protest

Jantje komt huilend bij de Juf en zegt: “Jerry pakt alles van mij af!

De Juf haalt Jerry er even bij en vraagt; ‘klopt dit Jerry? Pak jij alles van hem af?’

‘Nee hoor’, zegt Jerry verbaasd, ‘ik wilde gewoon mee doen!’

‘Meedoen?!’ herhaalt de Juf geschrokken. ‘Dat doe je maar in je eigen kankerland!’

Dan moet Jerry huilen.

‘Hou op met dat slachtoffergedrag’ zegt de Juf boos.

Een paar dagen later staat Jerry met een protestbord op het schoolplein.  Hierop staat de tekst:

IK WIL OOK MEE DOEN!

De directeur van school luidt direct een noodverordening af en stuurt alle juffen en meesters naar buiten om Jerry een flink pak slaag te geven. Dit moest wel, legt de schooldirecteur later aan de verbouwereerde schoolkrant uit. Anders was Jantje misschien met zijn vriendjes naar school gekomen en hadden we Jerry niet langer tegen  Jantje in bescherming kunnen nemen.

‘Verder vinden we als school de vrijheid van meningsuiting natuurlijk heel belangrijk,’ vervolgt de schooldirecteur met een statig hoofd.   ‘Maar ga dit  GVD niet vreedzaam staan uitdragen waar de kinderen bij zijn!’

22 comments

 1. Syl, je schrijft nu weer een stukje waarin je de werkelijkheid op zo een manier draait dat je bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitst. Op Facebook enzo zie je ook maar een klein deel van de arrestatie van Jerry. Alleen het deel dat in zijn straatje past.
  Dat hij begon met geweld (net als bij zijn eerdere arrestaties overigens) knippen ze er af. Dat juist de agenten worden uitgescholden voor kankerlijer, jood e.d. Hoor je ook niet.
  Dit soort selectieve verontwaardiging is gevaarlijk voor onze maatschappij. Je zaait haat Sylvia. Door dit soort manipulaties neemt de agressiviteit alleen maar toe. Ik raad je aan om objectiever te posten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Ashia,

   Ik baseer mijn aanname o.a. op de uitlatingen van Amnesty.

   Klik om toegang te krijgen tot amnesty_brief_nav_demonstraties_rotterdam_12_november_2016.pdf

   Amnesty concludeert dat de arrestaties van alle demonstranten waar de politie toe overging onrechtmatig is geweest.
   Het feit dat de politie de hele groep heeft ingeladen terwijl er geen noodzaak was tot het nemen van een besluit tot aanhouding maakt volgens Amnesty “veruit de meeste aanhoudingen onrechtmatig.”

   Speciale aandacht is er voor het gedrag van de politie jegens Jerry Afriyie: “Amnesty heeft videobeelden bekeken van de aanhouding […] en meent dat daarbij sprake was van disproportioneel geweldgebruik. In ieder geval één agent gaf Afriyie een vuiststoot in zijn gezicht, zonder dat daarvoor een rechtvaardiging lijkt te zijn. Amnesty vraagt de chef van de eenheid Rotterdam een onderzoek te doen naar de aanhouding van Afriyie.”

   Ik schrijf korte verhalen vanuit mijn onderbuik. Mogelijk ben ik ook slachtoffer van selectieve berichtgeving en wordt mijn verontwaardiging gemanipuleerd door eenzijdige berichtgeving. Haat zaaien doe ik niet graag. Verontwaardiging zaaien weer wel. Op welke manier is de werkelijkheid volgens jou verdraaid?

   Like

 2. Google eens een beetje Sylvia, je laat je beïnvloeden door verdraaide berichten uit een bepaalde hoek.

  Jerry Afriyie : “,De één gaat zingen op de Dam, de ander gaat met een knuppel naar een intocht. Ik vind dat ze allebei de ruimte moeten krijgen. Ik praat veel met intochtcomités en burgemeesters en achter de schermen geven ze allemaal toe dat het fout is. Maar je kunt ons niet eeuwig aan het lijntje houden en verwachten dat we vreedzaam blijven demonstreren.’’

  Like

  1. Bedankt voor de link. Ik heb het filmpje wel tig keer gekeken, maar ik zie steeds weer hoe de (geweldloze) demonstrant in de bus probeert te komen, daar waar alle demonstranten in zitten. Vervolgens wordt hij door tig agenten van achteren belaagd, geslagen. De brildragende vrouw probeert hem tevergeefs in de bus te trekken. En ja, activisten en demonstranten willen altijd publiciteit en aandacht voor hun zaak, toch?

   Like

   1. De demonstrant zou beter moeten weten en gewoon de politie moeten gehoorzamen. En zeker niet achteraf de beelden op een dergelijke manier misbruiken. Maar ja, door een racistische bril kijk je er kennelijk anders tegenaan. Jammer dat je je onderbuikgevoelens gebruikt om de boel verder op te hitsen.

    Like

 3. Jerry staat op het schoolplein met een protest bord ‘de juv is rassisties’ -Jerry heeft thuis een nieuw woordje geleerd- De kinderen lachen want de Juf is over het algemeen lief en rechtvaardig. Alleen is Jerry een nogal dwars ventje die nogal eens de aandacht opeist. Juf was het zat en zette Jerry voor straf in de hoek. Later kwamen de ouders van Jerry naar de school om het ontslag van de juf te eisen. Maar dat beviel het bestuur niet. ‘Als het U niet bevalt op onze school breng Jerry dan maar naar de bewaarschool.’ Dit werd een hele soap. De rijdende rechter kwam er aan te pas en die gaf uiteindelijk een oordeel:
  Jerry moet zich gedragen doet hij dit niet mag de Juf hem adequaat straffen. Dit is mijn oordeel en daar moet U het mee doen!

  Like

  1. Deze versie komt inderdaad dichter in de buurt van de waarheid. Jerry begon de juf ook nog te slaan en te schoppen overigens, waarbij zn vriendjes het voor kleine Jerry opnamen en tegen de juf begonnen te schreeuwen : kankerhoer, jood!
   De schoolleiding zou er goed aan doen dit soort elementen van de school te verwijderen ter bescherming van de welwillenden.

   Like

 4. Jerry wil alleen meespelen als alle regels worden aangepast aan hoe Jerry wil spelen. Net mijn zoontje van drie. Idd erg goed stukje, je legt hier helder uit hoe een kind van 3 reageert

  Like

 5. Telegraaf gelezen over kleine viezerik? Sprekend voorbeeld van wat hier aan de hand is. Sylvia zou zeggen: lieve gekleurde man op weg naar zijn werk aangehouden op basis van racistische motieven. Dit is al de zoveelste keer. Grote schande.
  In werkelijkheid werd dit mannetje aangehouden omdat hij voor de zoveelste zonder rijbewijs reed in die auto. Hij werd agressief, beschuldigde inderdaad weer iedereen van racisme, was grof in de mond en poogde zelfs een kopstoot uit te delen.
  Wat zegt je onderbuik daar nou van Sylvia? Waarom kaart je dit probleem van omgekeerde racisme niet aan? Waarom provoceer je je ‘denk’-aanhang daar niet mee? De racisme kaart is de plaag van deze tijd. Ik word er zelfs zo boos van dat ik zelf ook feller zal gaan reageren in deze gevallen. Racist ben ik per slot van rekening bij voorbaat al.

  Like

  1. Hallo ‘Someone’,

   Het verhaal van kleine viezerik kende ik niet. Omdat ik nieuwsgierig ben, toch even snel gelezen. Ik vind het moeilijk om hier even snel een oordeel over te geven, maar als hij iets strafbaars heeft gedaan is het prima dat hij is aangehouden. De ‘onschuld’ kaart wordt altijd en door iedere boef omhoog gehouden. Daar is dit viezerikje geen uitzondering in. Het kan best dat hij in eerste instantie is aangehouden omdat hij zwart is, maar als dan later blijkt dat allerhande zaken niet kloppen, dan is je hand snel overspeeld. Jammer dat je feller zegt te gaan reageren, iedereen is al zo fel en dat heeft tot op heden weinig goeds opgeleverd. Mag ik vragen waarom jij jezelf een racist noemt?

   Like

 6. Ik vind mezelf geen racist, maar de donkere mens trekt zo snel zomaar de racisme kaart uit het niets dat je al bij voorbaat wordt veroordeeld. Dan kan ik er net zo goed met de botte bijl ingaan 🙂
  Het zou fijn zijn als mensen die ten onrechte racisme beginnen te roepen keihard door de eigen groep worden aangepakt, in plaats daarvan huilt de hele roedel mee.

  Like

  1. Als jij jezelf geen racist vindt dan ben je er vast ook geen. Donkere mensen hebben andere ervaringen in deze wereld dan jij. Racisme bespreekbaar maken is al net zo moeilijk als het aantonen er van. Jonge mensen trekken die kaart misschien wel eens te snel, anderzijds krijgen zij er ook het vaakst mee te maken, zonder hiervoor ooit erkenning te krijgen. Dit maakt het lastig voor alle partijen.

   Like

 7. Vandaag in de telegraaf dat het zo goed gaat met de jeugd. Minder drugs, minder misdaad. Ook onder jongeren met een migratie-achtergrond. Alleen staan Marokkaanse jongeren nog wel royaal op nummer 1. Meer dan 17(!) keer zo vaak crimineel dan boze witte jongens zonder migratie achtergrond.

  Is dat geen onderbuik column waard Sylvia? Ook een gemiste kans voor Sylvana en Denk om dit grondig aan te kaarten bij hun aanhangers en een harde poging te doen om dit op te lossen. Van witte mensen moeten ze kennelijk niks hebben, zwengel het zelfreinigend vermogen dan aan en laat zien dat de witte mens gelijk heeft. Dat criminaliteit niet in het dna van een Marokkaan zit, bij wijze van spreken,

  Daarnaast zou het de racisme-roepers ook sieren als ze discriminatie zouden aankaarten richting joden die gewoon hier wonen. Ze worden hier bedreigd door de moslimgemeenschap zoals je weet. En waarom? Wat hebben de joden hier te maken met het beleid van Israël? Moslims willen toch ook niet aangesproken worden op Isis? Of ben ik degene die het niet snapt? Onderbuik column Sylvia, belicht ook eens een ander perspectief.

  Nog een alinea besteden aan de discriminatie van homo’s door mensen met een migratie-achtergrond? Waarom wordt daar niet expliciet aandacht aan besteed?

  Eigenlijk weet ik het antwoord al. Het is door racisme Sylvia. Het is omgekeerd racisme naar witte mensen.

  Like

 8. Ook in de telegraaf vandaag: 72 jarige witte Nederlander piet visser mishandeld door 5 politieagenten. Waar blijft de verontwaardiging van de alerte boe-roepers? Hadden deze 5 agenten geen kleurtje dan? Was dit geen uiting van racisme?

  Like

 9. Mn punt is, als het slachtoffer bruin is is het meteen racisme, terwijl hij gewoon niet beleefd meewerkt. Net als deze meneer met minder pigment. Dan wordt je aangepakt.
  Maar hoe noemen we dit dan? En waarom is het meteen racisme als de aangepakte persoon wel veel pigment in zn huid heeft? Die onderbuikgevoelens he Sylvia, krijg je het een beetje in de gaten, of voelt het nog steeds wel lekker om steeds racisme te roepen?

  Like

 10. Ooohh…ik lees nu in het nieuws dat moslims morgen discrimineren van het meldpunt internet discriminatie. Homohaat is gerechtvaardigd, want geloof. Nu snap ik het. Vandaar dat de Sylvia’s, Sylvana’s, Quincy’s en Kunahun’s van deze wereld dit nooit benoemen.
  Nee, dat is logisch….gek dat ik daar nooit bij heb stilgestaan. Excuses, mijn fout. Wat ben ik toch een onwetende witte man.

  Like

  1. Vandaar die selectieve verontwaardiging inderdaad. In het beste geval hoor je ze zeggen dat ze voor ieders belang opkomen dus ook homo’s, maar specifiek de heftige discriminatie vanuit moslims is kennelijk een groot taboe in de wereld van de racisme-kaart trekkers. Dat voelt dan kennelijk toch als het eigen nest bevuilen.
   En dan praten ze minachtend over boze blanke mannen…hoe zouden die nou boos worden? De sfeer gaat hierdoor heel snel verharden en eindigen in een nare situatie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s