alsof..

Door kordaat optreden van de politie is de situatie snel onder controle gebracht, bromde Minister Opstelten voortvarend met zo,n dichtbeboste baard in zijn keel dat het een negatief effect heeft op mijn eetlust.Even laat ik de zin nog eens op me in werken. ‘Door kordaat optreden van de politie…’

Zouden we het hetzelfde incident hebben gezien? Ik bedoel, had hij het nou over die vriendelijk maar verwarde jongen in de NOS studio die direct berouwvol zijn Bart Smith en Wesson liet vallen toen oom agent boos zei dat dit geen spelletje meer was.

‘Ik heb hem toch neergelegd!’ zei hij nog kinderlijk verongelijkt, waarna een bulderende en carrière jagende agent zich boven op de lam geschrokken jongen stortte. Ik vond het wat Jiskefet overkomen allemaal. Hebben wij weer dacht ik nog. Overal in de wereld lopen echte terroristen rond met vuurspugende kalashnikovs en ons landje moet weer totaal ontwricht worden door een verwarde wannabee terrorist die met een bibberende pruillip beloofd heus niemand pijn te zullen doen. Godzijdank had hij wel een Islamitisch uiterlijk anders was er in de Hilversumse paniekfabriek en op GeenStijl ook geen donder meer te beleven geweest. En och wat zullen bij IS hebben gelachen vanavond. Wereldwijd hebben we ons het kaas én het brood én het servies van de tafel laten eten.

Jammer genoeg hebben we niet meer mee gekregen of de jongen in studio 100 direct in huilen is uitgebarsten en misschien zelfs in zijn broek heeft geplast. Wel verklapte de AIVD dat hij keurig iedereen met U bleef aanspreken ook nadat hij in een ongemakkelijke Guantanamo bay greep werd afgevoerd.

De rest van de avond was gewoonweg tergend. Gijzeling- en onderhandelingsexperts aan het woord, getraumatiseerde hoofdredacteuren, terrorismedeskundigen, zelfs oorlogsverslaggevers en natuurlijk Peter R de Vries bij Jinek! Angst- en stemmingmakerij op z,n Hollands. Opnieuw een sterk staaltje BAKKT (Blanke Autochtone Kale Koppen Televisie). De bank van Jinek glom zowat en kwam bijna van de grond van het testasteron. Niets geen psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers die daadwerkelijk iets hadden kunnen vertellen over een jongere in deze toestand. Niets geen praktijkverhalen over hoe zij om gaan met boze cliënten en hun GTA-wereldbeeld. Maar nee, zoals de algemeen directeur van de NOS al aangaf moet je handelen ALSOF je met een worse case scenario te maken hebt. Ja ja, alsof! Maar als je dan toch door hebt dat het om een verwarde jongenman gaat in de verstoorde bloei van zijn ongelukkige leven en je alsnog achteraf oorlogsverslaggevers, de AIVD en terrorismedeskundigen uitnodigt dan krijg ik het gevoel ‘ALSOF’ ik naar een verschrikkelijke smakeloze treurzender zit te kijken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s