Beste burgemeester

Ik hoorde laatst dat je begeleiding kunt aanvragen voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen. Wat een goed idee! Graag zou ik van u willen weten of mijn kinderen hier ook voor in aanmerking komen.

Op weg naar school komen ze namelijk langs een Katholieke kerk en een stukje verderop is een bouwplaats waar afgetrainde wat oudere bouwvakkers jonge- en meestal minderjarige meisjes nafluiten. Intimiderend vind ik ook dat mijn kinderen door een volkswijk moeten fietsen waar het wemelt van de PVV stemmers! Vooral in de decembermaand vinden mijn kinderen dit bedreigend. Mijn oudste zoontje Pete voelt zich altijd erg door hun aangesproken.

Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken naar de mogelijkheid om ze onder begeleiding naar school te brengen, maar ik heb een bakfiets. Voorheen vond ik dit reuze handig, want daar pasten niet alleen mijn eigen kinderen in maar ook het goed gevulde rugzakje van Thomas, onze buurjongen. Zijn rugtas zit zo vol met gedragsstoornissen dat zijn eigen broodtrommeltje er niet meer in past. Maar sinds het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) mijn bakfiets tot potentieel IS-instrument heeft gebombardeerd, maak ik nu onderweg de gekste dingen mee. Een keer sprong er een BOA bovenop mijn kar omdat hij van een anonieme bron had gehoord dat ik een BOM-moeder zou zijn. U snapt, dat fietst wat aangeschoten. Maar goed het gaat dus over de veiligheid van mijn kinderen. Ik ben nog niet vergeten wat er onlangs gebeurde met kinderen in een crèche, een zwembad, op school en bij een hockeyclub. Ik heb het eens uitgeplozen maar op de route die mijn kinderen fietsen passeren ze het allemaal!! en dan heb ik het nog niet eens over de tussenliggende boerderijen. U weet wel, Marianne Vaatstra? Terwijl iedereen de vluchtelingen de schuld gaf, bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed.

Dus tja, al deze gevaren in acht nemend zou het fijn zijn wanneer mijn kinderen gebruik kunnen maken van uw regeling.

In afwachting van uw antwoord,
Verblijf ik met vriendelijke groet,
Een bezorgde moeder

Oh.. en ps: mijn kinderen hebben pigment in hun huid. De één wat meer dan de ander. Kunt u er voor zorgen dat ze niet door een PVV’er worden begeleid? Gewoon preventief en om te voorkomen dat ze anders tijdens schooltijd het land uit worden gefietst?

Oh..en liever ook geen BOA. Niet dat dit heus geen lieve en slimme mensen kunnen zijn, maar de kans is gewoon niet zo groot.

Oh..en liever eigenlijk ook geen autochtone man. Niet dat ik ze allemaal over één kam wil scheren, maar veel pedoseksuelen zijn autochtone mannen.

Misschien (als ik een voorstel mag doen) liefst door een vluchteling? Die moeten toch nog leren fietsen, hebben overdag niets te doen en dan kan hij s’avonds gelijk een hapje mee eten.

Ik hoor graag van u

Vriendelijke groet,
SylviaWitte

261 comments

 1. Dat mensen boos zijn vanwege de opmerkingen over Marianne Vaatstra begrijp ik, maar vergeet niet dat in die tijd direct de eerste vingers, ten onrechte, naar azc’ers wezen. Voor de rest is het artkel een verwijzing naar de zaadlozing die elke niet door ervaring onderbouwde angst volop bevrucht. En denk overigens ook eens aan de angst die de vluchtelingen hebben doorstaan. Andere koek!

  Like

  1. Die vingers werden gewezen door mensen van alle partijen en standen. Iedereen maakte zich hier toen schuldig aan. Om dat verhuld in mooie woorden in de schoenen van de toen nog niet bestaande PVV-stemmers te schuiven is, kortgezegd, huichelachtig.

   Like

  1. Ja, het tussen neus en lippen door beledigen van familie van de familie Vaatstra, haar moord misbruiken voor je eigen doeleinden is echt super hilarisch.

   Ik ben blij dat ik andere normen en waarden heb meegekregen vanuit huis.

   Like

 2. Pedoseksuelen 90% autochtoon? Een mooi voorbeeld van politiek correct discrimineren.
  Er zit een verschil tussen geregistreerd en verborgen pedofilie. Prima al die cijfertjes alleen het geeft absoluut geen volledig of correct beeld van wat zich werkelijk achter gesloten deuren afspeelt. Dit geldt ook voor verkrachtingen en alle andere mishandelingen.
  Ik wil niet uw sprookjeswereld bederven maar realiseert u zich wel dat wat u pedofilie noemt, in andere culturen als de uwe, geaccepteerd wordt of anders doodgezwegen wordt?
  Leuk populistisch geschreven stukje, lekker makkelijk te lezen, leuk voor bij de koffie of thee met een koekje erbij. Het is ook niet meer dan dat.

  Like

 3. De reden dat er begeleiding nodig was voor deze kinderen had niet persé te maken met het AZC, vandaar dat het artikel niet goed is. De begeleiding is voor kinderen die op een school voor aangepast onderwijs zitten en die bepaalde prikkels niet aankunnen. Er stond duidelijk bij dat de school pas net is gefuseerd en de kinderen nu een stuk verder moeten fietsen. Ook als er veel toeristen zouden zijn zou het een probleem zijn voor deze kinderen en het heeft dus niks met asielzoekers te maken. Ondanks dat het amuserend is om te lezen heeft het geenzins betrekking op de realiteit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat zijn wij Nederlanders toch een prachtig volk, doen niets verkeerds, velen hebben gewoon een tweede huis. O sorry dat mocht ik natuurlijk niet zeggen, kijk zaterdags op sbs 6 dan snap je wat ik bedoel. Ik hoop als ik ooit dat als ik moet vluchten er iemand is, die mij een warm nestje kan bieden, ik schaam mijn als ik sommige verhalen lees dat ik een Nederlander ben.

  Geliked door 2 people

 5. Ja hoor Henk.Nu je zoveel reacties krijgt ineens terug krabbelen !!! Het is gewoon belachelijk om vluchtelingen te stigmatiseren. Die mensen hebben wel wat anders te doen als jullie kinderen lastig vallen .Namelijk hier in de maatschappij een plekje vinden om al de ellende te vergeten. !! Hoop dat dit jaar een vreedzaam en verdraagzaam jaar wordt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ben trotse Nederlander.
  Ben zuinig met het door onze ouders opgebouwde land waar het nu zo goed gaat.
  Ben teleurgesteld in mensen die weer alles te grabbel gooien en proberen ons als Nederlanders een gevoel te geven dat het aan ons ligt als het elders minder gaat.
  Door trots en hard werken is dit land geworden wat het is.
  Als mensen hier van elders willen en mogen wonen In dit prachtige land dan is het minste wat men kan doen zich in te leven en proberen te begrijpen waarom wij het zo goed hebben.
  Bijna iedereen hier in dit land is zuinig op dit staatje.
  Echter vele geiten wollensokken figuren die geen eelt op de handen hebben zijn de luizen in onze maatschapij.

  Like

  1. Ben trotse Nederlander.
   Ben zuinig met het door onze (voor)ouders opgebouwde land waar het nu zo goed gaat.
   Ik ben er trots op dat onze kinderen op school leren dat de basis van onze welvaart grotendeels is gelegd met de opbrengsten van onze eeuwenlange koloniën, met onze inkomsten uit honderden jaren slavernij. Wilbers, met zijn Indische afkomst, moet dat toch weten !
   Ik hoop dat onze kinderen ook leren dat de huidige situatie in het Midden Oosten deels het gevolg is van de slinkse westerse manier om onze olietoevoer te waarborgen, nodig voor de welvaart in het westen: Het aanstellen van westerse stromannen , de sjah van Perzië (Irak) en de westers gezinde Arabieren in Koeweit.
   Ben teleurgesteld in mensen die blijkbaar niet goed hebben opgelet tijdens deze geschiedenislessen en weer alles te grabbel gooien en proberen ons als Nederlanders een gevoel te geven dat onze welvaart alleen door het hard werken van onze ouders is ontstaan.
   Als mensen hier van elders willen en mogen wonen in dit prachtige land dan is het minste wat men kan doen zich in te leven en proberen te begrijpen waarom wij het zo goed hebben.
   Bijna iedereen hier in dit land is zuinig op dit staatje.
   Echter de vele geiten wollensokken PVV-ers, die geen positieve bijdrage leveren in Nederland, zijn de luizen in onze maatschappij.

   Geliked door 1 persoon

   1. “de sjah van Perzië (Irak)”… Jij hebt niet goed opgelet op school, want de Sjah zat in Iran, werd d’r uit gegooid door ayatollah khomeini… Weet je nog?
    En dan verwijt jij anderen dat ze niet opletten… Tsss…

    Geliked door 1 persoon

   2. Hr. Verbruggen. Verdiep je eens in de slavernij die de islam bedrijft van 14 eeuwen terug tot op de dag van vandaag. Ook blanke westerlingen vielen ten prooi aan slavenhandel door arabieren! En als we niet oppassen gebeurt dat weer!

    Like

   3. De situatie in het Midden-Oosten heeft niets met het westen van doen. Niets. Vanaf dag 1 dat de islam bestond, is daar al oorlog. Mohammed begon daar al mee door stelselmatig iedereen te vermoorden die geen moslim wilde worden. Zo werden de meeste Joodse stammen op het Arabisch schiereiland (oa Medina) tot de laatste man/vrouw/kind uitgemoord.

    Daarna hield het niet op. 1.400 jaar lang gesodemieter in de islamitische wereld. Hooguit éven in toom gehouden eind 19e, begin 20e eeuw door de Brits-Franse bezetting van het gebied, maar daarna weer in volle hevigheid losgebarsten.

    Relatieve rust was er in veel moslimlanden toen er nog seculiere dictators aan de macht waren. Hoewel schurken, zorgden ze wél voor stabiliteit en voor een relatieve veiligheid voor minderheden als Alevieten en Christenen.

    Nu, anno 2015, is de islamitische oorlogszucht weer terug van weggeweest. Soennieten versus Sjiieten, Turkse heimwee naar het Ottomaanse rijk en diverse nieuwe islamitische regimes.
    Gevolg : een eindeloze stroom migranten, die er onder de door links zo verfoeide seculiere dictators nooit was.

    Dan Nederland. Men probeert ons wijs te maken dat er niks mis is met al die illegalen die ons land binnenmarcheren. Dat het verrijkingen zijn, hoogopgeleiden, gezinnen etc.
    De realiteit ? Het zijn vooral jonge kerels, agressief en veeleisend, vaak streng islamitisch en afkerig van vrijheid en seculiere democratie.
    Vluchteling zijn ze vaak óók al niet of niet meer. Ze komen uit Turkije en reizen door soms wel 7 veilige landen om hier neer te strijken. En uit Syrië komen ze meestal ook niet.
    Men is hier zelfs zó naïef dat men gelooft dat zwarte mensen, Chinezen en Pakistanen uit Syrië komen ! Redelijk naïef, want Syriërs zijn bepaald niet donker en hebben geen spleetogen. Het gelijkheidsdenken heeft het zicht op de realiteit volledig versluierd.

    Ons land krijgt te maken met onopgeleide, agressieve figuren die helemaal niet willen integreren of werken. Ze vliegen rechtstreeks de bijstand in en zorgen voor veel spanningen en problemen in de samenleving. Want reken maar dat ze allemaal blijven. Niemand gaat terug, of het moet af en toe een uitzetting “voor de Bühne” zijn.

    Triest dat er zóveel naïeve Nederlands zijn, met hun domme welkomsbordjes, liedjes en neiging tot onderdanigheid jegens deze islamitische indringers. Het zal ons allemaal nog bezuren, dat staat 100 % vast !

    Geliked door 1 persoon

 7. Jammer dat de problematiek van een groep kwetsbare kinderen zo in dit artikel wordt weergegeven. In een eerder schrijven werd ook al geschreven dat het niet gaat om vluchtelingen, mensen die asiel aanvragen, maar meer om de hoeveelheid mensen die daar zouden zijn. Of dit nu rechts hoogopgeleide witte mensen zijn diie hun weekend vullen met hockey of golf met als soort van apres ski veel vloeiende Cardonnay, of mensen met een andere huiskleur en asiel hebben aangevraagd.
  Nogmaals jammer dat dit zo wordt weergegeven en ook heel jammer dat de betreffende wethouder zich op televisie zo liet meeslepen met dezelfde toon van dit artikel.

  Like

 8. Ik ben ontroerd!
  Zelf ben ik ooit mijn land uitgevlucht en heb in Nederland een veilige haven gevonden.
  Ik heb van de warmte en gastvrijheid van Nederland en Nederlanders mogen genieten.
  Daar ben ik Nederland nog immer dankbaar voor!
  Dit is mijn Nederland…

  Ik heb hier gestudeerd en heb voor de medische wereld gekozen om mijn medemens te mogen dienen.
  Ook hier tref ik veel landgenoten en tweede generatie nieuwe Nederlanders,met hetzelfde doel,dienen van de maatschappij en je medemens.
  God,wat is er veel veranderd….in mijn Nederland..
  Zo begon het ook in elders in Europa in de jaren dertig,met ANGST.En de rest is bekend,waarin men naar believen (ont)kent..
  Ik ben inmiddels een op en top Nederlander geworden..ik eet graag haring,klaag over het weer,betaal het liefst geen belasting en maak snert.
  Ik heb een mooie wijnvoorraad,drink graag een goed glas whiskey en heb al het goede van beide werelden met elkaar verenigd.

  En ik ben trots op mijn NEDERLAND!

  PS:Ik ben ook moslim….

  Geliked door 4 people

  1. Tja Tinto, als je alcohol gebruikt en varkensvlees eet ben je per definitie geen moslim, ik zou daar niet te koop mee lopen bij je meer orthodoxe geloofsgenoten als ik jou was!
   Want deze westerse invloeden kunnen je zomaar de kop kosten!
   En die nazivergelijkingen zijn al zo uitgekauwd dat ze geen betekenis meer hebben, volkomen krachteloos geworden.

   Like

 9. Super goed stuk Sylvia! Heb me kostelijk vermaakt en deel je mening over hoe krom het in Nederland is wat betreft omgaan met vluchtelingen, azielzoekers en immigranten.

  De regels waaronder mensen Nederland in mogen zijn onduidelijk en hoe je om kunt gaan met mensen die anders zijn dan wij vinden we ook moeilijk (we zijn helemaal niet zo tolerant als we denken!). Dit probleen los je niet op door iedereen waarvan we vinden dat ze hier niet thuis horen weg te sturen, want die grens is niet te trekken.

  Als het niet zoveel vluchtelingen zijn maalt niemand erom, maar als het ineens veel vluchtelingen zijn weet niemand meer hoe het precies zit of moet. Sommige mensen reageren vanuit eigen angst en belang (‘is mijn kind wel veilig?’), dat is op zich begrijpelijk. Maar hierbij worden wel de negatieve kanten van degenen die anders zijn opgeblazen (‘die vluchtelingen maken de wereld van mijn kind onveilig, want ze zijn allemaal….vul maar in….). De negativiteit die we als Nederlanders zelf in eigen land hebben wordt vergeten of zien we niet: een jij-bak is immers veel makkelijker uitgedeeld.

  Als kind krijg je zo wel rare beelden mee over mensen die niet blank zijn of een ander land van herkomst hebben: zwarte Piet is wel ok en veilig (hij mag blijven juist omdat die na het uitdelen van snoep en kadootjes uit zichzelf weer terug naar Spanje gaat), een vluchteling is niet veilig (want die heeft niks om uit te delen, maar heeft juist huis en haard achter moeten laten en kan zijn eigen kinderen zelfs niet te eten geven, dat wil zeggen als het gelukt is ze levend mee het oorlogsgebied uit te krijgen!). En dus moet je als kind onder begeleiding naar school (mama, ik vind die nieuwe meneer die met ons mee naar school fietst eng! Ik wil weer alleen met mijn vriendjes naar school fietsen). Het is lachen gieren brullen in Nederland.

  Migratie en vluchtelingenbeleid zijn en blijven verschrikkelijk moeilijke thema’s. Het verleden wijst uit dat als Nederland mensen nodig heeft voor werk dat niemand wil doen, dat dan de buitenlanders welkom zijn en onze grenzen wagenwijd open kunnen. Maar als er schaarste is of als buitenlandse arbeiders teveel concurreren of een enkele van hen een misdaad begaat, vinden we dat van de hele groep oneerlijk of slecht en moet men weer het land uit. Laten er nu door oorlogen veel vluchtelingen zijn en er op Europees/VN niveau besloten zijn hoeveel vluchtelingen in de diverse landen moeten worden opgevangen. Dus als ze komen is het wel zo fijn om ze te verwelkomen in plaats van angstig of agressief te reageren. Veel Nederlanders zijn zelf ooit vluchteling geweest (onder andere tijdens WO 1 en 2), zijn in andere landen goed opgevangen en zelfs daar gebleven en niet meer teruggekeerd. Ook in Nederland zijn we in het verleden goed met vluchtelingen omgegaan.

  Als je kijkt hoe wij dan vervolgens NU over vluchtelingen denken, praten en hoe we met ze omgaan, mogen we ons onze ogen uit de kop schamen!

  Geliked door 2 people

   1. Volgens mij heb je alleen de Telegraafachtige mediaberichten gevolgd en duidelijk niet het bericht waar het nou echt om draait. Sneu voor jou zeg dat je met een boven op de bar gehalte aandacht met je stukje tekst wil!

    Als je goed hebt geluisterd, had je gehoord dat het helemaal niet om asielzoekers an sich gaat, maar over de drukte die er nu op dat stukje fietsroute ontstaan is door de komst van de asielzoekers.

    We hebben het hier namelijk over een kwetsbare doelgroep; kinderen die naar het speciaal basisonderwijs gaan o.a. omdat ze een autistische stoornis hebben. Kinderen waarbij alles volgens vaste structuren moet gaan, willen zij goed functioneren of beter … zich staande houden.

    Hun vaste fietsstructuur verandert nu, dat zorgt voor extra prikkels en kan dus leiden tot bijv. paniek. Daarom fietsen er nu begeleiders mee om hen te ondersteunen en begeleiden zodat overprikkeling minder is.

    Wel eens een kind met een beperking of a.s.s gezien die overprikkelt en daardoor in paniek is? Uberhaupt jezelf wel eens verdiept in kinderen met a.s.s.? Dan had je de zorg van hun ouders namelijk wel begrepen en niet zo’n dom stuk geschreven.

    Amen!!!

    Geliked door 1 persoon

   2. “Als je goed hebt geluisterd, had je gehoord dat het helemaal niet om asielzoekers an sich gaat, maar over de drukte die er nu op dat stukje fietsroute ontstaan is door de komst van de asielzoekers.”

    Als je goed hdbt opgelet is die drukte een beetje voorbarig omdat de vluchtelingen pas vanaf januari daar gaan wonen.
    Er is dus helemaal niets ontstaan anders dan in dolgedraaide hoofden van ouders en wethouders die al doemxcenario’s bedacht hebben voor die kinderen en daarmee een totaal verkeerd beeld scheppen waar iedereen mee aan de haal gaat.
    En Sylvia heeft dat heel goed weergegeven.

    Like

 10. Whaaha pedo s ….Vind je t gek dat die bouwers fluitend naar die kids ….mot je zien hoe Eze er bij lopen in de kleren van hun achtienjarige zus…en jaloers zeker nu je veertig jaar oudere baardaap niks meer vericht kan

  Want ja je was wel al 18 toen je met die 58 jarige trouwde

  Nee Habiba ishe ala

  Like

 11. @Anoniemobih – Je schrijft “Als je kijkt hoe wij dan vervolgens NU over vluchtelingen denken, praten en hoe we met ze omgaan, mogen we ons onze ogen uit de kop schamen!” Maar wie zijn deze ‘wij’ dan ?
  Volgens mij zijn de meeste mensen nog steeds van mening dat mensen in nood geholpen moeten worden. Extreme tegenprotesten worden behoorlijk uitvergroot in onze media, maar daar moeten we als weldenkende mensen doorheen prikken.
  Feit is dat veruit de meeste gemeenten op een of andere manier bereid zijn om de helpende hand te bieden aan het COA. En hoeveel particuliere initiatieven zijn er de laatste tijd wel niet uit de grond gestampt om iets te kunnen betekenen voor de vluchtelingen !? Dat een deel van de Nederlanders graag mensen in nood wil helpen, maar zich daarnaast ook zorgen maakt over de gevolgen van de grote toestroom, is ook begrijpelijk. Wat we nu vaak zien is dat deze mensen vanuit het linker deel van de samenleving, worden weggezet als xenofoob of islamofoob. Hun zorgen of angsten, worden vanuit links vaak sarcastisch en cynisch benaderd, waardoor vervolgens een goed gesprek over de nuances al niet meer mogelijk is, en de bestaande tweedeling verder vergroot is.
  Ik moet me al raar vergissen, maar ik heb de indruk dat juist de wegkijkende, sarcastische en cynische houding (soms bedekt onder een ‘humoristisch’ sausje) van lieden als Sylvia, juist veel Nederlanders in de armen van de PVV heeft gedreven. En nogmaals, het fietsbegeleidingsproject, staat los van vreemdelingenhaat, maar dat lijkt mevrouw Sylvia dus niet helemaal goed begrepen te hebben….. Het blijkt maar weer dat roeptoeteren en het reageren vanuit de onderbuik binnen alle geledingen voorkomt 😉

  Geliked door 2 people

  1. Roeptoeteren is dus al bij de berichtgeving begonnen, door de media!
   Het is de mensheid niet kwalijk te nemen als er verontwaardigd op de roeptoetering wordt gereageerd.

   Like

 12. Wat een walgelijke insinuaties van Sylvia, als je PVV ers niet mag zijn het meteen allemaal misdadigers? Langs een Katholieke kerk fietsen gevaarlijk? Elk jaar worden er in Nederland 50.000 tot 60.000 kinderen in meer of mindere mate misbruikt, dat zijn er 2 tot 6 keer zoveel kinderen als in 60 jaar door RK geestelijken zijn misbruikt. (Niet dat geen grof schandaal is hoor) Dan even wat cijfers over immigratie sinds pakweg de zestiger jaren. Veel van uw/onze landgenoten hebben het echter vaak veel minder getroffen met onze nieuwe landgenoten. Honderdduizenden Nederlanders en miljoenen Europeanen hebben de afgelopen veertig a vijftig jaar hun straat, buurt of hele stadswijk zien veranderen in een stukje buitenland, waar een vreemde taal gesproken wordt en parallelle samenlevingen bestaan die hun eigen wetten (sharia) handhaven en autochtone bewoners niet meer welkom zijn.

  Elke grote Europese stad heeft ze inmiddels, één of meerdere zoals Parijs, de no go-zones, kleine maar gestaag uitdijende moslim-enclaves, stadswijken die meer lijken op steden als Beiroet of Gaza, waar hulpdiensten niet meer zonder politie begeleiding binnen durven of zelfs de politie niet meer.

  Vele van uw landgenoten zijn daar letterlijk weggepest. Zij konden met hun klachten nergens terecht omdat hun problemen werden gebagatelliseerd en afgedaan als racistisch.

  Wat zegt u? Dat het allemaal wel meevalt? Nee meneer, mevrouw, het valt helemaal niet mee…

  Sinds de jaren zestig is de zware criminaliteit met 1000 % gestegen. (Bron CBS).
  70 % van alle langgestraften zijn allochtoon. Van de overige 30 % die officieel de Nederlandse nationaliteit hebben, zijn de eerste en tweede generatie allochtonen zwaar vertegenwoordigd. De stad Utrecht heeft 7 % Marokkanen die verantwoordelijk zijn voor 80 % van alle criminaliteit. Wat ook opvalt is dat deze beroepscriminelen nooit hun eigen landgenoten beroven maar altijd de blanke autochtonen lastig vallen. Gaat u nog geen lichtje op?? Sinds het parlement in Zweden in de zeventiger jaren besloot om een multicultureel land te worden, is het aantal verkrachtingen met 1472 % gestegen. Inmiddels is 7 % van de Zweedse bevolking islamitisch, maar de moslims daar zijn verantwoordelijk voor 77 % van alle verkrachtingen. (3).In Oslo wordt 100 % van alle verkrachtingen gepleegd door allochtonen en altijd zijn de slachtoffers “blonde hoeren” zonder hoofddoekje.

  Maar blijf lekker volhouden dat racisme altijd van de blanke autochtoon komt. Mag ik u een goed advies geven? Lees eens een paar kritische boeken over de zo bejubelde immigratie, te beginnen met bv. “Niet spreken met de bestuurder”, Gerard van Westerloo, een betere omschrijving van de politiek correcte elite is er niet. Sinds Fortuyn is er veel gesproken over de kloof tussen de politiek en de burger. Een kloof die ik zelf ook voel. Een kloof die het hardnekkigst is bij de onderwerpen immigratie en “multiculturele samenleving”. We kunnen daar beter over een ravijn spreken. Niet alleen toont de politieke elite totaal onbegrip voor de zorgen van de gewone Nederlander. Nee deze zorgen worden botweg ontkent of zelfs strafbaar gesteld. Lees dan ook even “Binnen zonder kloppen” Van Pieter Lakeman en natuurlijk niet vergeten: ” De schijn-elite van de valsemunters” Martin Bosma, Een nauwkeurige omschrijving van de (militante) multiculturele elite en hoever zij willen gaan met intimidatie en leugens om van Nederland een multiculturele samenleving te maken. Veel lees plezier!

  Like

 13. Sylvia’s column is voor mij vuurwerk compleet met voetzoekers, gillende keukenmeiden en fraaie kleurspetters !
  Straks gaan we allemaal weer boodschappen doen en proberen we ons staande te houden in onze dagelijkse wereld. Het vuurwerk rond mijn eigen woning was ook spetterend, ik mag er graag naar kijken. Nog een rustig 2016 toegewenst, Henk.

  Like

 14. Aan de reacties te zien zijn er nogal wat Katholieken pedofiele autochtonen Nederlanders die zich druk maken om een geweldig geschreven stuk.
  Pas geleden is er een onderzoek geweest naar de humor en slimheid van de gemiddelde PVV stemmer.
  Ik vertrouw normaal niet snel de uitkomst van die onderzoeken, maar in dit geval klopt het als een bus.!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha die Gerard, ik zou graag een link zien naar dat onderzoek over de slimheid van de gemiddelde PVV-stemmer.
   Voorlopig maak je al 3 taalfouten in de eerste zin, ook PVV gestemd?

   Like

 15. Echt om te gillen…. je pleurt een hoop linkse zurigheid op internet, verpakt dat in een luchtig jase en dat noem je vervolgens ‘humor’…. En een ieder die zich kritisch uitlaat over jouw galspuwerij verwijt je vervolgens een gebrek aan humor of slimheid…… hihhiihi… echt zóóóó grappig. Ik krijg KRISPIJN van het lachen…..wahahaha 🙂

  Geliked door 1 persoon

 16. Het feit dat deze Mary Poppins citerende dame (hoe treffend ! ) voor de Linkse Volkskrant schrijft en zodoende alleen gekleurd kan blaten zonder echt objectief te zijn en dat mensen dat dan Humor te durven noemen geeft al aan hoe het zit lijkt me…..Ze zal veel kritiekloze vinden onder haar kameraden vinden… echter tegen de tijd dat haar deze vrijheid van rede ontnomen wordt als vrouw, spreken we elkaar weer, oh nee dat kan dan niet…. sorry….!

  Like

 17. Lieve medemens, na alle reacties te hebben gelezen en al het gebeurde onder ogen gezien te hebben, wil ik ook reageren. Ik ben een blanke vrouw van bijna 60. Mijn (groot)ouders hebben de terreur van het verleden overleefd. Ze hebben er hard voor moeten knokken. Geen roomboter maar reuzel op brood, geen stofzuiger of wasmachine en zeker geen droger, als er iemand moest afzien was het deze generatie! Ze hebben het gered en ons zo goed mogelijk groot gebracht. Ik ben trots op ze! Net als wij onze kinderen hebben ze ons niet tegen alles kunnen beschermen, omdat ze niet alles wisten/konden weten. Ondanks onze geitenwollen sokken hebben wij ook eelt op onze handen en op ons hart. Maar ze hebben ons wel leren knokken en werken. En geleerd dat je veiligheid in jezelf moet zoeken en vertrouwen in in het goede in alles en iedereen. Iedereen is onschuldig tot zijn/haar schuld is bewezen. Iedereen verdiend de hulp die ie nodig heeft. Verkrachters en andere agressors vind je onder opa’s, buurjongens, sportleraren, autochtonen alochtonen en overal. Kijk om je heen en wees niet bang om te helpen. Heb compassie met de slachtoffers maar ook met de daders en ga voorbij hun beperkingen en aan je angst! Ik hoop dat dit jaar een omkeer mag zijn voor de hele wereld en dat we samen mogen werken aan de vrede en veiligheid. Laten we de moeder aarde en de natuur beschermen en respect hebben voor deze schepping en elkaar! Veel geluk gezondheid liefde en vrede allemaal. Om shanti. Shalom.

  Geliked door 2 people

 18. Onduidelijk blijft of we de tekst van Sylvia moeten zien als een (sartirisch) verhaal met een boodschap of toch (zoals een aantal volgelingen van Syl ons willen laten geloven) in de eerste plaats als een humorvol, luchtig niemendalletje waar we ons toch vooral niet door aangesproken moeten voelen. Ik vermoed dat in het laatste geval geen recht wordt gedaan aan de intenties Sylvia. Wat ik echter spijtig vindt is dat Sylvia na haar zure oprispingen, zelf niet de moeite neemt om inhoudelijk te reageren op critci, maar vervolgens middels ‘likes’ wel gaat applaudiseren als gelijkgestemden haar verhaal onderstrepen.

  @Sylvia; Wat ik mij afvraag is waarom alles door jou (Sylvia dus) zo opgeblazen en extreem wordt neergezet ? Of is dat in jouw optiek inderdaad grappig ? Waarom neem jij het voor de ene groepering op, terwijl anderen vervolgens door jou beledigd worden ? Waarom denk jij dat jouw saracasme en cynisme iets verbetert aan de tweedeling die er momenteel in Nederland is ? Waarom krijg ik bij teksten als de jouwe het gevoel dat ‘humor’ misbruikt wordt om alles maar uit te braken wat je dwars zit ? Vind jij echt dat onder de noemer humor of sarcasme echt alles gezegd mag worden ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dirk, zoals je hebt kunnen lezen is er veel gereageerd. Boze reacties, leuke reacties, lieve reacties, verontwaardigde en gekwetste reacties. Eerlijk gezegd ben ik er een beetje door overvallen. Ik lees dat sommige mensen de intentie van mijn verhaal begrijpen en anderen helemaal niet. Ik voel niet de noodzaak om overal op te reageren, al is het maar omdat iedereen zijn/haar eigen beleving mag hebben bij het lezen van mijn braaksels.

   Door reacties te ‘liken’ waaruit blijkt dat de ‘reageerder’ mijn intentie begrepen heeft, geef ik ‘misschien’ wat meer duidelijkheid. Verder moet je dit verhaal en ook alle andere verhalen op mijn log vooral lezen als niemendalletjes. Het zijn schrijfsels vanuit mijn onderbuik. Emoties dus. Soms luchtig, soms vol emotie. Ik bekijk de wereld vanuit mijn eigen bril en verwoord die op een manier zoals je hebt kunnen lezen. Verder maak ik gebruik van vooroordelen, spiegel ik, reflecteer ik, gebruik ik humor en satire (althans doe een poging) en lees dat de één de lol hier wel- en de ander hier niet van kan in zien. In dit geval schreef ik een parodie. Ergens in het midden hoop ik ook nog een boodschap over te brengen, maar soms (en dat blijkt uit de vele reacties en commentaren) slaag ik daar niet volledig in.

   Hopelijk bevalt een volgende column jou (en velen met jou) beter.

   Vriendelijke groet,

   SylviaWitte

   Geliked door 1 persoon

 19. Nou Sylvia Witte, ben je nu je ei kwijt? Er zullen zat simpele mensen zijn die je verhaaltje grappig vinden over domme BOA’S en vluchtelingen die toch moeten leren fietsen, en kinderen met een rugzakje, wat ik zelf al een stomme grap vind, maar het Vaatstra gedeelte mag wel wat minder vind ik. Maar goed, zelf weten. Het gaat er blijkbaar om dat mensen je grappig vinden.

  Like

 20. Je moest je schamen om niet gehinderd door enige kennis dit onderbuikgevoel op deze manier te schrijven. Verdiep je eerst eens in waar het werkelijk om gaat, pas dan heb je recht van spreken. Het gaat hier niet om vluchtelingen. Het gaat hier niet om angst. Het gaat om een groep kwetsbare kinderen die al in paniek kunnen raken als het eten vijf minuten later dan gepland op tafel staat en ober een Burgemeester/gemeenteraad die eerst bezuinigt door deze kinderen hun vervoer af te nemen en dan gaat schreeuwen en een heel rare draai aan het verhaal geeft door het opeens over vluchtelingen te laten gaan. En jij werkt bij de jeugd hulpverlening? Ben ik toch benieuwd of je werkgever dit soort braaksels op prijs stelt. Vrijheid van meningsuiting is tot daar aan toe maar het verkeerd weergeven van feiten vind ik een kwestie van oproer kraaien.

  Geliked door 1 persoon

 21. Ik wens de familie Vaatstra en dierbaren opnieuw heel veel sterkte toe. Zijn dit onderbuikgevoelens ? Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om met deze ebola-buikloop van een BN-er geconfronteerd te moeten worden. Sommige vormen van leed verjaren nooit.

  Like

 22. Goed stuk waarin messcherp het volksempfinden bij een deel van onze landgenoten aan de kaak wordt gesteld.
  Er verschijnen met regelmaat columns in de vaderlandse media die letterlijk geen spaan heel laten van vluchtelingen, moslims of allochtonen in het algemeen. De leider van wat straks de grootste partij van ons land zal zijn, heeft het ‘tot in de grond van hun bestaan, beledigen en verdacht maken van bovengenoemde groepen’ inmiddels tot kunst verheven. Een kunstvorm die de rest van de bevolking dan maar moet accepteren, we leven hier immers in een land met vrijheid van meningsuiting en daar mogen we elkaar nu eenmaal verbaal het leven zuur maken. Feitelijke onjuistheden, halve waarheden en hele leugens horen tegenwoordig standaard thuis in een column en als men echt over de schreef gaat, volstaan twee regels rectificatie rechtsonder op pagina 17 van de krant. Een gang van zaken die vandaag de dag als normaal wordt bestempeld totdat het over autochtone Nederlanders gaat. Dit koekje van eigen deeg wordt niet gewaardeerd. Dan moet op elke slak zout gelegd worden, dan moet alles woord voor woord correct zijn en tot 4 cijfers achter de komma kloppen, dan mag niemand beledigd worden of onrecht aangedaan worden.
  Die houding getuigt van het ontbreken van ook maar enige realiteitszin.
  What goes around…

  Geliked door 2 people

 23. @Floyd: Dus jij gelooft in oog-om-oog-tand-om-tand ? Laten we asjeblieft ons gezonde verstand gebruiken en elkaar de kop niet gek maken ! Waarom moet je zelf zo extreem worden om vermeende extremen aan de andere zijde te willen ‘bestrijden’. We verworden met elkaar tot Folkertjes en Geertjes….. Toe nou toch !!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 24. Goh…en alles wat Sylvia nu eigenlijk wilde zeggen is …weg met zwarte Piet….zielig is Sylvia ..door om de brei heen te roeren……dit is Nederland… Respecteer en je kunt hier goed leven…maar de “zwarte pieten” respecteren geen Nederlandse bevolking/ cultuur… So what the f*ck doe je hier dan.

  Geliked door 1 persoon

 25. Bah, wat een suggestief en quasi intellectueel stukje. Mogen ze nog wel het huis uit langs al die enge mensen? PVV stemmen en voed je kids vooral op met alle vooroordelen die domme mensen kunnen verzinnen. Verdachtmakingen tegen alle vormen van aberraties. Nee, geen goede instelling.

  Like

 26. Je ,moet dit gewrocht een paar keer lezen voordat de volle waarheid tot je doordringt. Een mevrouw die zelf toegeeft dat ze schrijft vanuit haar onderbuik en dus weinig last heeft van de feitelijke realiteit. Die in een eerdere column de opvoedkundige kwaliteit van alle religieus gezindte ouders ter discussie stelt, ja zelfs ernstige vraagtekens bij zet. De afkeer en walging die ze uitspreekt over foute Nederlanders, ja we hebben eer zelf de handen vol aan, ja meer dan genoeg aan onze “eigen zware jongens”, de tattoo-tokkies, de hooligans en andere randdebielen, de de witteboordencriminelen en pedofielen die hun poten niet thuis kunnen houden. Maar een mevrouw, die een religie niet kan onderscheiden van ideologie, een kerkgebouw niet van een moskee, en eerwraak niet van moord. Kerken die steeds vaker leeg staat, of waar slechts nog één uurtje per week een handvol kerkgangers bijeenkomt, en al die boerderijen waar meestal toch een hardwerkend gezin woont, even gevaarlijk vindt als een verzamelplaats van “vluchtelingen” uit veelal vrouwvijandige culturen die overwegend als helden zijn gevlucht met achterlating van vrouw en kinderen. Over Keulen heb ik haar niet gehoord, Om zulke onzin als Sylvia Witte uit te braken moet je echt wel bijna suïcidaal zijn.

  Like

 27. Wat jammer dat er zo weinig mensen zijn die begrijpen wat een column is. Een tekstvorm die zijn kracht ontleent aan overdrijving, messcherpe humor en zelfspot. Ook jammer dat mensen die het oneens zijn met Sylvia’s stellingname, ook meteen de humor in haar column over het hoofd zien. Niets zo dodelijk als humorloosheid. Of mensen die zichzelf bloedserieus nemen. Je bent een geweldige columnist, Sylvia Witte. Ik heb genoten!
  En nu bedenk ik ineens iets geks. Heeft iemand wel eens humor uit de pen van een uiterst rechtse of streng gelovige schrijver zien vloeien? Namen graag. Ik ben neukend benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

 28. Mevrouw is in haar grenzeloze naïviteit onbewust een deel van de vijfde colonne zoals hier omschreven. Andreas Burnier: Feministe.

  In november 1983 publiceerde de Volkskrant een interview van Ischa Meijer met schrijfster, hoogleraar (criminologie) en feministe Andreas Burnier (dr. C.I. Dessaur). Daarin zegt ze: ‘Trouwens, het grote probleem voor vrouwen is niet zozeer de man, het kapitalisme of het communisme, maar momenteel vooral de Islam, die op een ongelooflijke manier aan het oprukken is in de wereld, en waarvan wij inmiddels ook een vijfde colonne in huis hebben. Het zal gruwelijk voor de vrouwen worden, ook in West-Europa, als we de Islam de vrije hand laten; een systeem waarin het gelegitimeerd is, noodzakelijk wordt geacht, om vrouwen thuis gevangen te houden, hen te mishandelen, je dochters onvoldoende onderwijs te geven, waardoor ze gedwongen zijn om uit pure economische ellende in het huwelijk te treden. Het is natuurlijk vreselijk progressief om te zeggen: wij moeten elke cultuur in haar waarde laten, alles toelaten, niet discrimineren dat vind ik ook, maar de kwalijke, fascistische trekken in andere culturen mag je best bestrijden. Zolang de Islam heel expliciet en open voor het seksfascisme is, moet het bestreden worden en helemaal niet genuanceerd getolereerd.’

  Like

 29. Zou het gepiep anders geweest zijn als het om bv. Joodse asielzoekers had gegaan? Had de Thora dan al deze kritiek te verduren gehad ipv de Koran? Zouden die mannen (potentieel) minder seksueel gefrustreerd zijn geweest dan moslim vluchtelingen of diens vrouwen minder gehoorzaam zijn dan moslima s? Zelfs in 2016 worden die namelijk nog steeds met een witte laken over zich heen, waar een gat in zit natuurlijk,heel lief bevrucht door hun partners. Sla de Thora dr maar op open zou ik zeggen.
  Of gaat het hier over egoisme, koppen in het zand steken en onverdraagzaamheid naar alles wat maar anders is. Zo lang we maar zelf niet onderdrukt, uitgebuit en/of uitgeroeid worden door onze eigen leiders,toch? Wassen we nu onze handen in onschuld of zijn we ons onbewust van onze eigen aandeel in het grote geheel. Net als een sneeuwvlokje, die zich net zo min verantwoordelijk voelt voor een lawine waar die deel van uitmaakt…

  Like

  1. Beste Antoniem, wat een flauwe reactie. Natuurlijk zouden Joden dezelfde kritiek krijgen ALS ze zich net als moslims zouden gedragen ! Zo simpel ligt het ! Maar dat doen ze niet ! Ik ken geen asielzoekerscentra vol van alles eisende Joden die massaal westerse vrouwen verkrachten en andersdenkenden willen ombrengen.
   Je vraag is dus onzinnig.

   Er is geen onverdraagzaamheid “voor alles wat anders is”. Weet je nog, in de jaren 80, de Vietnamese bootvluchtelingen ? Die waren écht gevlucht voor een akelig, links regime in Vietnam. Deze mensen kwamen hier, pasten zich volledig aan en waren in no-time geïntegreerd. Nooit gehoord van massale berovingen, verkrachtingen etc door Vietnamezen. Idem Chinezen, Hindoestanen etc. Logisch dat deze groepen nooit last hadden van “onverdraagzaamheid”….

   Zodra het evenwel moslims zijn, hoort er altijd probleemgedrag bij. Het ligt dus wel degelijk aan de islam. Als je die goed bestudeerd had, begreep je ook waarom dat zo is. De islam is een soldatenideologie. Mohammed begon al met veroveren en onderwerpen. Roeide de Joodse stammen in Arabië volledig uit en wilde ook het Christendom zo snel mogelijk vernietigen. Wie geen moslim wilde worden, moest dood.
   Europa zuchtte vervolgens 1.300 jaar onder de agressie van de islam, die steeds bezig bleef Europa aan te vallen.
   Verder zijn vrouwen niets waard in de islam, iets wat ook al door de grote profeet voorgedaan werd.

   Nee beste Antoniem. We zijn tegen een ideologie die hier even onze vrouwen en kinderen komt verkrachten, van alles eisen, stelen, profiteren en probeert de wil op te leggen aan ons.
   Dáár zijn we op tegen en naar mij lijkt volkomen terecht. Waar de islam is, is onrust, chaos en onveiligheid, zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.

   Like

 30. Beste meneer Andre1965,

  Uw argumenten klinken aannemelijk maar spreken zichzelf ook tegen ergens..
  Daar waar onrecht is moet men er voor een ander zijn ongeacht ras,geloof,sekse,haarkleur of wat dan ook. Ik begrijp uw angst ergens ook wel en bagatalliseer de achterhaalde wet en regelgevingen van in boeken vastgelegde relegies dan ook zeer zeker niet.
  Maar nu krijgt u van mij dan weer een (flauwe) wedervraag omdat u erom vroeg: Is Gaza dan een achterwijk van Mars tegenwoordig?!

  Like

  1. Beste Antoniem. Gaza is een broeinest van anti-semitisme en islamitisch geweld. Het laat zien wat er gebeurt als een islamitisch regime de macht in handen krijgt in een gebied. Chaos, geweld, criminaliteit en stagnatie zijn het gevolg.
   Gaza heeft zijn isolatie volledig aan zichzelf te danken. Ik ga hier niet het hele conflict uitdiepen, maar ik weet uit langdurig bestuderen van feiten inmiddels wél dat Gaza niet zielig is en dat het hele conflict wordt ge- en misbruikt om het ingebakken anti-semitisme van de islam te legitimeren. Zoals het hele conflict met de Arabieren (Palestijnen zijn een bedenksel van de policor-wereld, het zijn gewoon Arabieren) niets meer is dat het gevolg van de eeuwige Jodenhaat binnen de islam.

   ik ben het met u eens dat we best kunnen helpen bij onrecht. Maar niet alle onrecht is ook écht onrecht. Soms is het onrecht door eigen toedoen veroorzaakt. Ook zijn er grenzen aan wat we kunnen doen. Het mag nooit zo ver gaan dat we onze eigen beschaving en veiligheid op het spel zetten zoals thans gebeurt.
   Het binnenlaten van miljoenen moslims gaat te ver. Dat is zelfmoord.
   Niet voor niets is al sinds de 8e eeuw getracht de islam buiten de deur te houden. Karel Martel, de opa van Karel de Grote, begon daar al mee en het kostte hem in 723 ontzettend veel moeite om bij Poitiers te zorgen dat Europa niet Arabisch-islamitisch zou worden.

   Daarna was het eeuwenlang hetzelfde verhaal. Het Iberisch schiereiland zuchtte 700 (!) jaar lang onder Arabische bezetting (Al Andalus). Pas in de 14 eeuw werd het bevrijd. Het Byzantijnse rijk ging in 1453 ten onder door de
   Turkse invasie. Inmiddels wordt Constantinopel al 663 jaar door de Turken bezet gehouden.

   Wenen werd in 1529 en 1683 belaagd door de islam. Alleen door tussenkomst van de Poolse held en redder Jan III Sobieski kon Europa in 1683 behoed worden voor volledige islamisering.
   Het zou daarna nog tot in de 20e eeuw duren voordat heel Europa weer islam-vrij was, behalve delen van de Balkan.
   Het eiland Kreta (En veel Griekse en Balkangebieden) zuchtten vele eeuwen onder een extreem wrede islamitische bezetting.

   Het is in dat licht totaal onbegrijpelijk waarom we anno 2016 zomaar ons continent aan de islam overdragen. Want dát is wat er nu gebeurt. Precies wat al die islamitische agressoren eeuwenlang beoogden, gebeurt nu zonder slag of stoot. Terwijl de islam en de bedoelingen van de islam nog precies zo zijn als 1.300 jaar geleden toen Karel Martel ze buiten de deur moest houden.

   Het is dát wat ik dus niet snap en nooit zal accepteren. Helpen ja, je continent overgeven aan een barbaarse, middeleeuwse ideologie nee ! Wat in Keulen gebeurd is, is maar een voorproefje van wat ons nog te wachten staat.

   Like

 31. Mijn beste meneer Andre1965,

  Graag had ik uw reactie punt voor punt met u willen doorlopen en er inhoudelijk op willen reageren, daar u wederom uwzelf weer tegenspreekt.
  Maar is het echt nodig om zover achterom te kijken ( als wat u doet) en verder op de (moslim man-vrouw-kind) te spelen?

  Bent u het niet met mij eens dat ieder kind wat geboren wordt op deze aardbodem evenveel recht heeft er te mogen zijn als een ieder ander?
  Mogen we ze zomaar classificeren op ras/dna en de ėne wel laten verdrinken en de ander eruit vissen?

  Waar ligt de grens dan volgens u?

  Like

  1. Beste Antoniem,

   Dat achterom kijken is wel zeker nodig. Er kunnen goede lessen uit het verleden geleerd worden. Zoals veel linksen altijd weer WOII aanhalen om te waarschuwen voor fascisme, is het ook belangrijk te zien hoe Europa 1.300 jaar lang worstelde met de agressie van de islam. Die islam is namelijk nog precies dezelfde als 1.300 jaar geleden en dat zou voor ons een belangrijke waarschuwing moeten zijn.

   Een kind heeft natuurlijk recht om er te mogen zijn. Of het nu wit, zwart, groen of geel is. Dat doet er ook niet toe voor mij. Het zijn ook geen kinderen die problemen veroorzaken, het zijn volwassenen. Diezelfde volwassenen doen het hun kinderen aan om in wrakkige bootjes te stappen, om hier te komen profiteren van allerlei zaken die ze zelf niet van de grond krijgen daar. Zoals die fijne meneer die allang met zijn gezin in Turkije leefde maar het nodig vond om om economische redenen zijn gezin in een wrakkig bootje te zetten en vervolgens te laten verdrinken.
   Vreselijk, mijn vaderhart huilt om zoiets, zonder meer. Maar veel erger is dat de links en de media de foto van dat arme jongetje misbruikten om de Europese bevolking klaar te stomen voor een totale invasie en de mensen murw en soft te maken.

   Net zo goed als ik dat kind zijn leven had gegund, gun ik dat mijn kinderen ook, evenals hun kinderen.
   Europa had een vredig en welvarend continent kunnen zijn als links en liberaal vanaf de jaren 60 niet had besloten om het continent te overspoelen met moslims en kansloze mensen. Dat had gewoonweg nooit mogen gebeuren.
   Daarmee zijn mijn kinderen (en vele andere) moedwillig bloot gesteld aan grote gevaren en ellende.
   Wat voor nut heeft het om een compleet continent net zo chaotisch en armoedig te maken als de landen waar die asieleisers vandaan komen ? Daarmee helpen we niemand, want met die import halen we de ellende en oorlog van daar gewoon hier naartoe.

   Ik weet niet wat er tegenstrijdig is aan wat ik schrijf, maar zo zie ik het. Islam is onverenigbaar met onze cultuur, gewoonten en rechtsprincipes en hoort daarom hier niet thuis. Een burgeroorlog en veel ellende zal uiteindelijk ons deel zijn. Fijn he ?

   Like

 32. Mijn allerbeste meneer Andre1965,

  Het doet mij in ieder geval goed om te lezen dat u bereid bent om ergens een grens te trekken aan uw genadeloze actie reactie uitingen.
  Ik dacht even dat het nog verder zou gaan en dat we zouden eindigen bij de tijdperk van, dat men nog op handen en voeten liep, gras at en d8 dat de wereld vierkant was.
  Wat meneer Conficius ook ooit zei; we kunnen blijven vloeken op dat het zo donker is, maar we kunnen ook een lichtje branden.
  Wie weet volgen er meer…

  Like

  1. Meneer Conficius zei ook dat je het beste een beschouwend leven kon leiden en in je eigen woonplaats blijven. Als mensen dát nu eens deden……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s