racisme besmetting

Racisme is besmettelijk het verspreidt zich voornamelijk via de mond en het kan dodelijk zijn. Wereldwijd heeft racisme al voor veel slachtoffers gezorgd. Blijf daarom buiten het gehoorafstand van racisten. Houd minimaal 1.5 meter afstand en geef racisme geen hand. Racisme heeft zelf geen kleur en het discrimineert niet. Iedereen kan besmet raken. Al is de kans dat besmette kinderen racisme verspreiden minimaal.  Ouderen kunnen het wel verspreiden. Onder hen is er zelfs sprake van een pandemie. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat het beademen of reanimeren van racistische ouderen die de tachtig zijn gepasseerd weinig zinvol is. De kans dat ze niet veel later alsnog racistisch sterven is erg groot. Wanneer mensen eenmaal besmet zijn geraakt worden zij geadviseerd om de publieke ruimte te mijden of een mondkapje te dragen met een geluidfilter. Laat bij voorkeur je boodschappen bezorgen en werk zoveel mogelijk thuis.

Racisme vreet zich langzaam via je oren naar binnen en nestelt zich voornamelijk in je rechter hersenkwab. Hier worden zaken zoals ruimtelijk denken, verbeelding en emoties aangestuurd. Na een besmetting is de beschadiging enorm. Elders gelegen verworvenheden zoals taal, emotie en het bewustzijn worden aangetast. Revalideren van racisme is dan ook een lang en moeizaam proces. Sommige slachtoffers herstellen nooit meer helemaal.

Dus ken jij iemand die racisme hoest en discriminatie druppelt?  Loop weg! Nederland heeft op dit moment onvoldoende wetenschappelijk getoetste racisme-testen maar je kunt als je twijfels hebt over een besmetting met een thuistest de signalen wél zelf herkennen. Kun je bijvoorbeeld nooit eens iets normaals zeggen over Marokkanen? Trek dan direct aan de bel! Heb je een hekel aan witte Nederlanders maar moet je wél elke dag met ze naar school of werk? Schakel hulp in! Moeten gekleurde mensen je aanspreken met ‘blank’ in plaats van ‘wit’ en heb je geen flauw idee waar die hele zwarte Pieten discussie over gaat? Wacht niet langer! Vrees je binnen afzienbare tijd de Sharia in Nederland of denk je dat Afro-Nederlanders in Nederland niets te zoeken hebben. Kom in actie! Bestaat jouw vriendenkring uitsluitend uit mensen die op jou lijken, dezelfde cultuur hebben of zich in jouw bijzijn altijd naar jouw opvattingen gedragen, dan is het écht vijf voor twaalf!

Neem dit zeer serieus, want in de laatste fase blijft het niet bij de aantasting van je hersenen alleen. Intensieve cognitieve gedragsverandering is dan noodzakelijk om te voorkomen dat in dit aflopende proces ook je hart zal worden aangetast. Dus wees alert en grijp op tijd in.

5 comments

  1. De limiet is al lang bereikt! De allochtone burgers in West-Europa hebben door de jarenlange migratie instroom geen rechten meer, alleen nog maar plichten! De omgekeerde wereld! De blanke burger leeft meer en meer in de verdrukking en in de minderheid… Onze kinderen durven niet meer aan kinderen denken uit vrees voor de toekomst waarin ze zullen moeten opgroeien!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s