Zedenterrorisme

“Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken.”

Het is 2016 wanneer een bangalijst met ‘belegen hindes’ Nederland van kleur doet verschieten. Nietsvermoedende hoogopgeleide studentes worden met naam en toenaam tot neukbare ‘mokkels’ gedownplayed en verder rondgepompt door de riolen van de meest gesoigneerde studentenvereniging van Nederland. Vindicat. Op dat moment een broedplaats voor rasechte corpsballen die vanuit een disfunctionerend zelfreinigend vermogen het weerzinwekkende gezicht van seksisme en vrouwenhaat een nieuw leven inblazen. Woorden als ‘kech’ bestonden toen nog niet.

Enkele jaren later zijn we een dikke discussie over verbrijzelde illusies en vertrapte grenzen verder. Wie denkt dat het niet erger kan, slaat de plank volledig mis want het nieuwe fenomeen om vrouwen naar de Filistijnen te helpen heet ‘exposen’ en wordt veelvuldig ingezet om islamitische meiden te slopen. De werkwijze is kleuterachtig primitief. In een speciaal berichtengroepje op Telegram delen Oosterse zedenmeesters seksueel getinte beschuldigingen over wie hen irriteert, wie geen hoofddoek draagt, wie losbandig leeft of door wie ze zijn afgewezen. Vervolgens publiceren ze haar naam, adres en plaatsen een foto. Het stenen tijdperk digitaliseert. Nadat de traditiepolitie op het knopje ‘verzenden’ heeft gedrukt nemen andere cultuurvandalen de gifbeker over en brengen de venijnkruik naar haar ouderlijk huis in de krasse veronderstelling dat daar de sloophamer dieper uit het vet zal worden gehaald.

Niemand weet precies hoeveel vrouwen en jonge meisjes er al over de kling zijn gejaagd want de straffen thuis variëren van zuuraanvallen, uithuwelijking, verstoting, achterlating, isolatie tot mishandeling of zelfs eerdoding.  Al zijn er ook trotse en gekrenkte familieleden die hun dochters liever aanzetten tot zelfmoord.

Wie wil vingerwijzen heeft het druk want Afghanen doen het, Egyptenaren doen het, Irakezen, Iranese, Israëliërs, Jordaniërs, Pakistanen, Indiërs, Syriërs, Tsjetsjenen, Turken, Marokkanen, Hindoestanen maar ook Italianen doen het. Het offeren of straffen van hun bloedeigen dochters om de geschonden familie eer te herstellen.

Vijfhonderd vrouwen in een stad als Den Haag zijn jaarlijks slachtoffer van eerwraak. Tienduizenden vrouwen en meisjes worden door overheidsdiensten rondgepompt in de anonimiteit van allerhande veiligheidshuizen. Huizen waar jongens verboden zijn en mannen niet zijn toegestaan. Waar vaders, zonen en broers verdachten zijn. Waar tantes en moeders infiltranten zijn.  Waar normen botsen met Westerse waarden. Waar verdriet en troost alleen nog hartverscheurend huilen kan.

Ondertussen klotst de vrouwenhaat in de smeltkroes van Nederlandse steden tegen de plinten op.  Zedenterroristen vieren feest in de anonieme krochten van het internet. Ongestoord kunnen zij de velen meisjes op de knieën dwingen, afpersen, aan de digitale schandpaal nagelen of haar voorgeleiden aan het in verlegenheid gebrachte hoofd van haar gezin. Terwijl voor onze ogen de 21ste eeuw zich uitrolt penetreren ongeciviliseerde hersenspinsels zich diep in het achterwerk van het feminisme. Fundamentele waarden over vrijheid en vrouwenrecht worden brutaal verkracht door geïmporteerde waanideeën. Het exposen van vrouwen, van de Westerse variant slutshaming tot de Oosterse halal slacht, moet torenhoog op iedere politieke agenda worden gezet. Want niet de familie-eer, maar de maatschappij-eer staat op het spel. Het wordt tijd dat vrouwen (liefst ook mannen)  in opstand komen. Links rechts of radicaal. Met of zonder hoofddoek. Uit solidariteit. Het Malieveld moet plat. Uit vrouwenliefde. Uit naam van onze dochters en hun vriendinnetjes uit álle windstreken. Tegen de zedenpredikers van buitenaf en tegen de sloophamer van binnenuit.

Zeker nu er dus ook een handig App-groepje voor is die hier lekker laagdrempelig in faciliteert. Want als je als meisje in Nederland niet veilig kunt zijn, waar op de planeet dan wel?

11 comments

 1. We leven in een krankzinnige wereld. Ik vrees dat, als de verandering er al komt, wij die niet mee gaan maken. Al neemt dat niet weg dat ik van harte wens dat het deze tijd is waarin die toch in gang wordt gezet.
  Actie daarom, hoe groot of klein ook.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat ik zo triest vindt, is dat dit soort zaken even in het nieuws zijn en dan waait het weer over….

  Nog steeds heeft Vindicat een groot en mooi gebouw voor hun corpsactiviteiten op de Grote Markt in Groningen. De Vindicat eikels kunnen dus weer gewoon hun gang gaan. En ook afgelopen seizoen kreeg Vindicat, ondanks alles, weer gewoon nieuwe leden, terwijl ze dus zoveel negatieve publiciteit hebben gegenereerd (wat verder ging dan de vrouwonvriendelijke activiteiten). Wat bezielt de ouders die hun zoons en dochters naar zo’n studentenvereniging laten gaan ? Wat speelt er in hun cultuur waardoor ze de misstanden binnen Vindicat blijkbaar goed willen praten ?

  En over een tijdje mag Boef gerust wel weer overal optreden. Want zolang vrouwonvriendelijke termen als ‘mijn bitch’ maar in rap-vorm worden gegoten, mag het allemaal best en kunnen Boef en vele andere vrouwonvriendelijke rappers gewoon hun ding doen. Boef houdt aan het ‘kech-avontuur’ slechts alleen een kleine kritische noot op zijn CV over… Overigens ook Lil Kleine vind het normaal om een vrouw een ‘bitch’ te noemen in zijn nummer, ‘Drank en Drugs’ , maar ook deze snotneus wordt in de Nederlandse media nog steeds op handen gedragen. Want tsja, rappen is modern, hip en cool, dus dan moet je maar wat door de vingers zien. Waar halen knullen als Boef en Lil Kleine het idee vandaan dat ze zó respectloos over vrouwen moeten spreken ? Wat speelt er in hun cultuur waardoor ze het blijkbaar stoer vinden om vrouwen bitch of kech te noemen ? Waarom vinden we rappen (ondanks het vrouwonvriendelijke karakter) nog steeds zo hip ?

  Overigens zie je dat vaker ‘kunst-en-cultuur’ een dekmantel is voor ontoelaatbaar gedrag…. Neem cabaretiers…. Als je hoort hoe Hans Teewen over vrouwen praatte in zijn shows (maar nog steeds doodleuk mag optreden) of hoe JanDino telkens boem-boem dingen wil doen als er mooie dames passeren, dan besef ik me weer hoe schizofreen Nederland is op zoveel terreinen. Wat maakt dat respectloos gedrag leuk en toelaatbaar is als het maar door cabaretiers geuit wordt ?

  Wat mij betreft laten we dit soort incidenten niet meer overwaaien, maar worden alle uitingen van vrouw-onvriendelijkgedrag keihard aangepakt en wordt ook de wereld er achter, onderzocht, overhoop gehaald en zonodig hard aangepakt.

  Geliked door 1 persoon

 3. “Het wordt tijd dat vrouwen (liefst ook mannen) in opstand komen. Uit solidariteit. Uit vrouwenliefde. Uit naam van onze dochters en hun vriendinnetjes uit alle windstreken. ”
  Als man die graag wil dat zijn dochters als volwaardige, gerespecteerde mensen mee kunnen doen in onze samenleving, ondersteun ik jouw oproep van harte.

  Als man zijnde zou ik er aan toe willen voegen;

  Het wordt tijd dat mannen in opstand komen tegen het verwerpelijke gedrag van hun soortgenoten, tegen alle uitingen van vrouwonvriendelijk gedrag. Uit solidariteit. Uit liefde voor (onze) vrouwen. Uit eigen naam en die van onze moeders, zussen, vrouwen, vriendinnen en dochters !!

  AMEN

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelezen over het zogenaamde debat van Eurosonic Noorderslag ? Wat een fake-debat zeg… Men was het nagenoeg alleen maar met elkaar eens. Niks geen debat dus ! En de manager van Boef kreeg alle ruimte om Boef schoon te praten. Wagelijk !
  Fesival-coördinator Peter Sikkema had al eerder verkondigd “We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij”, Claartje Nicolas (Projectleider Bevrijdingsfestivals van Nationaal Comité 4 en 5 mei) blaatte Sikkema tijdens het debat na… Het is Peter en Claartje blijkbaar ontgaan, dat een groot deel van Nederland helemaal klaar is met Boef en er dus weinig actueels meer is aan zijn rap-liedjes. En een anders probeert Boef te verschonen door te suggereren dat het ‘gewoon’ een onderdeel is van zijn sub-cultuur.. En waarom we niet eerder boos zijn geworden op rappers die het over ‘hoeren’ had…

  Hoe kan het zijn dat types als Sikkema en Nicolas, ondanks hun wereldvreemde ideeen nog steeds op hun plek kunnen blijven zitten ? Het wordt tijd dat er een horde woeste feministes los gaan op Peter en Claartje en de andere meuk van dat scherts-debat !

  Geliked door 1 persoon

 5. En inderdaad…. de verontwaardiging omtrent de uitlatingen van Boef zijn weer overgewaaid…. Sterker nog, zijn optreden bij Noorderslag is probleemloos verlopen; géén bierdouche, maar wel een volle, juichende zaal… Hoe kan dit ?? Zijn we dan zo murw geworden voor respectloze minachting van vrouwen, dat we het gemakshalve maar omarmen en doen alsof het er bij hoort ? Of vinden we het gewoon lastig om kritiek te uiten op de ‘rap-scene’ en de festivalbobo’s van Noorderslag, omdat we dan wellicht in conflict komen met ons moderne, progressieve zelfbeeld ?

  In mei 2017 lazen we over een actie tegen vrouwonvriendelijke uitlatingen van GeenStijl;
  “Georgina, Eva, Claudia, Femke, Katja en tientallen andere vrouwen in actie tegen GeenStijl
  Sterren – Meer dan honderd Nederlandse vrouwen, onder wie veel journalisten, roepen bedrijven die adverteren op de websites GeenStijl en Dumpert op om ,,kritisch na te denken over de vraag of hun advertentiebeleid overeenkomt met de waarden van hun onderneming. Ze stellen in een pamflet dat vrijdag verscheen op de websites van de Volkskrant en NRC dat bedrijven door advertenties te plaatsen meebetalen ,,aan een site waar vrouwenvernedering en racisme de norm is, niet de uitzondering”

  Waar bleven de oproepen van de Katjas en de Femkes, om Boef, en Noorderslag/Eurosonics te boycotten…. ? Echt…. ik snap het effe niet meer ?!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s