lieve politie..

De laatste tijd wordt mijn tijdlijn overspoeld door filmpjes over foute politie-agenten. Een naar ademnood- en uiteindelijk stervende toerist. Een kind gesnoerd aan een rijdende motor en ik ben er vast nog wat vergeten. De beelden amuseren me, ik kan er niets aan doen. Niet om wat ik te zien krijg natuurlijk, maar wel dát ik het te zien krijg. Dat is weer eens wat anders dan ‘Blik op de weg’, een televisie programma waar u burgers pesterig in beeld brengt bij het overtreden van wat lichte verkeersdelicten. Burgers die niet in uw camera willen kijken en hard protesteren worden door u geknipt, geplakt en in de vooraankondiging van het programma gezet. Maar nu is het dus andersom. De burger brengt de politieman in beeld.

Het werd eens tijd.

Het werd eens tijd omdat het altijd goed is om elkaar te blijven aanspreken, controleren en/of bestraffend toe te spreken, daar waar nodig. Macht corrumpeert en dat heb ik ook niet verzonnen. Daarnaast weet ook iedereen dat je als burger geen schijn van kans maakt, wanneer je je bij u beklaagt en al helemaal niet als je uit de Schilderswijk komt, of lijkt op iemand die uit de Schilderswijk komt.

Dus dan maar zo.

Ik vind het dan ook aandoenlijk om te zien hoe vanuit alle hoeken van het land, berichten worden geschreven door mensen die bij de politie werkzaam zijn en nu de kans aangrijpen om burgers uit te leggen waarom zij wel degelijk tot de gut menschen behoren. In ontroerende betogen vertellen zij hoe ik word beschermt en welke ellende zij allemaal tegen komen in mijn enge maatschappij.

Dat is ook zo.

Maar Mitch was maar een dronken toerist! En dat joch die zijn naam niet wilde geven, ach.. Natuurlijk ben ik dankbaar dat u ook boeven vangt en mij -wanneer nodig- uit een autowrak wilt peuteren. Toch heb ik er moeite mee, dit heel erg knap van u te vinden. Zo zal mijn neef uw hersendode familie-lid weer uit zijn comateuze toestand helpen, haalt mijn buurman uw ranzige vuilniszakken op en helpt mijn vriendin uw obese dochter weer naar een normaal lichaamsgewicht. Ikzelf zal proberen uw relatie te redden als uw partner u meer dan zat is.

Maar eerlijk is eerlijk, natuurlijk snap ik ook wel dat het niet leuk is om als hele groep te worden afgerekend op misstanden van een paar idioten uit diezelfde groep. Ik denk dat veel Marokkanen het eindelijk eens volmondig met u eens zullen zijn. Stop de negatieve beeldvorming en kijk vooral naar het individu!

vriendelijke groet,

een mevrouw uit de categorie ‘verhoogde pakkans’

3 comments

  1. Zolang burgers de macht uit handen blijven geven dmv een stem op ėėn of andere partij, is het dweilen met de kraan open. Gelukkig heeft iedereen nog een innerlijke stem zou je zeggen.. Maar ook die wordt monddood gemaakt door een maatschappij gevormd door daders.. slachtoffers en hulpverleners.. dan maar met zn allen in stilte krijsen vanaf nu.. Wie weet..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s