#schnitzel-gate

De VVD wil dat er een einde komt aan het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. Ze hebben er zelfs Kamervragen over gesteld.  Vegetarische namen zijn misleidend en zijn geen weergave van de werkelijkheid, vinden ze.

Asjemenou.

Hoewel het de meeste steakholders van het schnitzelparadijs een dikke rookworst zal zijn, schijnen de Kamervragen er bij een kritisch deel van de achterham ongekruid te zijn ingehakt.  2017 is krap vier dagen jong wanneer in de diepere krochten van het internet vlezige burgers elkaar spontaan beginnen uit te leggen dat er geen ham in boter- en geen vlees in een tomaat zit. Sommigen vallen van hun stoel van het lachen. Anderen reageren bloedserieus. Zoals de VVD-Kamerleden Ziengs en Lodders.  Twee oprechte conservatieven die niet alleen de naam van de vegetarische worst willen verbieden, maar ook van de Nederlandse regering verwachten dat zij zich op Europees niveau duidelijk uit spreken over de ware identiteit achter het vegetarische worstenbroodje.

..en daarom hou ik van dit land.

Terwijl de wereld in de fik staat, de ijskap smelt, Nederland onder de zeespiegel ligt en verveelde hackers met een paar muisklikken dammen, bruggen en waterkeringen open kunnen zetten, stelt de VVD Kamervragen over de toekomst van het vegetarische worstje…

Dat is best lief..maar wie gaat dit in vredesnaam het zoontje van Halbe Zijlstra uitleggen?

Anderzijds stelt het stiekem gerust, dat we in aanloop naar Kabinet Wilders I nog ruimte genoeg over hebben voor het stellen van kritische vragen over nep vlees.  Dat er nog idealisten rondlopen die de woorden ‘vegetarisch’ en ‘kip’  principieel niet in één product vinden passen. En dat de VVD op komt voor een minderheid die er net zo over denkt. Daar kan de Partij voor de Dieren nog een puntje aan zuigen.  Zo schreef ik ooit een ingezonden brief naar Marianne met de vraag of vleesetende planten  vegetarisch zijn?  Een geautomatiseerde berichtendienst stuurde ze me door naar de rubriek;  ‘meest gestelde vragen’.

Wat ik daar allemaal las!

Zo wilde iemand uit de categorie veganisme weten of hij voor het kinderpartijtje van zijn zoontje een maaltijd bestaande uit koetjesrepen met plantaardige jus nou wél of níet mocht geven. En zocht iemand anders naar een ervaringsdeskundige die al eerder vingerplanten met vleesbomen had gekruist.  Onder de indruk was ik ook van een man die voorspelde dat varkensvlees in de toekomst beter bij de apotheek kan worden afgehaald, omdat in een gemiddeld speklapje zoveel groeihormonen zitten dat je na het eten er van gemakkelijk twee centimeter langer kunt worden. Technisch gezien hoor je zoiets te kunnen declareren bij het ziekenfonds, vond hij.  Er reageerde heel verrassend een transseksueel op. Zij vertelde in de eerste fase van haar transitie al direct een indringende geslachtsverandering te hebben ondergaan door op advies van een omstreden homeopaat alleen maar drie maal daags een broodje shoarma te eten. Ze werd bijgevallen door een geadopteerde jongen. Hij vertelde door het eten van varkensvlees, nu een meter langer te zijn dan de familie waartoe hij oorspronkelijk behoorde. In zijn land van herkomst kon je teruggekeerde adoptiekinderen in de aankomsthal al herkennen. Alleen al daarom gaf de geadopteerde jongen zijn eigen kinderen uitsluitend nog vegetarisch eten, in de hoop zijn nageslacht weer terug te muteren naar zijn oorspronkelijke vorm.

Dus wie oud wil worden en GTST écht helemaal af wil zien stapt beter over op natuurlijke soja.  In ieder geval totdat we precies weten tegen welke burgers de VVD ons nu echt in bescherming wil nemen.

28 comments

 1. Ik begon te lezen met de verwachting dat je wel ergens een link zou leggen naar door jou veronderstelde discriminatie of dat je op zeker moment wel weer een tirade tegen ‘boze witte mannen’ zou beginnen…. Maar nee, het blijft een schattig en beschaafd, welhaast truttig stukje…. Kan zo in de Libelle !! De laatste tijd zeker weinig last van je onderbuik gehad ? Snap alleen niet zo goed waarom je de VVD conservatief vindt. Vind ze vooral liberaal, in de zin van ‘als ik maar aan mijn trekken kom, dan boeit de rest van de wereld mij niet zo…’, En dan is hun denkrichting maar net van hoe de wind waait, zo waait ook hun jasje…

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat hang je toch altijd de boze witte man uit Dirk. Misschien moet je maar wat minder dingen van de buurvrouw´ gaan lezen. Jullie hebben duidelijk geen klik met elkaar. Onder mijn andere personages kom je wellicht onderwerpen tegen waar je wat beter mee uit de voeten kunt?

   Like

 2. Er was van de week ook ander nieuws waarvan ik gehoopt had dat je er een stukje over zou schrijven. Die mishandeling van die witte jongen door een stuk of vier donkeren. Vastgebonden en met een mes. Dat was een racistische daad…ik had gehoopt dat je gevoel voor gelijkheid daarop zou aanslaan, maar het werkt bij jou alleen maar 1 kant op he?
  Er was ook dat mooie verhaal van dat 15 jarige Surinaamse meisje dat zich liet uitwonen door een complete Haags/Surinaamse boyband. Moeder had aangifte gedaan, maar het meisje zei later dat er niks aan de hand was. Gewoon leuk en lekker. Dat was leuk geweest qua stukje culturele achtergrond, ik wil me best proberen te integreren hoor. Zoals sunny Bergman zegt. Bent u al een beetje geïntegreerd?
  Of die twee nieuwe fossiele leden van die partij van Sylvana. Dat wordt zooo smullen. Geenstijl heeft daar af en toe wel leuke achtergrondinformatie over.
  Allemaal leuke ideetjes voor een nieuw verhaaltje 🙂

  Like

   1. Hoezo Rob ? Snap je dat nu echt niet ? Kan beter aan jou vragen wat jij nu eigenlijk wilt bereiken met jouw reactie!
    Ik ken de zaken niet waarmee Michael mee op de proppen komt, maar het lijkt me dat hij duidelijk probeert te maken dat Sylvia normaliter erg eenzijdig met ‘nieuws’ omtrent integratie en discriminatie bezig is…

    Like

   2. Dag Sylvia,

    Ik heb me vorig jaar ook eens ‘druk’ gemaakt om deze materie (https://ballonnendoorprikker.nl/2016/03/31/klein-bier/). Je kunt er leuke stukjes over schrijven, serieus met een humoristische ondertoon en dus ideaal voor een column. Dat politici zich hierover druk maken zegt iets over politici en de politiek. Als de werkelijkheid op cabaret gaat lijken, krijgen cabaretiers het moeilijk en ook daar kun je een leuk stukje over schrijven (https://ballonnendoorprikker.nl/2016/10/30/cabareteketet/).

    Like

 3. Fijn dat je me snapt Dirk. Hierbij wat achtergrondinformatie over de genoemde zaken. Ik snap dat de geenstijl bron bij voorbaat onder dit publiek weerstand oproept, maar probeer er eens met humor doorheen te lezen, ipv met zurigheid.

  Culturele achtergrond anekdote:
  http://www.crimesite.nl/slachtoffer-sfb-reageert-op-sexrel-video/

  Racistische mishandeling richting blank die alle racisme strijders gemakshalve missen:
  http://www.liveleak.com/view?i=154_1483565133

  En onze nieuwe politieke verrijkers uit de partij van vriendin Sylvana:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/gloria_wekker_andermaal_de_gro.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/verschil_moet_je_vieren.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/kom_op_syp_geef_haar_van_katoen.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/01/pijnlijk_anja_meulenbelt_plaa.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/volgende_keer_belle_we_de_iaf.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/help_ik_ben_wit_met_gastcolleg.html

  Like

 4. Echt waar Sylvia? Ga je reacties nu eerst filteren voordat ze geplaatst worden? Is er een grens overschreden? Jammer. Zonder uitwisseling van gezichtspunten krijgen we heel moeilijk begrip voor elkaar.

  Like

   1. @Michael, volgens mij is het nu opgelost. Je reactie staat er. Kennelijk moest ik eerst toestemming geven en ik denk idd omdat er linkjes in zitten. Dit geldt ook voor de bijdrage van de ballonnendoorprikker. Deze is nu ook zichtbaar.

    Like

 5. Een ander dingetje waar je de ‘beroepsgekwetsten’, en ‘discriminatieroepers’ niet over hoort is die islamititische sollicitant die een dag voor het sollicitatiegesprek nog even opbelt om te zeggen dat hij vrouwen geen handen schudt.
  De voorkeur ging natuurlijk naar iemand die zich wel kan aanpassen aan de lokaal gebruikelijke omgangsvormen, maar meneer stapte naar college voor de rechten van de mens.
  De uitspraak van dit college was dat discrimineren op basis van geloof ERGER is dan het discrimineren van vrouwen. En dat deze moslim meneer dus in zn gelijk staat.
  Ik, als witte man word boos dat de positie van mijn dochters wordt achtergesteld aan dit soort religieuze dwalingen. Ziehier, Sylvia, Sylvana, linkse mensen met een kleurtje in het algemeen en sunny, hier op een presenteerblaadje waarom witte mannen onder andere boos worden.

  Like

   1. Door deze link, probeer je wederom om problematiek die duidelijk aan de Islam (of althans bepaalde Islamitische stromingen) is gerelateerd te veralgemeniseren en op een hoop te gooien met schijnbare problemen die in jouw optiek ook bij andere religies horen. En zoals we van jou gewend zijn geef je in dergelijke contexten alles wat met het christendom te maken heeft een extra ‘sneer’, terwijl je de Islam uit de wind probeert te houden. Heel karakteristiek voor mensen van jouw ‘stroming.’ Toch vooral niet specifiek de problemen rondom Islam willen benoemen, terwijl dat het ‘niet handen van vrouwen willen schudden’ (waar Jan de Bruin mee op de proppen komt) toch echt een probleem is waar wij in het westen vanuit de Islam mee zijn geconfronteerd…

    Mijn vraag aan jou Sylvia; Waarom doen mensen als jij zo spastisch als het om de Islam gaat. Alles kan en mag hier gezegd worden in Nederland, we willen af van taboes en betutteling en al sinds vele decennia is het de gewoonste zaak van de wereld dat er openlijk tegen het Christendom en de kerk wordt aangeschopt. Maar als er op minder positieve toon het over moslims en uitvloesels van de hun cultuur wordt gesporken, dan slaat bij mensen als jou Sylvia, een soort fobische spasme toe, waar niet tegenop te redeneren valt. Wat is dat toch ?

    Like

   2. Sylvia heeft het al eens eerder gezegd dirk. Vanuit haar onderbuik heeft ze de irrationele drang op te komen voor bepaalde minderheden. In de praktijk zijn dat vooral mensen met een kleurtje en moslims.
    Overigens vind ik je artikel over religie wel goed syl. Het is ook een leuk gespreksonderwerp want ik denk namelijk wel dat er meer is tussen hemel en aarde dan ongelovigen kunnen vermoeden. Overigens ben ik zelf ook religie-loos, maar wel lerende.
    Vervang een aantal woorden en je kijkt ineens anders naar religie:
    Bidden = mediteren
    God= liefde / universele energie
    Persoonlijk vind ik tantra een leukere spirituele bezigheid, of yoga desnoods, ja zelfs dansen werkt. Maar toen ik anderen een plezier deed met kerst en aanvankelijk met hevige tegenzin mee ging naar de kerk, voelde ik wel tot Mn verbazing een prettige energie. Door puurder te leven…je dieet aan te passen, kun je je gevoeligheid daarvoor vergroten. Klinkt raar…i know. Waarom zeg ik dit eigenlijk…weet je, ook al irriteer je me soms mateloos met je selectieve racisme…ik vind je wel leuk.

    Like

 6. Dank je wel mannen voor jullie mening:) Ik zal mijn best doen minder selectief te zijn, al heb ik zo mijn zwakke kanten en eigen blik op de wereld. Die zal lang niet altijd gedeeld worden, hoeft ook niet. Hou me maar scherp, dat houdt me wakker:)

  Like

 7. Ik doe zeker mee met de grouphug, haha :-p
  Overigens zijn moslims ook wel de gevaarlijkste om kritiek op te hebben…dus ik snap wel dat niemand daar uitspraken over durft te doen.
  je kunt beter christenen, Hindoestanen of katholieken aanspreken geloof ik. Of ben ik teveel gevormd door nepnieuws? 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Niemand die daar uitspraken over durft te doen? Onder welke steen heb jij gelegen? In mijn wereld gaat er geen dag voorbij of moslims worden besproken en bekritiseerd! Televisie, radio, internet..Wilders, GS, WNL, FB, Telegraaf,..hoofddoekverbod, kopvoddentax, kutMarokkanen, IS, radicalisering, uitreizigers, imams, het gaat over bijna niets anders!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s