Boerin Bertie..

Voor diegene die het programma “Boer zoekt vrouw” niet kennen. Dit is een zwaar door de overheid gesubsidieerd dating programma en daarmee een soort van staatstelevisie. Over Boerin Bertie.  Boerin Bertie is een inheemse lesbische sociaal onhandige landarbeider die op staatstelevisie haar seksloosheid probeert te camoufleren door listig haar boerderij vol te hangen met posters van naakte vrouwenlichamen.

Nu heb ik dus niets tegen lesbiennes en ook niets tegen boerinnen.  Van mij mag iedereen ophangen wat’tie zelf wil, maar op één van die posters dacht ik toch echt mezelf te zien hangen!! De wereld stond even stil kan ik je zeggen. Een foto van mijn naakte lichaam op de muur van seksloze Boerin Bertie?! Daar kon zelfs mijn boerenverstand niet bij. Bertie die zich schuil houdt omdat ze bang is zichzelf in de buitenwereld tegen te komen. Bertie die masochisme vast verward met seks met Sachertorte of in het algemeen met slagroom, genoemd naar de beroemde Weense banketbakker Leopold von Sacher-Masoch. Bertie ook, de lesbische vrouwen bedelaar die als het er op aan komt zichzelf voor een miljoenen publiek compleet onzichtbaar kan maken. En ik hang daar aan de muur?! In mijn blootje?! Natuurlijk wist ik dat met het verspreiden van de posters ik een keer ergens kon opduiken, maar geen seconde heb ik toen aan de slaapkamer van Boerin Bertie gedacht! Bovendien is die fotoserie zo lang geleden gemaakt dat ik het eigenlijk al weer helemaal vergeten was. Tot nu dus. Vol in beeld. Bam! Aangenaam kennis te maken Nederland. Oh, vier miljoen kijkers maar? Ach, welkom in mijn bilspleet.  Wel ja, kijkt u maar eens goed rond, Bertie doet dit iedere avond dus waarom ook niet.  De foto stamt nog uit de tijd dat degenslikkers gewone mensen waren in dienst van lokale bakkers om stukjes deeg te proeven. Of misschien iets daarna toen studentenhuizen al boortorens werden genoemd.  Nou ja, in ieder geval was een duizendpoot ook toen al een homo met veel wisselende contacten en een lesbische boerin had geen hooivork maar zat er aan vast. Uit die tijd dus.

Terwijl ik mijn recorder terug spoelde op zoek naar dat ene moment, ter controle en omdat ik het écht zeker wilde weten kreeg ik een harde elleboogstoot van mijn vriendin. In een eerste reactie wilde ik haar direct om zeep helpen, in tweede instantie alleen maar ernstig verwonden.  ‘Word eens wakker joh’ siste ze seksloos, ‘Boer zoekt vrouw begint’..

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s