boerkini

Goed, in Frankrijk is het dragen van de boerkini nu dus op sommige plekken verboden. Treurig, en ook best imbeciel. Ik heb namelijk nog nooit een vrouw in een boerkini met een AK 47 een vol terras op zien lopen, haring zien eten, of zichzelf tot ontploffing zien brengen in een zandbak. Een verbod op uitgerekend haar hippe zwempakje slaat als een tang op een gratis bakje knoflooksaus.

Maar bovenal een tergend staaltje institutioneel seksisme.

Het zijn opnieuw mannen die bepalen wat zij wel of niet aan mag.  Omdat er een politieke boodschap mee wordt uitgedragen? Als dat de onderbouwing is, dan ook graag een wet tegen getatoeëerde badgasten die met hakenkruizen en andere mensbeeld vijandige symbolen, de goedmoedige sfeer in willekeurige  badplaats komt verzieken. Dat is ook best politiek. Dat angst de Franse stranden regeert, a la! maar het zijn toch echt geen vrouwen die terrasjes opblazen. Alweer doen alleen mannen dat. Net als hele dorpjes van de TomTom wegvagen overigens. Pak lekker hun zwembroek af!  In hun zwembroekje zit voldoende testosteron  om het complete heelal 24 uur van licht te voorzien. Of zou het verbod nodig geweest zijn om vrouwen tegen hun eigen zedelijkheid-nijd  te beschermen? Ha ha ha! dat is een goeie stomme seksistische rotgrap!

Uiteindelijk draait alles om hen. Wat mannen vinden. Hoe mannen hun gezin zien. Hoe mannen hun geloof belijden. Hoe mannen eer- én hun familie-eer uitleggen. Wat mannen verstaan onder kuis. Hoe mannen denken over seksisme en het feminisme. Hoe mannen denken over zeden, religie, commercie én politiek.  Binnen die lijnen zoeken boerkini dragers nu naar middelen en mogelijkheden. Naar uitwegen en nieuwe kansen. Naar ontspanning en aansluiting.

In plaats van blijdschap dat ook zij nu een manier hebben gevonden, moet er weer een discussie los barsten over wetgeving of  het voorkomen er van. Bizar. Mannen doen maar wat en vrouwen betalen er keer op keer de prijs voor.  Maar goed, we hebben zelf ook nog wat te doen in het bevrijden van onszelf. Te beginnen bij onze kinderbadkleding. Heus, kleuters hebben geen tieten! Waarom in vredesnaam moeten vrije Westerse meisjes in de leeftijd van 0-12 jaar nog een bovenstukje dragen? Waarom moeten de tepeltjes van een vierjarig meisje worden afgedekt? Waarom is het volstrekt normaal om de suggestie te wekken dat zij borsten hebben en moeten daar nu al schaamlapjes over heen? en over de volgroeide Big Mac borsten van mijn buurman niet?   Zolang wij in het vrije Westen nog massaal de tepels van onze kinderen bedekken, en in diens schaduw onze naïeve tienermeisjes met bindgaren tussen hun billen hun zelfbeeld bij elkaar moeten zien te houden, zijn we écht zelf nog veel te onderontwikkeld om ons nu al te gaan mengen met de badmode binnen andere culturen. Misschien over een paar jaar..

..als we allemaal wat verder zijn.

16 comments

 1. Geen enkel probleem met mensen die een boerkini dragen (heb ik ook niet bij nudisten) , heb er geen positieve of negatieve gedachten bij, TENZIJ de draagster dit niet uit vrije wil doet.

  Als het sociaal of vanuit geloof (of hoe dan ook maar) opgelegd wordt, begin ik weerstand te voelen. Ik voel dan ook weerstand tegen dit verbod, MAAR ook tov de ideologie welke deze bizarre regels oplegt aan vrouwen die misschien wel in hun Eva kostuum zouden willen rondlopen.

  Like

 2. “Uiteindelijk draait alles om hen. Wat mannen vinden.”, zo zeg jij Sylvia. En daar heb je terecht moeite mee. Alleen jij past die visie slechts ten dele toe, want je lijkt geen vuist te willen maken tegen de boerkini, hoofddoek and what so ever.
  MANNEN EN VROUWEN ZIJN GELIJK !!!!! Zo vinden wij allebei.
  Echter dat is ook de reden dat ik in de basis tegen de boerikini en tegen hoofddoekjes in Nederland ben etc. Zolang ik nog islamitische mannen in kort broekje en met t-shirtje zie lopen naast hun in kleden, hoofddoeken en boerkini gehulde vrouw, vind ik de extra bekleding van de vrouw niet acceptabel. Dat moeten we in een land waar onze moeders en oma’s hebben gevochten voor gelijke rechten niet willen tolereren. Zolang bij de (islamitische) vrouw de inspanningsverplichtiing neer wordt gelegd om te voorkomen dat ze verleidelijk is voor andere mannen, en zolang het blijkbaar veel minder interessant is wat de (islamitische) man draagt of hoe deze zich gedraagt, heb ik een grote afkeer van alles wat de islamitische vrouw (al dan niet met haar eigen instemming) in haar ondergeschikte rol moet bevestigen.
  En zolang ik nog verhalen hoor van (ex) moslima’s die (ook in Nederland) hun hoofddoek niet af durfden te doen uit angst voor repressailles van hun vader, man of broer, moeten we blijven discussieren over de wenselijkheid van de hoofddoek in ons vrije Nederland; niet om moslims te pesten, maar omdat we de het feministische gedachtengoed ook bij de islamieten (plat gezegd) door de strot moeten drukken… zodat de (ex) moslima’s uiteindelijk volledig bewust en vanuit een totale vrijheid en ruimte vóór of tegen de hoofddoek, boerkini etc. kunnen kiezen !!! Pas dán hebben we het over ‘menselijkheid.’ Met het zondermeer accepteren van de hoofddoek/boerkini verlochenen we onze eigen ‘normen en waarden’ op het gebied van tolerantie en emancipatie…. !! Dus….

  Like

  1. We kunnen geen democratie met geweld en wapens opleggen aan andere landen. Net zoals we geen feminisme en emancipatie kunnen opdringen. Hoe goed je bedoelingen ook zijn, de uitwerking ervan is keer op keer tegenovergesteld. Al dit soort zaken moeten van binnenuit komen en gek genoeg is de boerkini hier een uiting van. Islamitische vrouwen die met behoud van eigen waarden hun huizen verlaten om net als anderen aan het strand te kunnen zijn. Het is een eerste stap in wellicht nog een lang proces, maar deze ontwikkeling maakten onze moeders destijds ook.

   Like

   1. Heeft niets met ‘opdringen’ te maken, maar met duidelijk aangeven hoe hier de normen liggen ten aanzien van het man-vrouw beeld. Al was het alleen maar om de opgroeiende jochies uit de orthodoxe Islamitische milieus te leren dat westerse vrouwen geen hoeren zijn omdat ze toevallig schaarser gekleed gaan dan hun moeders en zusters en dat álle vrouwen gerespecteerd moeten worden. En verdorie, mogen we daar nu eindelijk eens een beetje vaart achter zetten ?? De feministes waren ook niet voor niets ‘dolle mina’s’. Al decennia lang worden in Nederland, hele Islamitische families weer op achterstand gezet omdat er weer een bruid uit het land van herkomst wordt gehaald. En dan is er vaak sprake van dwang, vanwege uithuwelijking. En niet zelden worden Nederlandse moslimmeisjes tijdens een vakantie in het land van herkomst achtergelaten omdat ze uitgehuwelijkt zijn of omdat vader en broers vinden dat ze teveel verwesterst zijn. Niet voor niets zien sommige Islamitische Nederlandse jongeren op tegen een vakantie in het land van herkomst. We laten het allemaal gebeuren……
    En dan zit jij nog te preken over een ‘lang proces’ ?? Jij maakt je terecht druk om discriminatie en hypocrisie (…moeilijk woord…) in onze samenleving…. Maar hoeveel boter heb je zelf wel niet op je hoofd….. Al heel veel jaren weten we dat het niet goed gaat binnen de traditionele Islamitische gemeenschap in Nederland. Ajaan heeft jaren terug al, in haar linkse periode aandacht proberen te vragen voor de vele moslima’s in de blijf-van-mijn-lijf huizen, maar haar zorgen werden genegeerd. En ondertussen pakken we wel tot aan de rechtbank de SGP aan, vanwege haar vrouw-onvriendelijke houding.. En we maken ons druk om Geert Wilders, en zijn extreme uitspraken. Maar de extremiteiten binnen de Islamitische gemeenschap in Nederland benoemen we liever niet…. laat staan dat we ze aanpakken. Want dat laten we liever over aan …….. een proces……

    Like

 3. Ha Dirk, Dat ben ik niet met je eens.
  Besnijdenissen, eergeweld, achterlating, uithuwelijking, het zijn allemaal onderwerpen die in de Nederlandse hulpverlening zwaar verankerd zijn. Politie, maatschappelijk werk, scholen, ze zijn er allemaal mee bekend en proberen in het kader van beschermingprogramma’s dergelijk leed te voorkomen of te bestrijden. We laten anders dan jij beweert dit zeker niet zo maar gebeuren. Er zijn folders, beschermingsprogramma’s, vluchthuizen, wetten, hulpverleningsprogramma’s voor iedereen die hier gebruik van wil maken. Dit is niet ideaal en het beschermt niet iedereen, maar we zijn er ook niet blind voor. Boerkini draagsters aanpakken, zodat we islamistisch jongens een lesje kunnen leren over hoe het hier hoort is niet beschermend voor vrouwen en meisjes. De meisjes/vrouwen worden dan als instrument gezien en ingezet om de jongens/mannen te raken.

  Het verbieden of afpakken van de Boerkini zorgt er hoogstens voor dat de vrouwen weer gedwongen worden om met 40 graden thuis te gaan zitten. Ik vind dat geen gewenste ontwikkeling. Veel gewenster vind ik dat er nu een badmode is ontwikkelt waardoor die meiden ook naar het strand kunnen. Dat is emancipatie. Ze zien er nu uit, zoals onze moeders en grootmoeder er eerder uitzagen en zij wisten hun badmode te ontwikkelen tot uiteindelijk de string. En als je islamitische jongens dan toch wil leren hoe het hier gaat, leer hen dan dat niemand in dit deel van de wereld zal bepalen wat een vrouw wel of niet aan mag, anders dan de vrouw zelf.

  Like

 4. Zwaar verankerd, zeg je ? Waarom waren we dan recentelijk nog zo verbaasd over het feit dat het aantal uithuwelijkingen zoveel groter was dan we aanvankelijk dachten ? ; http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3758627/2014/09/29/Meer-gedwongen-huwelijken-dan-gedacht.dhtml

  We laten ons helaas maar al te vaak overvallen door misstanden binnen allochtone groeperingen in Nederland, zoals nu met de gespletenheid binnen de Turkse gemeenschap in Nederland en de blijkbaar nog altijd extreem grote invloed die hun land van oorsprong op hen heeft. Onbestaanbaar toch….!?

  Voor wat betreft de echte emancipate van de moslima, zal de weg van de geleidelijkheid niet werken, ben ik bang. Door de gezinherenigingen (bruiden uit landen van herkomst) en door voortdurende blootstelling aan de media uit de landen van herkomst, blijft de assimiliatie van delen van de Islamitische bevolking in Nederland minimaal. Een decreet van bijvoorbeeld een Erdogan, en alles wordt weer anders…. Er is toch echt een duidelijker en harder beleid nodig om onze Westerse normen en waarden er bij bepaalde groeperingen in te drukken..

  Like

  1. We waren recentelijk ook verbaasd dat er zoveel illegale wietkwekerijen in Nederland zijn. Dit wil niet zeggen dat men er al niet al veel langer mee bezig is om ze te ontmantelen. Dit geldt ook voor de gedwongen huwelijken en overige misstanden in de wereld.

   Dat de Turkse gemeenschap in Nederland verdeeld reageert op wat er nu in Turkije gebeurd vind ik niet verwonderlijk. Er bestaan namelijk geen gemeenschappen waarbinnen iedereen hetzelfde denkt. Ook vind ik het niet verwonderlijk dat hun land van oorsprong zo,n grote invloed op hen heeft. Dat land voor oorsprong bedreigt hen namelijk. Hun leider zegt letterlijk: ‘als jij je kinderen op een Gullen school zet, dan zie ik jou als een terrorist’. Dit, in combinatie met het massaal oppakken van mensen, maakt mensen waar ter wereld bang en verdeeld. Hier vertellen we hen namelijk dat ze hier niet horen en daar vertellen ze hen nu als potentiële terrorist te zien. En dan vind jij het onbestaanbaar dat dit mensen raakt, verward en zelfs angst aan jaagt? Dat snap ik op mijn beurt weer niet. Toch deel ik al je zorgen wel, al benaderen we ze anders.

   Like

 5. Er zijn vele aanslagen en overvallen gepleegd door mensen met een boerka aan. U kunt er lacherig over doen en alles als onzin wegzetten. Stelt u zich eens voor dat u islamitisch bent en van u man niet naar het strand mag. Ik voorspel dat u het geen dag uithoudt.

  Like

  1. Dat voorspel ik ook. Maar er zijn veel meer aanslagen en overvallen gepleegd door mensen zonder een boerka, laat staan een boerkini aan. In die laatste variant ken ik er geen één. Nagenoeg alle aanslagen en overvallen worden gepleegd door mannen met een blousje aan, ik wil je niet bang maken maar er bestaat geen kledingstuk die enger is dan de gestreepte blouse.

   Like

 6. Grappig detail is trouwens dat er ook in Marokko bij veel zwemgelegenheden een Boerkiniverbod geldt. Het zijn dan vaak wel ‘particuliere’ verboden, maar toch…. Grappig dat we zo flippen over een boerkiniverbod in Frankrijk, terwijl een boerkiniverbod in een islamitisch land als Marokka, blijkbaar heel normaal is. De Nederlandse verontwiaardiging over het Franse verbod is weer een strak staaltje van selectieve verontwaardiging en meten met twee maten.

  Like

 7. Wederom is duidelijk geworden in welke grote nood een deel van de Nederlandse moslima’s verkeren….

  http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/imams-sluiten-illegaal-polygame-huwelijken/

  En de moslima’s die zich aan het polygame huwelijk willen ontrekken, durven niet in verzet te komen, want ze vrezen voor wraak van hun man en (schoon)familie…

  En de laffe Nederlandse feministes, te panisch als ze zijn voor ‘rascisme’, maken zichzelf wijs dat het met de moslima’s in Nederland best wel mee valt. Moslima’s mogen immers tegenwoordig al met een boerikini naar het strand toe, dus waar maken we ons druk om… Dat de boerkini vaak een noodgreep is voor deze dames, doet niet ter zake. En ach, als je het maar een beetje relativeert, hebben ook de westerse vrouwen het best wel slecht; En is discriminatie d00r als die ‘rascisitische Nederlanders niet veel erger dan de onderdrukking vanuit eigen moslim kring ………..!? Stelletje laffe wijven !!!!!

  Like

 8. Wederom is duidelijk geworden in welke grote nood een deel van de Nederlandse moslima’s verkeren….

  http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/imams-sluiten-illegaal-polygame-huwelijken/

  En de moslima’s die zich aan het polygame huwelijk willen ontrekken, durven niet in verzet te komen, want ze vrezen voor wraak van hun man en (schoon)familie…

  En de laffe Nederlandse feministes, te panisch als ze zijn voor ‘rascisme’, maken zichzelf wijs dat het met de moslima’s in Nederland best wel mee valt. Moslima’s mogen immers tegenwoordig al met een boerikini naar het strand toe, dus waar maken we ons druk om… Dat de boerkini vaak een noodgreep is voor deze dames, doet niet ter zake. En ach, als je het maar een beetje relativeert, hebben ook de westerse vrouwen het best wel slecht. En is ‘discriminatie’ door al die ‘rascisitische’ Nederlanders niet veel erger dan de onderdrukking vanuit eigen moslim-kring……..!? Hoezo ‘Feminisme’ ? Stelletje laffe wijven !!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s