Piet failliet

Vroeger was hij inderdaad een klootzak. Altijd dreigend om te slaan of kinderen mee te nemen naar het buitenland. Wie is er niet onzindelijk van geworden? Gelukkig veranderde dat. In de jaren die volgde werd hij sportief en lenig, als een aapje! Daarna werd het aapje volwassen en sprak hij als een Surinamer met een spraakgebrek. Dolkomisch voor velen, superkut voor sommigen, dus ook hier een beperkte houdbaarheid. Dus ging hij maar ABN praten. Hele volzinnen. Ook werd hij liever.  Zo is hij lang gebleven, totdat de meisjes-  homo en gender neutrale Pieten hun intrede deden. Inmiddels is het 2019.  Het jaar waarop de nazi Piet zijn intrede doet. Het kan dus verkeren. Pieten veranderen en iedere generatie krijgt de Piet die hij verdient.

Dus toen mijn dochter vandaag luidkeels zingend thuis kwam..

”Sinterklaas is jarig hang ‘m aan de deur, schiet ‘m in z’n ballen met een mitrailleur!”

en..

“Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Doe die baard maar af want die is niet echt. Misschien heeft u nog even tijd, voordat ik u het raam uit smijt”.

..kon ik niet anders dan hartstochtelijk en uit volle borst met haar meezingen.

2 comments

  1. Het is inderdaad een kinderfeest. Laat dan ook de kinderen aan het woord in plaats van volwassen relschoppers. Het kan kinderen geen barst schelen of Piet wit of groen of blauw is. Piet is een racistische karikatuur uit het slavernij verleden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s