briefje uit Qatar

Dear Dutchies,

OneLove is een Nederlands initiatief met een boodschap ontstaan vanaf jullie eigen voetbaltribunes. Arena’s waar vanaf nog nooit gejuigd kon worden voor een mannelijke professionele homoseksuele voetballer. Nooit eerder heeft er één uit de kast durven komen. En misschien komt dat ook wel omdat bij jullie homo of ‘kankerhomo’ één van jullie meest gebezigde scheldwoorden is vanaf de tribunes. Dat kennen wij hier niet.  

OneLove is ook een statement tegen iedere vorm van discriminatie. Toch klinken uitgerekend bij jullie luidruchtige, racistische en vernederende oerwoudgeluiden vanaf de tribunes wanneer Afro-Nederlandse spelers aan de bal zijn. Ondanks jullie OneLove wordt nooit het spel eens stil gelegd. Apen- en oerwoudgeluiden zult u bij ons niet horen. Hier klinkt uitsluitend luid gejuich en vrolijk tromgeroffel ongeacht de etniciteit of afkomst van de spelers.

En u vertelt dat OneLove ook bedoeld is om mensenrechten te benadrukken. Maar van Amnesty International hebben wij gehoord dat de mensenrechten van minderheden in Nederland op grove wijze worden geschonden door uw belastingdienst, uw COA, uw IND en ook door de politie. Is het werkelijk waar dat dit allemaal overheidsdiensten zijn? En klopt het ook dat niet alleen jullie stadions maar eigenlijk jullie halve land (slachthuizen, tuinbouw, bouw, schoonmaak, fabrieken) draait op de inzet van arbeidsmigranten die zwaar worden onderbetaald en slecht gehuisvest? Is dat waar?

Nu schijnt OneLove ook nog bedoeld te zijn tegen het geweld van vrouwen. Maar wholla volgens uw eigen CBS zijn er in Nederland jaarlijks 100.000+ vrouwen slachtoffer van aanranding, verkrachting en misbruik! En dan kunt u wel zeggen dat OneLove ook bedoeld is voor gelijke rechten tussen man en vrouw. Maar welke gelijkheid bedoelt u dan precies? Wij lazen dat Nederlandse vrouwen voor dezelfde arbeid als mannen 13% minder verdienen. Dat is volgens uw FNV zo’n 300.000 euro minder op een compleet werkend leven!

En tot onze verbijstering hoorden we dat in een gemiddelde stad als Rotterdam, duizenden verborgen vrouwen leven! Duizenden. Vrouwen zonder eigen bankrekening of paspoort. Vrouwen die net als bij ons zonder toestemming van hun man niet naar buiten mogen. Niet naar school, werk of naar een sport mogen! Al wonen ze bij jullie wel in de Aletta Jacobsstraat of in de Mathilde Wibautsteeg. U huisvest slavinnen, huwlijkslavinnen zonder daarvoor ooit één keer een man te hebben veroordeeld. Niet één keer!

En inderdaad bij ons is alcohol- maar bij jullie is tabak weer verboden in de horeca én in veel pubieke ruimten!

Dus tsja, ik denk niet dat we zoveel van jullie kunnen leren. Graag sturen we daarom jullie bandjes weer retour en laten we het volgende WK gewoon bij jullie doen!

Warme groeten uit Qatar en uh.. Onelove bitches!

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s