vrolijk kerstfeest!

Het traditionele christelijke slachtfeest is weer begonnen. Jezusfans vreten massaal de bio-industrie leeg. Miljarden dieren sterven plof, kosher, diervriendelijk, biologisch, machinaal of eigenhandig om het leven gebracht om het christendom te vieren. Fuck wakker dier! Het is weer kerst!

Insjallah, religie heeft veel bloed nodig om in leven te blijven. Een soort permanent infuus. Zijn de resterende lammetjes en schaapjes net een beetje bekomen van het islamitisch slachtfeest, vandaag zijn de varkens, koeien, paarden, kalkoenen, hoenen en zwijntjes aan de beurt. Slachthuizen maken overuren. Extra beulen worden aangetrokken om tegen een minimumloon zoveel mogelijk dieren over de klink te jagen. Ervaring is geen vereiste, uithoudingsvermogen wel.

In de omgeving van abattoirs luiden sinds jaar en dag ook klokjes. Geen kerst, maar noodklokjes. Dierenrechtenorganisaties gillen moord en brand, al worden ze veelal bruut overstemd door angstige en in doodsnood verkerende dieren. Wie zich hier iets van aantrekt is een labiele linkse hobbyist. Echte mannen houden zich bezig met ergere dingen, zoals het islamitisch slachtfeest want dat is wél barbaars.

In de kadaverie bij mij om de hoek zijn de stukjes kadavers niet aan te slepen, het christendom heeft iets te vieren. Biologisch, gekweekt, gemanipuleerd of gemodificeerd, al maakt dat tijdens de aanbidding van ons alom geliefde kindeke even niet zoveel uit. Tevreden prijzen de dieren zichzelf op reclameborden aan. Sommigen wensen ons zelfs fijne kerstdagen toe. Ondertussen worden onze eigen kuikens groter en dikker dan ooit eerder in de geschiedenis. In de toekomst zullen onze kinderen omschreven worden als de plofkip generatie. Boordevol gemest met ambachtelijk bereide kiloknallers aangemaakt in een krokant bedje van uitpuilende groeihormonen. ‘Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip!’ Wie is er niet groot, en dan bedoel ik: hééél erg groot mee geworden?

Terwijl ik naar huis rijd en me afvraag wat ik in vredesnaam moet klaarmaken met de kerst, hoor ik op de achtergrond ‘Flappie’. Alweer staat dat kut konijn op nummer één. Luidkeels zingend vernaggel ik het lied door er een parodie doorheen te bléhren. Het laatste couplet hapert moet ik bekennen, toch ben ik nu wel bijna écht in de kerststemming.

Compleet is mijn kerstgevoel wanneer mijn moeder op belt. Ze wil weten wat we gaan eten met de kerst. Ik stel voor iets vegetarisch. Nadat ze hysterisch is uitgelachen probeer ik het nog een keer. ‘Geen sprake van!’, antwoord ze vastbesloten. ‘Je vader houdt niet van die rommel en bovendien is het kerst!’ Er valt geen speld tussen te krijgen, ik ken haar. Een ongemakkelijke stilte vult de rest van ons gesprek aan. In die stilte is ze op haar sterkst.

‘Wat zou je willen dan?’ doorbreek ik ons jaarlijks terugkerend onderonsje.
‘Doe maar iets met kip! of laten we gaan gourmetten, dan koop ik wel zo’n verzamelbak vlees!’

Daar gaan we weer.

Vrolijk kerstfeest!

9 comments

 1. Ik denk dat jij weinig kunt doe aan de algemene eetgewoonten….wel kun jij zelf wat doen in jouw omgeving met jouw familie..biedt bijvoorbeeld aan de kerstmaaltijd te verzorgen met tahoe als vleesvervanger..enz.

  Like

 2. Christenen die God’s schepselen eten gaan naar de hel. Jezus, ongeacht wie of wat Hij was, was de zoon van een Esseense vrouw (Mirjam, door ons Maria genoemd), en alle Essenen waren vegetariër! Ook wordt bloed (waar de Ziel in huist) in de handen van Messiah (Jezus) gelegd, want hij zou brood met vissen hebben gedeeld – terwijl in de oorspronkelijke tekst toch ècht brood & vijgen staat … en vijgen komen van het rijk dat volgens Genesis ons voedsel produceert: “dat wat vruchten draagt”, het plantenrijk. Een Schepper die Zijn zoon met de Heilige Geest heeft vervuld, en op aarde zet om te verlossen, kan gewoonweg geen lijden veroorzaken bij Zijn broeders en zusters – de dieren, de bezielden. Wat voor een Herder zou Hij zijn; en welk een Schepper zou Zijn Vader zijn?

  Met kerst vieren we de geboorte van Jezus, Messiah. Jezus bevrijdde dieren tijdens zijn leven en was vegetariër .. en hij Hij zeide “Ik ben de weg”. Dus als je christen wilt zijn, en Zijn weg wil volgen, eet je niet je broeders en zusters (bezoedel niet Zijn naam door te zeggen dat je Christen bent en toch de bezielden te doden). De Schepper heeft ons naar Zijn wijsheid geschapen met platte kiezen en een lang darmstelsel; wie zijn wij om te twijfelen aan Zijn wijsheid? En veel duidelijker dan het Zesde Gebod kan het niet: ‘Gij zult niet doden’. Vredige kerst gewenst – voor al wat leeft!

  Geliked door 3 people

  1. Weer zo iemand die een slager domweg naroept: omnivoren hebben van nature een korter darmstelsel dan de mens, die een langer darmstelsel heeft dan een omnivoor en dan een carnivoor.Daar ons darmstelsel te lang is om vlees goed te kunnen verteren ontwikkelen mensen darm- (en andere) kanker(s). Ons gebit heeft platte kiezen, die zijn er om planten te vermalen; onze ‘snijtanden’ zijn een giller vergeleken met die van een varken – en al helemaal vergeleken met de snijtanden van een carnivoor. De mens is dus zeker geen alleseter en al helemaal geen vleeseter.

   En door bewuste en empathische keuzes te maken wordt je wel degelijk een beter mens en ontwikkel je een hoger EQ. Domme opmerkingen kunt u beter achter laten op websites van de vleesindustrie, die zich met subsidiegeld van de burger laten betalen om dit soort leugens en ook zoonoses te verspreiden …

   Geliked door 1 persoon

 3. Jammer, had van jou wel verwacht dat jij je poot stijf zou kunnen houden en vast houden aan je idealen en pricipes…😉

  Zolang de wereld nog wordt gehersenspoeld met het idee dat mensen “vlees nodig hebben” zal deze treurnis nog lang in stand worden gehouden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s