonlijk geldelijk gewin iets uitvreet dit moeilijk met elkaar te vergelijken.

   Zelf ben ik nog nooit een moslim tegen gekomen die mij geen hand wil geven, niemand uit mijn vriendenkring. Wel struikelen we allemaal over de VVD-mentaliteit, daar worden we dagelijks mee geconfronteerd..

   Like

 4. Ik kan me dat voorstellen. Zelf heb ik meer last van de moslims in mijn omgeving die Marokkaans ogende vrouwen bespugen omdat ze zich niet bedekken, de logos van Mn auto jatten, en andere kleine criminaliteit. Natuurlijk geldt dat voor iedere huidskleur, maar in mijn ervaringen zijn het vooral Marokkaans uitziende jongens geweest. Ik heb video bewaking rondom mijn woning, dus vandaar dat ik het kon constateren. Overigens was het een Surinaams uitziende jongen die Mn nummerplaten gejat heeft. Ook op beeld. Dat zijn de dingen waar ik over struikel. Wat de vvd uitvoert, of de Henk krollen van deze wereld, dat is laag, maar heeft op mij verder geen betrekking.

  Like

 5. Nogmaals, ik ben het met Sylvia’s commentaar op Rutte eens. Maar toen brave borst Balkenende destijds een discussie over normen en waarden wilde voeren, werd m.n. vanuit de politieke linkerhoek deze discussie gesmoord met absurde argumenten als dat het betuttelend was en er om Balkenende een 50-er jaren spruitjeslucht hing. En zo gaat het vaker; Toen in het ‘verleden’ mensen (naar mijn idee) een oprechte maatschappelijke discussie wilden opstarten over de ontwikkeling van de islam in Nederland en met name die van (onderdrukte) moslima’s in Nederland, werden ze op een of andere manier de mond gesnoerd. We weten allemaal nog hoe Ajaan Hirschi Ali uit het PvdA nest gedrukt is….s….

  En zo wordt menig broodnodige discussie m.n. vanuit de linkerhoek vaak neergesabeld. En vanuit de niet-linkse partijen ontbreekt dan vervolgens de power om de discussie toch verder te dragen. Thema’s die m.n. het traditionele deel van onze samenleving verwijtbaar zijn, worden wel breed uitgemeten. Al sinds de jaren 60 is het binnen Vara-kringen de normaalste zaak om zaken af te kraken die met kerk en christelijk geloof te maken hebben. Kan me nog heugen dat kort na de Mohammed-cartoonrellen, het kindermisbruik in de Kath. Kerk bij DWDD breedvoerig werd besproken. Er werd ook in lachwekkende context, een afbeelding getoond van Jezus, uit een verhaal waar hij kinderen zegent o.i.d. .Er was niemand die er boos om werd, geen krant die er kwaad sprak, etc. etc. Maar had Marthijs van Nieuwkerk een spottende een afbeelding mbt de Islam laten zien, dan was hij nu waarschijnlijk niet meer op tv geweest.

  Een feministisch bolwerk maakte zich terecht druk om de positie van de vrouw binnen de SGP. Men ging daarvoor zelfs naar de rechtbank. Maar wanneer durven we nu eens als samenleving eens een signaal af te geven dat de basisgedachte achter een hoofddoek toch écht niet strookt met onze visie op ‘de vrouw.’ En als ik zelfs strijdbare types als Sylvia de boerkini hoor verdedigen, dan hebben we volgens mij nog een lange weg te gaan.

  Maar we MOETEN die weg wel gaan. Anders hebben we het toch echt aan ons zelf te wijten dat mensen uit pure wanhoop op engerds als Wilders stemmen.

  Alle zaken die (schijnbaar) niet goed gaan in onze samenleving moeten benoemd kunnen worden, of het nu gaat om de graaicultuur in VVD kringen, ongewenst gedrag binnen moskeënnen, kindermisbruik in de Kath. kerk, hoofddoekjes van moslimas of de positie van vrouwen binnen de SGP. We moeten alleen nog even leren om daar op een normale manier met elkaar over te discussiëren met het oprechte doel om onze samenleving op een hoger peil te brengen.

  Like

 6. Dacht zelf dat de VVD de meest foute partij was (staat in ieder geval qua grondbeginselen mijlen ver van mij af), maar als ik de lijst met foute politici mag geloven, dan voert de PvdA deze lijst aan…. Tsja, dat geeft toch ook wel te denken; http://www.foute-politici.nl/
  En dan staan die griezels van Denk er nog niet eens tussen…

  En de slagzin ‘links lullen en rechts vullen’ is ook niet uit het niets ontstaan. Als we de absurde salariëring van Vara-mensen als Van Nieuwkerk en Beelen zien, snappen we waar het vandaan komt.

  Het is ook niet voor niets dan ‘Rosenmöller’ op ‘zakkenvuller’ rijmt…

  Zo… ! Dat brengt weer wat balans en nuance in de discussie.

  Like

  1. Mooie reactie dirk. Het is idd waar. En het gekke is dat de aanhangers van denk en Sylvana steeds richting pvv en vvd ageren, maar waarom niet de PvdA? Kan jij dat uitleggen Sylvia?

   Like

 7. Dat is vreemd. Mijn laatste reactie is weer verdwenen, terwijl ik het er al bij zag staan…. Kan het wellicht te maken hebben met een linkje wat ik er in had vermeld ? En dat Sylvia de reactie nu moet goedkeuren oid ?

  Like

 8. Het lijstje met foute PvdA-ers is weer wat langer geworden; Jacques Tichelaar, Drentse comm.vd koning is er aan toegevoegd. De ‘beste’ man heeft voor de zoveelste keer (ondanks een eerdere waarschuwing) een familielid aan een leuke, goed betaalde klus geholpen binnen het provinciale gebeuren. Wat een foute gast die J.T.!! En wat brengt zo iemand als Tichelaar de Nederlandse politiek een enorme imago-schade toe. Erg storend vind ik overigens ook de zalvige reacties van de statenleden en de gedeputeerden; alsof het toch vooral voor Jacques allemaal erg vervelend is. Even een bloemlezing uit de reacties van statenleden en gedeputeerden; “Een persoonlijk drama voor J.T” “Dit is diep triest voor J.” Sommigen spreken zich alleen uit over het feit dat ze het zo jammer vinden dat ze een goede collega kwijtraken. En anderen haasten zich om de vele goede daden van J.T. voor het voetlicht te brengen “T. heeft ook veel voor Drenthe gedaan…”. Maar niemand lijkt keihard te willen veroordelen wat J.T. verkeerd deed. Het is ronduit beschamend en de vele softe reacties van de diverse statenleden en gedeputeerden maken wat mij betreft de schaamte alleen nog maar groter.

  De man was simpelweg fout !!! Hij heeft met zijn gedrag veel schade aangericht en vertrouwen beschaamd. En dat moet niet onder stoelen of banken worden gestoken. Wat mij betreft overstijgt het slechte, het vele goede wat hij gedaan zou hebben….
  Maar goed, via zijn netwerkje zal hij wel weer ergens anders een leuke functie krijgen… en tot die tijd kan hij genieten van een riante wachtgeldregeling….

  It makes me so pissed !!!

  Like

 9. En nu weer een foute Groen Linkser er bij….
  Kandidaat tweede kamerlid Maya van der Steenhoven blijkt voor te komen in de Panama Papers….
  OEPSIE….
  Ben benieuwd wat (kn)/(l)ulletje Klaver daar nu van vindt…

  Like

 10. Tja witteboordencriminaliteit loont echt in Nederland. 72 jaar te oud voor de gevangenis? Maar nog wel vitaal genoeg om te regeren. Oude mensen boven de 70 geen enkele invloedsfunctie geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s