in dit land..

Zijn we nét een beetje bekomen van studenten die hete hertjes met hun kut over een kanon willen trekken en van scholieren die op een Amersfoortse kermis blèren met je moeder te willen neuken, zet elders in Nederland een DJ met een plaat voor zijn kop, zijn microfoon weer wagenwijd open. Ditmaal om apengeluiden te laten horen in een poging de zwarte gemeenschap hard, en Sylvana Simons het hardst te treffen. Alles onder het mom van ‘Negers’ moeten maar tegen een grapje kunnen, anders kun je nooit meer eens iets leuks zeggen,’ in dit land.

Een land waar diezelfde DJ overigens zich tijdens één van zijn eigen uitzendingen oraal door een jong meisje laat bevredigen maar pas werd ontslagen nadát hij in een interview aangaf ‘Mein Kampf’ het meest indrukwekkende boek te vinden. Om vervolgens in zijn nieuwe baan, luisteraars op te roepen poederbrieven te sturen naar zijn vorige werkgever en intussen het gezicht is geworden van een campagne tegen discriminatie. Een land ook waar succesvolle zwarte voetballers aangemoedigd worden met bananenschillen in plaats van confetti. Waar oerwoudgeluiden van de tribunes klinkt en een voetbalcommentator na een verspreking  Sylvana  voor de grap nog even met een aap vergelijkt.

Dus moeten zwarte mensen tegen een stootje kunnen.  Dit is Nederland. In Nederland worden mensen door het tonen van asociaal gedrag in één klap w-e-r-e-l-dberoemd!  De DJ heeft dit ontdekt, de Tokkies wisten dit allang maar ook Barbie, Sterretje en Jokertje kunnen er smakelijk over mee praten. De nieuwe generatie is nodeloos kwetsend en laat het kaas niet langer van hun kapsalon eten. Dat weten ze ook in Den Haag. Zij ontdekten dat de woorden debiel en beleid uit dezelfde letters bestaan en gebruiken sindsdien termen als kopvoddentax, kutmarokkanen en nepvluchtelingen in een poging wat dichter bij de kiezer te komen.

In zo’n land lijkt je beste vriend al snel op je ergste vijand.  Rekenen mensen via Facebook in één klap af met langdurig opgebouwde vriendschappen. Raken families hun onderlinge verbinding kwijt.  Scheiden ouders sneller dan hun kinderen kunnen hechten en smeken radeloze ouderen bij hun nageslacht om een zelfmoordpil.

Dus wen er maar aan. Bananen op het voetbalveld.  Apengeluiden op de radio.  En natuurlijk de standaard negergrap bij ieder cabaret. Van woordgrapjes tot de nekklem van oom agent en weer terug. Het hoort er allemaal gewoon een beetje bij.  Toch is er hoop, want ergens in de diepere krochten van Nederland, ligt het hoopvolle dorpje Hollands Kroon verscholen en daar weten ze wel raad met dit soort uitwassen.

Toen onlangs de Burgemeester zijn microfoon per ongeluk vergat uit te zetten, kon iedereen horen dat hij ‘zure gekken’ zei tegen twee van zijn inwoners. Op GeenStijl spreken ze er nu nog schande van.  Incompetente grabbelVVD’er schreven zij over hem.  Ook hun achterban las het artikel vol afschuw mee en scandeerde geëmotioneerd: Zoiets zeg je niet! Weg met die man! Op naar de gekozen burgermeester!

Ria en Ronald, om wie dit allemaal draait voelden zich erg gekwetst. Zó gekwetst dat ze geen excuus accepteerden van de Burgemeester en ondanks zijn berouwvolle gepruttel een aangifte overwegen. Gelukkig kunnen Ria en Ronald wél rekenen op veel steun.  Fractieleiders van verschillende politieke partijen hebben direct afstand van de opmerking genomen en besloten in een speciale bijeenkomst dat er met spoed een vertrouwenscommissie, ik herhaal EEN VERTROUWENSCOMMISSIE! moet worden ingesteld die dit voorval tot- op- de- b o d e m! gaat uitzoeken. Intussen is nu ook al bekend dat deze vertrouwenscommissie zal bestaan uit een aantal raadsleden die het voorval niet alleen gaan evalueren, maar er ook een speciaal rapport over gaan opmaken. De oppositiepartijen dringen er tevens op aan, dat naast de besloten bijeenkomst van de vertrouwenscommissie er een openbaar debat moet komen!

Je kunt er om lachen, dat deed ik ook. Maar als dít kan, dan komt het op een dag allemaal gewoon weer goed, in dit land.  Dan weet ik welhaast zeker dat er óók een dag zal aanbreken waarop het gebruik van apengeluiden als bestrijdingsmiddel tegen een zwarte vrouw met idealen, scheldende Kamerleden en beledigende voetbalcommentatoren op een politieke agenda gezet zullen worden.

..desnoods door de Partij voor de Dieren.

2 comments

  1. Ik zou het artikel over die zure gekken nog maar eens nalezen op geenstijl, want ik geloof niet dat je het zorgvuldig gelezen hebt. Maar ik snap wel dat je iets zoekt om te kunnen zeggen dat de blanke man racisme niet zo serieus neemt. Maar je verhaal wordt sterker als je objectief probeert te blijven. Niet alle lezers kunnen de overdrijvingen in columns herkennen namelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s