Beste burgemeester

Ik hoorde laatst dat je begeleiding kunt aanvragen voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen. Wat een goed idee! Graag zou ik van u willen weten of mijn kinderen hier ook voor in aanmerking komen.

Op weg naar school komen ze namelijk langs een Katholieke kerk en een stukje verderop is een bouwplaats waar afgetrainde wat oudere bouwvakkers jonge- en meestal minderjarige meisjes nafluiten. Intimiderend vind ik ook dat mijn kinderen door een volkswijk moeten fietsen waar het wemelt van de PVV stemmers! Vooral in de decembermaand vinden mijn kinderen dit bedreigend. Mijn oudste zoontje Pete voelt zich altijd erg door hun aangesproken.

Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken naar de mogelijkheid om ze onder begeleiding naar school te brengen, maar ik heb een bakfiets. Voorheen vond ik dit reuze handig, want daar pasten niet alleen mijn eigen kinderen in maar ook het goed gevulde rugzakje van Thomas, onze buurjongen. Zijn rugtas zit zo vol met gedragsstoornissen dat zijn eigen broodtrommeltje er niet meer in past. Maar sinds het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) mijn bakfiets tot potentieel IS-instrument heeft gebombardeerd, maak ik nu onderweg de gekste dingen mee. Een keer sprong er een BOA bovenop mijn kar omdat hij van een anonieme bron had gehoord dat ik een BOM-moeder zou zijn. U snapt, dat fietst wat aangeschoten. Maar goed het gaat dus over de veiligheid van mijn kinderen. Ik ben nog niet vergeten wat er onlangs gebeurde met kinderen in een crèche, een zwembad, op school en bij een hockeyclub. Ik heb het eens uitgeplozen maar op de route die mijn kinderen fietsen passeren ze het allemaal!! en dan heb ik het nog niet eens over de tussenliggende boerderijen. U weet wel, Marianne Vaatstra? Terwijl iedereen de vluchtelingen de schuld gaf, bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed.

Dus tja, al deze gevaren in acht nemend zou het fijn zijn wanneer mijn kinderen gebruik kunnen maken van uw regeling.

In afwachting van uw antwoord,
Verblijf ik met vriendelijke groet,
Een bezorgde moeder

Oh.. en ps: mijn kinderen hebben pigment in hun huid. De één wat meer dan de ander. Kunt u er voor zorgen dat ze niet door een PVV’er worden begeleid? Gewoon preventief en om te voorkomen dat ze anders tijdens schooltijd het land uit worden gefietst?

Oh..en liever ook geen BOA. Niet dat dit heus geen lieve en slimme mensen kunnen zijn, maar de kans is gewoon niet zo groot.

Oh..en liever eigenlijk ook geen autochtone man. Niet dat ik ze allemaal over één kam wil scheren, maar veel pedoseksuelen zijn autochtone mannen.

Misschien (als ik een voorstel mag doen) liefst door een vluchteling? Die moeten toch nog leren fietsen, hebben overdag niets te doen en dan kan hij s’avonds gelijk een hapje mee eten.

Ik hoor graag van u

Vriendelijke groet,
SylviaWitte

261 comments

  1. Dan heb ik een valide vraag : Welke discussie refereer je aan dan? Je reageert op en liked alleen maar posts die precies in je straatje passen. Als dit discussie is, dan ben ik de Paus (liever niet, heb niet zoveel met geloof in wat voor vorm dan ook).

   Verder stond dit ook gewoon in het originele artikel, het was slechts een plan voor een kleine groep specifieke leerlingen wat eventueel in werking kon worden gezet, meer niet. Er is geen interesse, dus het gaat niet door. Ook wel logisch na al die demonisering.

   Die wethouder (en burgemeester) heeft het aardig te verduren gekregen, onterecht in mijn ogen, maar goed.

   Like

   1. Ha Snowden, ik heb zelf bewust niet meegedaan aan de discussie, dat vond ik niet nodig. Ik schreef mijn column al en die zorgde voor genoeg discussie. Ik heb idd reactie’s geliked die in mijn straatje passen en/of die onderstrepen hoe ik er zelf over denk. Van jouw reacties heb ik ook genoten, want ook al denk jij (misschien) van niet, ze hebben mij wel degelijk laten nadenken. Dus dank je wel voor al jouw bijdragen:)

    Like

 1. Of het nu gaat om corruptie, persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, (christen)vervolging, of schending van mensenrechten of geweld tegen vrouwen, overal scoren islamitische landen slecht tot zeer slecht. Maar nee hoor heeft niets met de islam te maken.

  Like

  1. Stop maar met die feiten, je bent een roepende in de woestijn. De eerste reactie van de policor mensen hier is met een ruk naar links van het beeldscherm wegkijken.

   Like

  1. Heb persoonlijk niks met geloof (ik ben zelf voorzien van common sense), maar dit probleem is minstens zo erg als de vermeende ‘vervolging’ van mensen die Islam aanhangen. Ook binnen de huidige vluchtelingenstroom, waar je als Kafir je leven niet zeker bent.

   En vergeet niet dat de Soennieten en de Sjiieten binnen de Islam elkaar ook de hersens inslaan op basis van enkele verschillen van interpretatie van wat boekjes die vele generaties geleden door zandmensen in de woestijn zijn geschreven.

   Barbaren.

   Like

 2. Het zou een eer voor mij zijn.
  Daarbij zou ik de persoon die de mogelijkheid heeft geboden zeker niet onvermeld willen laten.
  Bij deze dus.. het bedanken is aan mij.

  Like

 3. Ga je diep schamen…..wat een bagger komt er uit je pen. Blijf lekker hangen in je onderbuik en onrealistische wereldbeeld. Snap je werkelijk niet het verschil tussen een azc en een volksbuurtje? Politieke processen uitleggen sla ik maar even over voor deze keer. Ga wat nuttigs doen en stop met schrijven a.u.b.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s