facebook

aan al mijn facebook vrienden:)

Het heeft even geduurd voordat ook ik de overstap maakte naar Facebook maar aangezien al mijn vrienden het over niets anders hadden en ik zelfs feestjes miste omdat die kennelijk alleen nog via FB aangekondigd worden, besloot ik me enkele maanden geleden ook in de diepe sociale krochten van het internetwezen te storten. Bij mijn aankomst wist ik heel even niet precies waar ik was. Een soort website of toch meer iets als een blog? Nee dat ook niet, eerder een soort dagboekje maar dan online. Je deelt je gedachten. Al je vrienden delen hun gedachten! Ook kun je de gedachten van de vrienden van je vrienden lezen. Toegegeven daarover kon ik vroeger alleen maar dromen. Het heeft iets voyeuristisch om onbeschaamd het wel en wee van anderen mee te lezen.

Zo moet Henk naar het ziekenhuis. Hij heeft een fistel. Zijn vrienden leven met hem mee en wensen hem sterkte. Eigenlijk zou ik ook nog iets willen zeggen, maar om veel ellende te voorkomen liever niet onder mijn eigen naam, dus laat ik het maar. Annemarie wordt voor haar verjaardag door meer mensen gefeliciteerd, dan er in haar echte leven ooit op haar partijtje zijn geweest en Koos ligt ziek op bed. Terwijl Fleur naar de bioscoop gaat, Anika haar mooiste cupcakes etaleert, Pim een muziekje wil delen en Marita klaagt over het weer, wordt er door Tom iets ranzigs op mijn tijdlijn gezet. Zijn ranzige berichtje wordt meteen geliked en gedeeld waardoor de onschuld van mijn nog maagdelijke pagina direct besmeurd is. Als het een echt dagboek was geweest, had ik het besmette blaadje er nog uit kunnen scheuren zodat ik lekker fris opnieuw kon beginnen. Maar dat kan niet want dit is Facebook. En op Facebook is de regel dat als je even zit te schijten, je tijdlijn bij terugkomst vol met strontberichten zit.

Inmiddels ben ik een paar maanden verder en ben ik het wel en wee van al mijn vrienden meer dan zat. Wat een saai rot leven heeft iedereen! Niemand heeft seks, niemand doet aan BDSM, niemand heeft onlangs nog iets gestolen uit een winkel of is vreemd gegaan. Niets geen smeuïge berichten die er écht toe doen en nagenoeg niets waardoor ik nog iets op steek. Wat kan mij het nou schelen dat Francien moeite heeft met de kou en Henk wegens verregaande ontstekingen aan zijn verwijderde fistel aan de antibiotica zit. Ook boeit het me geen ene hol dat Fleur een nieuwe fiets heeft en Abel bij een alcoholcontrole eindelijk eens door de mand is gevallen. Kennelijk wist ik vroeger niets van mijn vrienden maar toen zag ik ze tenminste nog regelmatig en ging het nog eens ergens over.

Maar het meest ergerlijke van alles is nog wel dat domme gekalk op MIJN tijdlijn. Rot op! Dit is MIJN tijdlijn!! Flikker op met je gepor en kap met het delen van al die zielige en tijdloze verhalen over dierenmishandeling en KIKA-berichten! Opsodepokhoeren ook met al die depressief makende kaarten met engeltjes, beertjes en zweefteefteksten! En argh! Kan iemand niet zorgen dat ik NOOIT meer een bericht krijgt van die idiote Candy Crush Saga berichten! Goddomme hoe kom ik hier weer vanaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s