sorry ex..

Ik weet dat ik haar niet mag verwennen, maar we gingen naar het strand. Ze mocht haar beste vriendinnetje mee nemen en ze waren zo vrolijk! Er was een springkussen en een trampoline! Ze wilde haar zomerjurkje aan en ja ik wist ook wel dat het daar iets te koud voor was. Omdat zij het mocht, wilde haar vriendinnetje ook een jurkje aan. Vraag me niet waarom maar ik moest ineens aan de bootvluchtelingen denken.

Ze wilde een ijsje dus gaf ik haar een ijsje, en ja, ik weet dat ze geen cola mag, maar vandaag gaf ik het toch. Ze vond het heerlijk! Ik zei nog dat ze niet in het water mocht daarvoor was het nog veels te koud, maar toen ze bleef zeuren en er heel lief bij keek, mocht het toch. Tot je enkels! zei ik haar nog.. en in het begin ging dat best goed. Precies tot haar enkels! Ze waren zo lief! Maar daarna gingen ze hard rennen en spatte het water heel hard op. Hun hele jurkjes nat!

Ja, ja, ik weet dat dit geen slimme zet was van mij, en je hebt gelijk, sommige dingen kun je zien aankomen, maar je had ze eens moeten horen lachen. Ze glommen van oor tot oor en volgens mij hadden ze het helemaal niet koud. Terwijl elders op de wereld kinderen dood aanspoelen, waren zij alleen maar nat. Tja en toen gingen ze door het zand heen rollen, daar kon ik ook niets aan doen..ze zagen er inderdaad niet uit. De hele dag heb ik me afgevraagd hoe het moet zijn om te verdrinken. Om je kind te zien verdrinken en hoe het moet voelen om midden op zee zelf ook de hoop op te geven. Laat je je dan gewoon zakken? Neem je dan je kindje mee of laat je haar nog even op je schouders rusten? Hoe lang duurt het eigenlijk voordat je longen vollopen? Doet dat pijn? Ze wilde inderdaad patat met een frikadel en haar vriendin wilde er een kroket bij. De kinderen op zee eten wekenlang helemaal niets, dus gaf ik ze friet en mochten ze inderdaad net zoveel friet eten als ze wilde.

Weet je lieve ex, hoe erg je ook kunt zeuren en ook al heb je soms ook best gelijk, wij hebben gewoon een geweldige tob-dag gehad!

6 comments

 1. Je weet best wel dat ik een fan van je ben…en dat komt door deze observaties, deze schrijfstijl, deze tegenstellingen die beiden bestaan en die je integreren kan en die mede van jou een mooi mens maken….Herman.

  Like

  1. dank je wel voor je mooie woorden Herman, ik vind het fijn om een fan als jou te hebben, dat maakt schrijven en het delen ervan voor mij zo leuk:) Ik hoop dat je nog lang mijn fan wilt blijven.
   xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s