Je suis seksist

Nou wil ik eens helemaal niet aan links- of rechts politiek getinte verhaaltjes doen, maar gewoon een verhaaltje op basis van wat wetenschappelijke feitjes.

In het volgende filmpje zien we hoe drie Bulgaars-ogende mannen na een twist  in het verkeer, de auto van een Nederlandse man opzettelijk schade toebrengen.  En in dit filmpje zien we hoe twee Frans-Arabische mannen in Frankrijk twaalf mensen dood schieten. In dit filmpje en in dit filmpje zien we hoe Arabische mannen journalisten onthoofden en in het daarop volgende filmpje zien we hoe een Nederlandse jongen tijdens de pauze op school met een karate kick een meisje al haar leerstof uit haar hoofd probeert te trappen. Hier zie je hoe een Marokkaanse en een Nederlandse man een omaatje in haar huis overvallen, en hier hoe een Nederlandse pedoseksuele man -nadat hij meer dan 100 kinderen heeft misbruikt- eindelijk! wordt opgepakt. Hier een zeer getergde Amerikaanse jongen die zijn klas leeg schiet en als je op dit en op dit filmpje klikt zie je boze politieke kopstukken beweren dat als we op hen gaan stemmen, het morgen weer veilig zal zijn. Oeh..en deze kan ik je niet onthouden en deze eigenlijk ook niet! Die laatste is overigens erg slecht voor je maag.

Doen de linkjes het niet? Hm, wat jammer nou!

Want al deze mensen hebben namelijk iets met elkaar gemeen: Ze zijn man! Het zijn de jongens en mannen die aan vrouwen (en kinderen!) beloven de wereld een beetje veiliger te maken. Dus nu kunnen we hoopvol massaal gaan stemmen op andere mannen die ons beloven na een stem op hem, dat er geen rot mannen meer zullen zijn, maar ik heb daar eerlijk gezegd een beetje mijn buik van vol. Het wordt hoog tijd dat we -en dan bedoel ik vrouwen- onze oogkleppen af doen. Het gaat helemaal niet over cultuur, religie en zelfs niet over geld. Onze wereld lijkt ten onder te gaan aan een overdosis rond spuitend testosteron.  Wat zou de wereld er anders uit zien als we in plaats van een staakt het vuren, een staakt het man-zijn konden afkondigen. Ineens zouden we  s’avonds weer over straat kunnen! Geen bejaarde zou meer bang hoeven zijn. Je zou elkaar weer kunnen aanspreken en zelfs groeten op straat! De vluchtelingen crisis was in één klap opgelost, simpelweg omdat er niet gevlucht zou hoeven worden. Het moorden, het schieten, het stelen, het mishandelen, het verkrachten, in één klap over! Van gewelddadige overvallen op woningen, benzinepompen en kruideniertjes tot de schandalige rituelen rondom vrouwenbesnijdenis. Opgelost! Nooit meer de roep om meer blauw op straat, geef meer roze maar eens een kans.

Want terwijl mannen elkaar bestrijden op grond van oneigenlijke argumenten zoals etniciteit, religie of komaf, raak ik steeds meer overtuigd van de noodzaak van een nieuwe feministische golf. Een vloedgolf desnoods! Het is tijd voor meer vrouwen op de linkerbaan! Meer vrouwen op leidinggevende posities! Meer vrouwen die de straat terug eisen. Laten we gewoon maar eens stoppen met het geven van peperdure agressie therapieën aan mannen.  Ze helpen toch niet.  Dien liever de veroorzakers van dit wereldwijde en maatschappelijk leed voor straf  een jaar lang hormoon preparaten toe! Eens kijken of dat helpt.  Niets geen gedragverslechterende en peperdure gevangenisstraffen meer, maar tieten! Hele grote! En gaan ze er dan nog mee door, dan laten we ze voor straf ook zwanger worden én inknippen óf bruut uitscheuren! Gewoon omdat dit dan kan! En zo zielig is dat niet eens, want de helft van de wereldbevolking ondergaat dit al en is het gezeik van al die kerels meer dan zat!

Goed, ik sla door. Natuurlijk zijn er ook goede mannen, dus mocht jij er één tegen komen, vertel hem dan even dat de wereld huilt en we hem keihard nodig hebben.

2 comments

  1. Wel een beetje jammer dat je op het eind je tirade weer klein maakt. Want ik denk eigenlijk dat je toch ook wel een klein beetje (shit, doe ik het zelf ook) … dat je gelijk hebt. Het hoeft niet bruut, maar ik denk wel dat de disbalans tussen mannelijke en vrouwelijke macht zorgt voor foute dingen in de wereld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s