Happy Meal

Laatst vertelde mijn zesjarige dochter onder het spelen tegen haar vriendinnetje dat ze al vijftig keer naar Mac Donald’s is geweest. Vijftig keer!!! Haar vriendinnetje keek alsof ze een  heel doosje nuggets zag branden.  Hoe weet je dat zo zeker vroeg ik geschokt en stiekem in de hoop dat ze zich vergiste.  Nog voor ik uitgesproken was kiepte ze haar bewijsmateriaal op de grond.  Uit een speciaal daarvoor ingericht bakje kwamen vijftig gespaarde Mac Donald cadeautjes!  Trots keek ze me aan met haar gezicht in haar ‘zie- je-nou -wel- stand’.  Met het schaamrood in mijn liezen probeerde ik verder oogcontact te vermijden.  Lijzig drong deze ongeriefelijke mijlpaal tot me door. Met vijftig Mac Donald cadeautjes had ze nu vast de grootste Happy Meal verzameling van de buurt!  En dat is zelfs in mijn buurt iets om je het leplazerus voor te schamen.

Voor het eerst voelde ik de fundamenten van mijn ouderschap wankelen en zag ik in een eerste visioen een veel oudere versie van haar voor me.  Haar achterwerk leek op een ovale hamburger. De Mc-saus droop uit haar obese gevormde neus terwijl ze op de voorpagina van het lokale snuffertje preikte met haar vijftig duizendste Happy Meal cadeautje!  Hiermee was ze de belangrijkste verzamelaar geworden van Catawiki.nl.  Catawiki zo leer ik direct, is een speciale site voor Happy Meal verzamelaars!!! In een tweede visioen zag ik mezelf aan Jeugdzorg uitleggen hoe het allemaal zo ver had kunnen komen. Jammerlijk vertel ik dat het een gevolg is van onze scheiding en dus indirect ook de schuld van mijn ex-partner.  Gedeelde smart is halve smart tenslotte. Door de scheiding rijdt ik nu eens in de  14 dagen,  iedere vrijdagmiddag en zo rond het avondeten op en neer om mijn dochter op te halen.  We zijn dan moe en staan veelal met een rampzalige honger in de file wanneer we stapvoets ter hoogte van Meerkerk de Mac Donalds naderen.  De eerste paar keren vond ik dat het moest kunnen, de keren daarna vond zij dat het moest kunnen en de keren daarna besloten we dat het gewoon bij het ophalen hoorde.

Oh, 51 mam!

Gestoord uit mijn overpeinzingen hoor ik hoe ze haar 51ste exemplaar vindt, gewoon uit de fruitmand. Het lag er kennelijk al die tijd al temidden tussen het weg rottende fruit..

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s