spotprenten

Laten we in het kader van onze viering van vrijheid zo rond de kerst dit jaar eens wat spot prenten op scholen gaan op hangen van een pedofiele Jozef die zich met een stijve penis over kindeke Jezus buigt. Om dit zo te mogen vieren is een ultieme vorm van vrijheid.  Ongekend uniek. Daarna vieren we samen ons rood-wit en blauw geluk! Voor het kwetsende effect stel ik  voor dat we dit dan gaan doen op zo’n noodlottig gereformeerd basisschooltje en dan laten we ook Maria direct poster groot afbeelden met tepelklemmen in een straffe SM-sessie! Het is namelijk hoog tijd dat de zoete smaak van onze verworvenheden grondig en diep doordringen in de gekwelde hoofden van onze geloofsgemeenschap.

Hadden we vroeger nog mannen als van Gogh die de eer des Vaderlands naar ongekende hoogten wisten te brengen. Tegenwoordig moeten we het doen met de Ruben Oppenheimers.  Verveelde freelance cartoonisten die een internationale politieke rel niet schuwen uit naam van volk en Vaderland.  Gisteravond nog, liet hij trots aan de tafel van Pauw zijn nieuwe kleurplaat zien. Hij raakte er zelf niet over uitgesproken, zo belangrijk was zijn spotprent. Hij deed dit niet voor zichzelf, natuurlijk niet. Maar als tegengeluid en uit solidariteit met Turkse journalisten die beperkt worden in het uiten van hun vrije mening, loog hij. Dus kleurde hij als vredelievende wereldverbeteraar een Twittersymbool neukende Turkse president, logisch.  Zijn Turkse opponent vond het niet logisch maar kwam ondanks verwoede pogingen van de tafelheer er met geen volzin tussen, anders dan:  ‘het ligt wat genuanceerder allemaal’. Honend werden de argumenten van de Turk, nog voor hij écht een zin kon afmaken in de kiem gesmoord.

Natuurlijk ligt het genuanceerder allemaal. Natuurlijk zijn we volstrekt van de pot gerukt en krijgen de Rubens van deze wereld veel te veel aandacht. Natuurlijk mag je in Turkije de president én ook de profeet niet beledigen. Dat hebben ze daar onderling nou eenmaal zo afgesproken. Beetje gek dat we daar in Nederland zo overstuur van raken. Want ook in Nederland krijg je een geldboete of ga je maximaal zes maanden het cachot in op alleen al het beledigen van de wijkagent. Daar is helemaal niks Turks aan. En wie in Nederland opzettelijk de koning beledigt kan zelfs rekenen op een straf van maximaal vijf jaar in het rijkshotel. Daar kan Erdogan nog een puntje aan zuigen. De vrijheid van mening heeft dus grenzen, ook voor ZZP’ers met een kleurdoos. Dus ‘beledigen’ Ruben, is geen recht. In Duitsland niet. In Nederland niet. In Turkije niet. Nergens niet.  En al mocht het in Nederland wel, dan nog is het volstrekt onlogisch om iets wat hier geldt ergens anders te gaan toepassen.

Onze Grondwet, is niet die van hen.

Ophouden dus. Kappen nou, met al die rot tekeningen. Niet uit mijn naam. Ik neem er afstand van. Doodmoe word ik er zelfs van. Doe eens iets anders. Iets ludieks. Iets dat niemand ziet aankomen, iets wat hier wel mag en waar de hele wereld dan geschokt naar zal kijken.

Neem bijvoorbeeld je eigen koning op de hak. Druk zijn hoofd af op toiletpapier en deel dit uit op schiphol aan toeristen, om een statement te maken. Of maak een cartoon van Jezus op canvas bijvoorbeeld, waarop hij dolkomisch aan een omgekeerd kruis hangt. Wat te denken van een groepje discipelen, met Mark Rutte in het midden, afgebeeld in een gangbang met buttpluggen en kuisheidsgordeltjes. Satire op zijn best! En dan hangen we rond  Pasen Staphorst en Gouda vol met tekeningen van een coma zuipende Jezus die gepijpt wordt bij zijn graf door een hoerige engel. Dat is pas ludiek! Of flyeren in Barneveld met tekeningen van een XTC slikkende Abel die kan vliegen wanneer hij tript. Hoe lachen is dat? Het vrije woord! Wat een voorrecht! Kom op Ruben Oppenheimer, er is nog genoeg werk aan de winkel.

Maar hoe ik ook wensdroom, in heel Nederland is ineens geen cartoonist te vinden die zich hier aan waagt. Vinger wijzend richting Mekka zijn ze dan plotseling met de noorderzon  vertrokken.

..stelletje lafbekken

 

 

22 comments

 1. Een volwassen JezUs bij het kindeke Jezus zien staan is een contra-dictio in terminis, maar ja, dat, is wel meer in de wereld. Maar ik snap je onvrede……vrede zij met U.

  Like

 2. Koning Willem Bier wordt al genoeg op de hak genomen hoor, zie Lucky TV 🙂

  Erdogan is een echte Turkse man; zeer lange tenen. Dat mag en zijn reactie (die van een klein kind) is te verwachten. Wat wil je ook van een man die bij elke poep of scheet alle social media afsluit en stiekem zelf nog wapens heeft verhandeld naar IS en bij publicatie hiervan direct de journalisten in een diep gat flikkert.

  Dit land is overigens lid van de NAVO, maar men schiet (met toestemming van Erdogan) Russische straaljagers uit te lucht. Hiervoor kreeg Turkije niet eens een tik op te vingers. Als Rusland Turkije aanvalt, mag de NAVO Turkije uit de stront gaan helpen (WO3?). Die man speelt met vuur.

  Geopolitiek probeert Erdogan zijn macht nu uit te breiden; dit zie je aan de deal met de EU (levert de EU per saldo niks op, maar kost wel eerst 3 en nu 6 miljard voor precies dezelfde voorwaarden). Deze 6 miljard is direct weer geïnvesteerd in het uitbreiden van het Turkse leger (nieuwsbericht rond dezelfde tijd), niet in verbeteren van de leefomstandigheden van vele Turken.

  Erdogan moet een dikkere huid kweken en dit gewoon negeren en wij moeten hem niet helpen om een cabaretier te vervolgen. Dit riekt naar Turkse censuur in de EU, nee dank je.

  Geliked door 1 persoon

 3. En couplet uit het Turkse volkslied:

  Al sinds het begin der tijden,
  Vrij was ik al geboren,
  Vrij is ook hoe ik zal leven
  Welke wilde dwaas is toch die baas,
  die mij probeert ketenen,
  ik zal mij blijven verbazen..
  Dan pas word ik een bulderende overstroming,
  Alles vertrappend hiervoor, zelfs mijn eigen ik,
  En tòch bereik ik,
  Splijt er zelfs de bergen voor en pas niet in dalen
  tòch stroom ik..

  Nou daar kan heel Wilhelmus zichzelf, nog even goed mee doorspoelen 🙂

  Like

 4. De lange tenen van Erdogan en zijn klikopdracht hebben er nu voor gezorgd dat er een Nederlandse journalist in de cel zit.

  Wat moet dit land in hemelsnaam in de EU?

  En die lofzang van vele, vele Nederturken. Blijkbaar betekent Vrijheid van Meningsuiting niets voor deze malloten.

  Woedend word je ervan.

  Wat doet Rutte? Niets.

  Geliked door 1 persoon

   1. Vind je korte reactie heel erg naïef en eerlijk gezegd kortzichtig.

    Reacties van bepaalde Turkse Nederlanders wel gelezen? Kiijk anders even hier : https://www.facebook.com/HTurkler

    Het IQ spat er werkelijk vanaf. Ze mogen het van mij allemaal zeggen hoor, laat maar goed zien hoe je van de Nederlandse vrijheid van meningsuiting gebruikt maakt op Facebook. Hiermee komt even goed naar voren hoe een gedeelte omgaat met andersdenkenden zoals Ebru Umar. Ze komt er in ieder geval niet genadig vanaf.

    De ‘toevallige’ inbraak in het huis van Ebru Umar ook meegekregen? Pure intimidatie. De letters HOER op de muur in de gang maakten wel duidelijk dat het om een gerichte actie ging en niet om een simpele inbraak. Erg laffe actie ook.

    Het zijn in ieder geval niet mijn opvattingen die ik vanuit mijn cultuur heb meegekregen.

    Maar goed, ik zal het allemaal wel verkeerd begrijpen en niet genoeg begrip hebben voor andere opvattingen en culturen.

    #wegmetons

    Like

  1. Dus… van Gogh had het aan zichzelf te danken dat ie een mes in zich gestoken kreeg? Had ie zijn bek maar moeten houden? Als je zo gaat denken, heb je niets van Vrijheid van Meningsuiting begrepen.

   Woorden, hoe beledigend ook, zijn NOOIT een reden om geweld te rechtvaardigen. Dergelijke goedpraterij is eng, heel erg eng.

   Like

 5. Niet weg met ons@Snowden. Als je in twee culturen opgroeit, ben je bekend en loyaal aan beide culturen. Daar snappen Nederlanders niet zoveel van, is mijn indruk. Turken staan met één been in de Nederlandse samenleving die oproept tot individualisme en tevens sterk ontzuild is. Met het andere been staan ze in de Turkse samenleving die oproept tot collectivisme en tevens sterk beïnvloed wordt door religieuze opvattingen. Dat botst soms met betrekking tot welke overtuiging je het meest trouw wil zijn. Turken begrijpen dat je een staatshoofd niet zomaar mag beledigen, daar vind ik persoonlijk niets mis mee. Nederlanders begrijpen ook dat je een bekeuring, boete en zelfs celstraf te wachten staat wanneer je bij ons alleen al een wijkagent grof beledigd. Daar is ook niets mis mee. Waar wel iets mis mee is, is dat je wel begrijpt dat iemand het cachot in gaat, wanneer hij een diender grof beledigd, maar het niet begrijpt dat je opgepakt kunt worden wanneer je een staatshoofd van Turkse komaf grof bejegend. Iets met splinter en balk en oog, dus.

  Daarnaast is de ‘vrijheid van meningsuiting’ (een belangrijke wetgeving) ontwikkelt en bedacht voor onze eigen mensen. Europeanen. Met als doel om ten alle tijden kritiek te mogen leveren op onze eigen (Europese) leiders zonder te hoeven vrezen voor een gevangenisstraf od. Maar iedereen snapt ‘normaliter’ ook dat onze wetgeving niet telt op andere continenten. Zo kun je op het rode plein in China niet zomaar iets roepen, om je daarna te beroepen op je Europese recht ‘vrijheid van meningsuiting’. Het zelfde geldt voor Afrika, Azie, Rusland en in veel Arabische staten. Misschien ben ik naief, zoals je aangeeft, maar als ons ‘recht’ op andere continenten en op andere staatshoofden van toepassing zouden zijn, zou het recht van hen ook op die van ons van toepassing moeten zijn. Dan zijn we pas echt ver van huis en zou je met recht kunnen zeggen: weg met ons.

  Verder ben ik overigens geen Erdogan-fan en hoop ik dat Ebru snel weer in goede gezondheid kan terug keren naar Nederland. Tot zo ver my cup of tea:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Je mag van mij loyaal zijn aan 2 culturen, prima. Echter; als je deze cultuur per se wilt door drukken in het land waar je (vaak vanaf geboorte) al woont, dan ben je niet echt aan het integreren. Nogmaals, ze mogen van verder mij alles zeggen. Ga je gang. VvMu!

   Veel van deze Facebookende Turken zijn 2de of 3de generatie Nederlanders (en dus hier geboren en opgegroeid), dus je zou verwachten dat ze het juist voor Ebru op zouden nemen. Helaas, de lange arm van Erdogan reikt zelfs zo ver dat de gedachtegang van deze Nederlanders met Turkse oorsprong vervuild wordt met de doorzichtige propaganda vanuit Turkije. Dit kan een aantal oorzaken hebben :

   1. Blind vertrouwen in ‘eigen’ cultuur, zonder enige vorm van kritiek. Daarmee dus niet integrerend in het land/de cultuur waar je woont en waarmee je dagelijks te maken hebt. Dat is zorgelijk. De kinderachtige ‘lange tenen’ zijn hier een symptoom van. Zelfreflectie bestaat niet.
   2. Het zijn echt alleen de domme mensen die dit op Facebook zetten, met een laag IQ en makkelijk beïnvloedbaar door propaganda vanuit een land waar ze misschien 3 weken per jaar op vakantie gaan, net zoals vele Nederlanders.

   Gezien de aantallen juichende reacties op het verlinken en de daarop volgende arrestatie van Ebru en de inbraak in haar appartement in Amsterdam, neig ik naar optie 1. Het is allemaal met elkaar verbonden en geen toeval.

   Ik ben ook geen fan van Erdogan (duh!), ik vind hem een verwerpelijk stuk vreten welke leugens spint, Rusland provoceert, mensen onderdrukt, handelt met IS, paleizen van honderden miljoenen voor hemzelf bouwt met geld van de onderdrukte burgers.

   Dit zijn bewezen feiten, waarvoor nu tientallen journalisten in een zwart gat wegrotten.
   Dát zijn de helden van Turkije.

   Als je vanuit Nederland geen Turks Staatshoofd mag beledigen (zoals Ebru) vanwege een buitenlandse wet, dan mogen we overigens wel gaan oppassen wat we gaan zeggen op Internet, zelfs vanuit Nederland. Ik heb mezelf dus nu kwetsbaar gemaakt voor de gedachtepolitie in Turkije, met mijn ‘misselijk stuk vreten’ opmerking. Vakantie naar Turkije zit er dus voor mij niet meer in? Bizar.

   Geliked door 1 persoon

   1. Hilbrand Nawijn uitschelden voor ‘racist’ komt je te staan op een veroordeling met boete van 350 euro. Dit is geen buitenlandse wet. Beledigen is strafbaar, ook in Nederland.

    Ik bedoel hiermee te zeggen: we zijn selectief verontwaardigd en meten met twee maten.

    De focus in dit debat ligt nu bij ‘onschuldige’ journalisten die ‘onterecht’ in Turkije worden vastgezet, maar je moest eens weten hoeveel ‘onschuldige’ mensen, veelal burgers, in Nederland vast zitten in voorarrest. Graag had ik wat cijfers willen geven, maar gek genoeg zijn die nauwelijks te vinden. Het begint met in verzekeringsstelling (3 dagen) deze mag worden verlengd met nog eens 3 dagen. Dat is al zes dagen, zonder enig proces of bewijs dat je ook daadwerkelijk schuld aan iets hebt. Daarna volgt de voorlopige hechtenis met een maximum van 90 dagen. In totaal tot de strafzitting kun je geloof ik iets van 107 dagen worden vastgehouden om vervolgens tijdens de strafzitting te worden vrij gesproken wegens gebrek aan bewijs. Ook best een enge gedachte vind je niet? Dergelijke dagen zou je bij ons iig niet in je vakantiewoning hebben gezeten. Daar kan Erdogan nog een puntje aan zuigen.

    Tot slot lees ik dat je de Nederturken die niet achter Ebru staan categoriseert in twee groepen. 1) makkelijk gekrenkt, onaangepast en kritiekloos 2) verstandelijk beperkt. Ik ben benieuwd hoe je de rest van mensen categoriseert die Ebru en andere beroepsbeledigers niet steunen en zichzelf niet tot de groep Nederturken kunnen rekenen. Ik zelf ben iig helemaal klaar met al dat zinloos gescheld over en weer. Laten we vooral weer eens normaal gaan doen tegen elkaar. En Erdogan..die moet je intelligent en op de inhoud bestrijden. Turken die dat kunnen, zijn voor mij de helden van Turkije.

    Like

   2. Een boete ja… Geen landarrest en een nacht in de cel (of erger) met uitzicht op misschien wel een lange celstraf in een gevangenis zonder TV en PlayStation. Voor een hashtag. Koekkoek. Overigens, elke uiting van Ebru in de media over Erdogan wordt nu direct opgevolgd met een aanklacht. Zo werkt dat daar. Lange tenen anyone?

    En over dat voorarrest; als je onterecht wordt vastgehouden krijg je netjes een schadevergoeding. Daar heb je recht op. Uiteraard helpt dat niet tegen de invloed die dat heeft op je leven (bijv baan kwijt), maar toch. Verder zit je niet zomaar in voorarrest in Nederland. Dan moet er wel een stevige indicatie richting jou zijn, voordat ze je van je bed lichten. Het is niet zo dat de politie in Nederland niets te doen heeft (tienduizenden aangiftes op de plank) en dat ze voor de lol mensen in de cel flikkeren omdat ze zwemmen in de tijd.

    In Turkije word je echter wel in een zwart gat geflikkerd zonder een maximum, tenzij de rechter anders beslist. Het is dat de voltallige Nederlandse pers bovenop het verhaal van Ebru zit, anders had zij ook gewoon haar uitspraak in de cel mogen afwachten, samen met de 2000+ Turkse journalisten die vervolgd worden op dit moment.

    Als de betreffende Nederturken een solide argumentatie hebben voor het vasthouden/landarrest/beperking van VvMu, dan zal ik een andere optie dan 1 of 2 kiezen. Ik heb dit echter nog niet gehoord, men komt niet verder dan ‘regels zijn regels’ en ‘ze heeft het verdiend’. Medeleven ontbreekt volledig. Even een inbraakje in haar appartement terwijl ze in Turkije vastzit (na haar verlinkt te hebben via de kliklijn), de muur onderkalken met ‘Hoer’ en de laffe intimidatie is compleet. Wat een helden.

    Als deze feiten aanwijzen al onder de noemer ‘schelden’ valt, dan hebben niet alleen de Turken lange tenen, maar bepaalde mensen in Nederland ook.
    Ik zal het nogmaals zeggen : Hoe beledigend iets ook is, het zijn woorden en dat blijven het. Het is nooit een reden om geweld/vrijheidsbeperking te gebruiken. Ik ben blij dat alle wetten mbt beledigen van staatshoofden in Nederland afgeschaft worden. Alleen civiele rechtszaken zijn dan nog mogelijk en dat is prima.

    Op de inhoud bestrijden zal overigens niet vanuit Turkije gebeuren; de reguliere Turk is blijkbaar zeer volgzaam en vindt alles wel prima op dit moment (tenminste publiekelijk). De economie gaat goed en men heeft een ‘sterke’ leider die van alles en nog wat los peutert bij EU.

    Ik hoor net dat de Turkse premier gedwongen af gaat treden, omdat Erdogan meer macht wil. Zo rollen ze daar. Democratie wordt daar onder luid applaus door de plee gespoeld en Erdogan heeft genoeg domme mensen die hem volgen (begint op 1933 te lijken). Wat moet dat land in de EU en de NAVO?

    Mocht overigens je bek wel opentrekken tegen Erdogan, dan zijn er genoeg die je wel even verlinken, zodat je je ergernissen alleen nog met een krijtje op een celmuur kwijt kunt.

    Like

 6. Laatst werd mij door een bloedverwant (een beetje verwijtend) de vraag gesteld of ik me nou na al die jaren afwezigheid meer Turks of Nederlands voelde.
  Ze schrok toen ze Nederlands als antwoord kreeg en begon over assimileren , geloof, cultuurverschillen, halal en bladibla.
  Nee hoor zei ik toen hetzelfde geldt ook voor jou maar je beseft het eigenlijk zelf nog niet. Maar ik wil het je wel met een simpele test bewijzen omdat je familie bent:)
  Sluit je ogen en beeld je even in zei ik toen: jouw puberdochter van 14 zou vandaag plotseling door een X reden vertrekken en die zou je pas 15 jaar later weer terugzien. Aan welke land/vlag/cultuur zou jij haar in je hart toevertrouwd hebben, de Turks of de Nederlandse?

  En toen werd het even stil aan de overkant…

  Geliked door 1 persoon

  1. Nederland is dan ook één van de landen met het hoogste gelukscijfer van de wereld. We stonden in 2013 op plaats 4, in 2015 op plaats 7. Ondanks de gevolgen van het hoogtepunt van de crisis in 2015.

   Like

 7. Wat een gestoord verhaal… Je fulmineert tegen de cartoons van Ruben, maar ondertussen mag jij zelf de meest walgelijke dingen uitrkramen ? Jij bent een extremistisch exemplaar van de Nederlanders die met twee maten meet en moslims ‘uit de wind wil houden’ ten koste van autochtone Nederlanders. Weet nog goed hoe hysterisch mensen als jij reageerden ten tijde van de cartoonrel (Denemarken)…. Maar toen er ten tijde van de misbruikaffaire in de Katholieke kerk een afbeelding van Jezus met kinderen om zich heen, op een bespottende wijze voorbij kwam in De Wereld Draait Door, bleef het stil in Nederland…. Niemand maakte zich er druk om

  Like

 8. In wat voor wereld leven we toch…!?
  Anno 2016 zijn Joden niet veilig meer in Amsterdam. Een deel van de Nederlandse moslims gaan zover in hun identificatie met de middenoostenproblematiek, dat ze Joden hier in Nederland het leven zuur maken.
  Homo’s durven in Amsterdam niet meer hun geaardheid te uiten omdat ze een toenemende intolerantie ervaren uit de hoek van Nederlanders met een arabische achtergrond.
  Tweede/derde generatie Nederlanders, met roots in Turkije, hobbelen achter dictator Erdogan aan, alsof alle vrijheden en verworvenheden waarvan ze in Nederland hebben mogen genieten, totaal niets waard zijn.
  In menig land met een dominante Islamitische cultuur, worden andersdenkenden vermoord en verdrukt. Zelfs in Turkije heb je het zwaar als je bijv. Christen bent. Maar hier lopen bepaalde groepen moslims alleen te tetteren over het Palestijns-Joodse conflict…
  En dan heb je Nederlanders als Sylvia, die alles recht lult wat krom is, de tweedeling in Nederland nog wat verder opvoert door de schuld voor alle multi-culti problemen alleen maar bij autochtoon Nederland neer te leggen en notabene zich afzet tegen een Nederlandse cartoonist, maar vervolgens de meest groffe zaken spuwt over christelijke zaken.

  Vraag aan Sylvia; Waarom neem jij het zo kritiekloos op voor moslims en de islamitische cultuur, maar lijk je er bijvoorbeeld van te genieten om zonder enige nuance tegen alles aan te schoppen wat met het christendom te maken ? En waarom voor jij de behoefte om maatschappelijke problemen aan de orde te stellen , maar gebruik je daar je onderbuik voor en niet je gezonde, genuanceerde verstand ? Of wil je wellciht de boel nog verder opnaaien ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s