Testosteronterrorisme

Als we met ál het verspilde mensen- én dierenbloed een vorm van energie konden opwekken dan hoefden we dankzij alle achterlijke mannen in deze wereld nooit meer naar olie te boren. Mannen. Ze zijn volslagen gek geworden. Ze doden uit liefde, door verdriet, voor geld, uit wraak en desnoods in opdracht. Ze zijn bereid om andermans landen tot op de grond toe af te breken. Te asfalteren als het moet. Al vinden ze het ook prima om uit geloofsovertuiging en uit naam van allerhande Goden hun naastenliefde te doden. Het afslachten van complete volkeren gaat ze overigens ook verschrikkelijk goed af.  Is het niet vanuit een politieke overtuiging dan wel in ruil voor een goed salaris. Werkelijk geen één diersoort op aarde evenaart de walgelijke agressie en de ijzingwekkende vernietigingsdrang als dat van de fatale man.

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop overal op aarde 24 uur wordt stil gestaan bij de positie van de vrouw tussen al dat hormonale geweld. Wie slechts enkele van die artikelen leest kan alleen maar huilen. Overal op aarde betalen vrouwen de peperdure rekening van het volslagen gestoorde testosteronterrorisme. 

Want er hoeft ergens op de wereld maar één gestoorde leider op te staan en meteen veranderen al die lieve huisvaders, grappige groenteboeren, leuke slagers en handige automonteurs in tinnen soldaatjes. Prompt liggen ze met bloeddoorlopen ogen in loopgraven op andermans gezinnetjes te schieten. Vaders, neven en broertjes bemannen volledig doorgesnoven moordtanks of vliegen volslagen de weg kwijt over onze hoofden heen op weg naar een nietsvermoedend gemeenschapje om daar de boel in lichter laaien te zetten. Eigenlijk al sinds mensenheugenis. Ze schieten op de onschuld, bombarderen de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan en ze vernietigen met al hun irritante gesloop de hele aarde.

En nee het zijn geen vrouwen die dat doen. Vrouwen bombarderen geen kinderziekenhuizen, zij bouwen ze op. Vrouwen liggen niet massaal in loopgraven op angstige voorbijgangers te schieten, zij zorgen voor schuilplaatsen. Vrouwen maken de straten niet onveilig door wapen- of drugshandel, zij vegen de stoepen schoon en waarschuwen hun kinderen. Vrouwen slaan ook geen homoseksuelen in elkaar. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar wie de wereld vanaf een afstandje bekijkt ziet dat de aarde behalve een klimaat- vooral een testosteronprobleem heeft.

Testosteron wordt in de wetenschap trouwens ook wel een biologische steroïde genoemd. Een agressie hormoon. Een hormoon dat het vermogen van mannen verlaagt om emoties van anderen af te lezen. Denk je daar de gevolgen eens van in. Testosteron vlakt kwetsbare emoties zoals ontroering en verdriet af.  Hoe meer testosteron, hoe minder hij huilt.  Allerhande onderzoeken beweren zelfs dat mannen met veel testosteron vaker hun eigen- of andermans vrouwen mishandelen, verkrachten of doden. Want van teveel testosteron worden mannen agressiever, anti sociaal en neemt tot overmaat van ramp ook hun libido nog eens toe.

Ik wil hiermee niemand op zijn pik trappen maar als wereld zijn we dus goed de lul met al die kerels en hun vernietigende overschotten. Als we onze aarde willen redden van haar ondergang dan moeten we onmiddellijk terug naar de tekentafel en geld gaan steken in testosterononderzoeken. Vragen als:  Hoe kunnen we dit agressie hormoon per man dusdanig verlagen dat hij weer emoties voelt? Hoe kunnen we hem ook eens keihard laten huilen als hij zijn loop op een nietsvermoedend hertje richt? Wat is er voor nodig om zijn verkrachtingslibido terug te dringen naar iets dat wél opwindend is?

Als we hier ooit een antwoord op vinden, dan dreigt wereldvrede. Dan kunnen we de loopgraven dichtgooien en ombouwen tot weelderige bloembedden. We kunnen zijn hormonale geldingsdrang dan misschien opvangen en omzetten in een biomassacentrale. En laten we daarna dan ieder jaar op Internationale Vrouwendag de stand van zaken opnieuw bekijken. Mannen die dan lief zijn geweest krijgen het jaar daarop een klein beetje meer van dat spul en de klootzakken die de sfeer op aarde desondanks bleven verpesten, die leveren hun testosteron dan maar helemaal in.

7 comments

  1. Hahaha Syl je bent weer op dreef en je moet soms overdrijven om de mensen, mannen, wakker te schudden. Ik ben een man en heb dat ook bewezen en jij “schud het bed weer eens goed op”.

    Herman .

    Like

  2. Ik zou graag iets laten weten, waarom? Om dat de reden is mannen, maar ook mezelf niet snap, niet begrijp! Ik ben nu 48 jaar getrouwd dit jaar, en zeker geen gelukkige jaren, laat het mijn kids niet horen, al hebben ze hun bedenkingen. Maar waarom ik het nog zo vol kan houden, ik denk omdat ik onderhand besloten heb alleen te gaan slapen, dat scheelt al veel, maar ik heb zo’n verrekte hekel aan die vent gekregen, die liet me nu een jaar geleden kruipen toen ik gevallen was, het hele huis doorgegaan, tot hij eindelijk deed waar ik hem huilend om vroeg, bel 112…alstublieft! Er kwamen 2 mensen, die hebben me opgepakt en in bed gelegd….en toen werd ik ziek. hij vroeg niet eens of ik iets wilde, er was niets! Werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, werd daar platgespoten en kreeg een delier….ik zou willen dat ik dat nooit gehad had….denk je wel, dat ik het heb kunnen vertellen. Van een vrouw die altijd van haar man en kinderen en kleinkinderen heeft gehouden….

    Like

  3. Fenomenale blog Sylvia, helemaal mee eens, ondanks het feit dat ik tot de foute groep behoor. ‘t Zijn meestal de mannen die de foute boel dicteren, al ken ik er best een paar van de andere kant die er ook beestachtige praktijken op na hielden. Blijf het lekker zwaar aanzetten, ook al ga je er geen bakens mee verzetten. Kom aan, op de barricaden verder, hulde!

    Like

Geef een reactie