Zoals het avondklokje tikt..

Dankzij de komst van vluchtelingen uit Syrië maken Nederlandse mannen zich massaal druk over dreigend ‘seksueel misbruik’ van vrouwen. Ik wist niet wat ik hoorde! Bezorgde vaders vertellen bang te zijn dat hun geliefde moeders, echtgenoten en dochters vanaf heden zullen worden nagefloten op straat of zelfs verkracht! Toen ik deze berichtgeving hoorde barstte ik in krokodillen tranen uit. Wat een geweldige ontwikkeling! Het duurde misschien even, maar vanaf vandaag komen onze mannen eindelijk in opstand!

Ik zeg ‘eindelijk’ want nooit eerder in de geschiedenis hoorde ik hen zo hartstochtelijk opkomen voor de veiligheid van vrouwen en meisjes op straat. In een tijdgeest waarin sportclubs onveilig werden gemaakt, kerken ontheiligd, parken en bossen schimmige oorden werden en menig meisje al op jonge leeftijd leerde nooit, maar dan ook nooit! alleen door een onverlichte fietstunnel te rijden. Door de eeuwen heen leerde zo ongeveer iedere vrouw op Nederlandse bodem dat je beter niet in je eentje in het donker buiten kunt zijn, zeker niet een meisje met een jeugdige uitstraling. Dat uitgerekend hun vaders, broers, zonen en neven nu opkomen voor het recht van onze moeders, echtgenoten en dochters ontroert me diep.

Het zijn de stoere mannen die gisteren nog in weer en wind op bouwplaatsen naar andermans dochters floten. Jongens die in discotheken ongevraagd in billen knepen. Jochies die in kelderboxen het zelfbeeld van menig pubermeisje aan flarden neukten. Scholieren die andermans zusjes aanspraken als Breezersletjes. Brullers die bij het passeren van een mooi meisje in groepsverband “TIETEN!” riepen en wanneer het meisje aangaf dit niet fijn te vinden, er snel KUTHOER! achteraan schreeuwden. Het waren de knakkers die strak bleven filmen wanneer ze getuigen waren van een agressieve aanranding. Dat juist die mannen, of tenminste een deel daarvan, nu vrezen dat vluchtelingen zich mogelijk seksueel zullen gaan misdragen is een geweldige bijvangst van het hele vluchtelingendrama.

Ik heb een ui nodig want mijn tranen stollen van ingehouden woede.

Zelfs de koorknaapjes die zich ieder weekend met een brallende R ongevraagd en in beschonken toestand in menig BH’tje laten ploffen. De plattelanders die zich na het bezoeken van een zuipkeet in een hooiberg seksueel opdringen. Religieuzen die na een zaadlozing de kracht van het eigen geslachtsdeel het werk van de duivel noemen. Het ontroerd me diep. Het raakt me dat mannen die doorgaans van mening zijn dat een verkrachte vrouw haar verkrachting zelf heeft uitgelokt als ze te kort gekleed gaat, zich nu druk maken over de veiligheid van onze dochters.

Volgens de Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, werden er gisteren in Nederland jaarlijks 61.000 kinderen seksueel misbruikt! Ik herhaal: 61.000 kinderen misbruikt!! Het bleef oorverdovend stil. Één op de twintig meisjes in Nederland wordt hard en bruut verkracht! Geen haantje die er naar kraaide. En hoe ik ook google, nooit zag ik een Facebook-actie. Dat het overgrote deel van de meisjes en vrouwen in Nederland vooral schijnt te moeten vrezen voor hun eigen vader, broer, oom, neef of sportleraar vindt de gemiddelde Nederlander kennelijk doodgewoon.

Tot vandaag dan. Want vandaag komen er 140 vluchtelingen in ons dorp.

In Voorschoten opperde men onder druk van een protesterende groep bewoners om een avondklok in te voeren!? Hoewel ik daar aanvankelijk veel weerstand voor voelde ben ik nu toch volledig om. Laten we het doen! Die avondklok bedoel ik! Eigenlijk is daar helemaal niets geks aan, want sinds jaar en dag is er in heel Nederland allang een onbesproken avondklok voor meisjes, vrouwen, moeders en zelfs oma’s! Zo moest ik altijd al veel vroeger thuiskomen dan mijn broer, omdat ik een meisje was. En mocht ik s´avonds tot laat in mijn pubertijd alleen na 21.00 uur op straat als ik onder begeleiding was van iemand anders. Ook mijn oma durft na 19.00 uur en al ruim vijftien jaar, haar deur niet meer open te doen, dus kom maar op met die klok!

Maar dan wel een klok die alle mannen binnen houdt graag. Tenminste alleen als we het écht veilig willen maken voor onze dochters op straat..

93 comments

 1. Hoe noemen ze zo’n stuk tekst? Sarcastisch??….bjjtend…??? Ik noem het meesterlijk… ik had me al verwonderd over de aantallen erecties die men veronderstelt bij Syrische mannen bij het zien van nederlandse dochters van domme nederlandse mannen…maar nu begrijp ik wat meer…

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig en o,zo waar dus alle mannen gewoon om acht uur binnen zijn en blijven sexueel misdrijven bij kinderen is bijna altijd de vader,de broer die leuke oom,en daar hoor je nooit wat over,een prima geschreven stuk

  Geliked door 1 persoon

  1. het zijn toch vooral Nederlandse mannen die bang zijn dat hun vrouwen, dochters, moeders en zussen verkracht zullen worden door vluchtelingen?
   lijkt me sterk dat je dat kan gaan ontkennen.

   bovendien wordt er hier niet gezegd dat alle mannen dit doen, er staat dat veel mannen hier over klagen.

   Like

 3. Is dit een echt een doordachte mening?? Hoezo DE Nederlandse mannen? Wat hebben ze met je gedaan, dat je gedachten niet verder komen dan zo?! IK vind dit, als een van de door jou bedoelde mannen, erg kortzichtig en tendentieus. Doe je best eens om een andere richting uit te kijken en niet uitsluitend te putten uit je teleurstellingen.

  Geliked door 2 people

  1. Helaas hoeft de schrijfster van dit stuk niet alleen te refereren aan haar eigen ervaringen. Als directeur van Spin – Stichting tegen seksueel geweld heb ik moeten constateren dat de cijfers aangaande seksueel geweld in de kring van familie en/of directe bekenden de laatste dertig jaar stabiel gebleven zijn, en dat seksueel geweld in de openbare ruimte sterk is toegenomen. Het zou mannen die niet gediend zijn van seksueel geweld tegen vrouwen sieren wanneer zij in openbare situaties zich hier tegen uitspreken en de kant van de belaagde vrouw(en) kiezen. Helaas is dit zelden het geval, niet in het minst omdat mannen in dat geval vaak zelf het risico lopen op gewelddadige reacties. Seksueel geweld is geen probleem van enkele vrouwen, seksueel geweld is een maatschappelijk probleem dat door mannen gecreëerd wordt.

   Geliked door 2 people

   1. Klopt, echter mag men ook veronderstellen dat seksueel geweld in openbare ruimtes toch overduidelijk door (voornamelijk) jongens/mannen worden gepleegd die niet van Nederlandse origine zijn of in ieder geval een familie heeft waarvan de ‘roots’ en cultuur niet oorspronkelijk in Nederland zijn ontstaan.

    Daarmee mag men concluderen, dat de Nederlandse man (terecht) bang mag zijn dat buitenlandse mannen (die vrouwen veelal als objecten zien) zich eerder zich schuldig maken aan seksuele delicten dan de autochtone (Nederlandse) man.

    Gaat deze massamigratie door, dan zijn de voorspellingen dat de bovenstaande door uw genoemde getallen zullen toenemen, en nee, niet omdat de Nederlandse man zijn handjes niet thuis kan houden. Kortom; het probleem/de oorzaak ligt toch meer bij de mannen van NIET Nederlandse origine.

    Geliked door 1 persoon

 4. Mooi verwoord! En heel erg mee eens. Mannen hebben niet eens in de gaten hoe ze de ruimte van vrouwen inperken en het voor vrouwen gevaarlijk maken, zowel binnenshuis als in het openbaar. Fijn dat je dit stuk geschreven hebt, en, helaas, heel herkenbaar.

  Geliked door 2 people

 5. Graag onderbouwing en/of statistische gegevens dat het inderdaad om dezelfde mannen gaat, zoals je schrijft. Anders is het hele artikel kul, hypothetisch en suggestief.

  Geliked door 2 people

  1. Chris die cijfers zijn er wel alleen bij niet bij de politie omdat nog steeds veel te vaak vrouwen te horen krijgen dat het hun eigen schuld was. Het komt zelfs heel vaak voor dat de politie weigert een aangifte op te nemen. De vrouwen hier reageren niet voor niets positief op dit stuk. Zij weten dit wel want als de vrouw ook maar iets maar één keer te veel naar een man kijkt is het heel normaal dat ze ongewenst attentie krijgt.
   Je kan als jonge vrouw niet uitgaan zonder begeleiding en zelfs als je uit gaat met een partner moet je goed op je tellen passen.
   De cijfers over seksueel geweld liggen hoog. In op de 4 a 5 vrouwen krijgt te maken met aanranding of verkrachting. In meer dan 60 procent van die gevallen gaat het om een bekende (ex) partner of familie. In de overige gevallen gaat voor een groot deel om mensen die je net hebt leren kennen (bijvoorbeeld op een feestje). In slecht een klein deel van de gevallen gaat het om volslagen onbekende aanvaller op straat, niet noodzakelijkerwijs een buitenlander.
   Vrouwen weten dat omdat ze elkaar er voor waarschuwen. Mannen weten het niet of willen het niet weten omdat alleen verkrachtingen door onbekenden in de krant beschreven worden.
   Door zo nadrukkelijk te vertellen dat het meestal of altijd onbekende zouden zijn houden we dit probleem in stand. Het wordt tijd dat ook mannen overtuigd raken dat de veiligheid van vrouwen ook hun zaak is. Uitspraken zoals: “als een vrouw nee zegt bedoeld ze eigenlijk ja” worden vaak door verkrachters gebruikt om gewoon hun gang te gaan.

   Als vrouw loop ik 10 keer liever langs een asielzoekerscentrum dan in een uitgangsgebied want als ik al in de problemen kom door onbekende dan toch wel bij onze eigen dronken Hollandse jeugd.

   Geliked door 2 people

 6. Dan hebben we natuurlijk ook de vrouwen die hun zelfbeeld lenen aan de aantal likes die ze ontvangen op straat. Ik zie ze eerder hier tegen demonstreren in Nederland. Dochters van ongeboren helden.. 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben bang dat de provocerende en “scherpe” omschrijving van het stuk de boodschap sterk in de weg staat. Het zal door de gekozen vorm geen meningen of manier van denken veranderen. Ik denk dat er terecht en spiegel wordt voorgehouden aan sommige mannen maar die zullen door de vorm en toon van het artikel eerder boos dan reflectief reageren. Het merendeel van het artikel neem de vorm aan van een Slim en intilligent geschreven drogredenatie; OF mannen zijn of aanranders en intimiderend en dus FOUT, OF ze doen niets en laten het toe en zijn dus FOUT. en mannen die hun vrouwen willen beschermen zijn Hypocriet en dus FOUT; Alle mannen zijn FOUT!

  Like

 8. Dat die ‘mannen’ van jou blijkbaar halfzachte eieren zijn zegt niets over de rest van de Nederlandse mannen eerder over jou en je omgeving. Verder ben ik als man natuurlijk schuldig aan al het wangedrag van andere mannen, dat is mij al vaker verteld.

  Like

 9. Zoals de waard is vertrouwd ‘ie z’n gasten! Je kunt niet alle nederlandse mannen onder één kam scheren, netzomin als alle vluchtelingen. Sexueel geweld is een probleem van alle tijden, alle rassen en er moet natuurlijk critisch naar gekeken blijven. Ik woon zelf een deurtje verderop in een hele fijne gemeente waar vluchtelingen met open armen worden ontvangen. De vluchtelingen reageren hier héél positief op, en zoeken naar mogelijkheden om de gemeenschap te ondersteunen net zoals ze zelf ondersteund worden. Ik las van een NL vrouw die als enige vóór de komst van vluchtelingen was, de rest is tegen. Met zo’n welkom zet je mensen waar je helemaal niets van af weet meteen al in een hoek, en een kat in het nauw maakt rare sprongen!

  Like

 10. waarom misbruik je de tweede wereldoorlog en de komst van vluchtelingen voor je eigen frustraties?

  vraag me ook af waarom je vrouwen wegzet als hulpeloze figuren. heb je de andere kant wel eens bekeken?
  enig idee hoeveel mannen er slachtoffer zijn van huiselijk en/of sexueel geweld?
  waarschijnlijk totaal niet want vrouwen zijn altijd zielig en slachtoffer. mooi makkelijk.
  alsof alle mannen in nederland horken zijn.

  die avondklok en beperkingen zitten in je hoofd niet in de huidige maatschappij.

  misschien moet je eens een goed gesprek aangaan met je ouders over waarom je vroeger eerder thuis moest zijn dan de rest van de familie of ga in therapie, wie weet ga je dan de wereld wat genuanceerder zien.

  Like

 11. Alle mannen die zich persoonlijk aangesproken voelen met dit stuk en daardoor beledigd zijn, moeten eens diep in eigen boezem kijken. Er staat niks in dit stuk dat suggereert dat ze over alle mannen spreekt, en toch interpreteren vele mensen (mannen?) dat zo.

  Geliked door 2 people

 12. Los van de inhoud van dit stuk. De komst van tienduizenden “vluchtelingen” trekt een zeer diepe vore in de nederlandse bevolking. Er zijn nu al mensen die mij mijden omdat ik er een andere en mijns inziens genuanceerde mening op nahoudt.
  nee, we gaan er echt niet op vooruit, getuige ook al deze reacties. Ze gaan in op geschreeuw en niet op de werkelijke problematiek die ontstaan en ontstaan is.

  Like

 13. Buiten dat het een zeer goed stuk is heb ik een aantal kanttekeningen:
  In de gevallen van zedenmisdrijven binnen de huiselijke sferen komen deze verhalen vaak pas naar buiten als het slachtoffer mondig is en zich weet te weren tegen het geweld wat haar of!!!!!!!! hem is aangedaan. Daarvoor hebben ze zich meestal al geprobeerd te redden door het verhaal te doen aan het enige vertrouwenspersoon binnenshuis. Jawel mama!!!!
  Maar ja volgens mama kan oom X of haar eigen man of broertje of pastoor of of zoiets niet doen dus heb je het gedroomd of je verteld fabeltjes. Dit is de andere kant van de medaille, wegkijken of ongeloof of diep in het hart wel wetenschap hebben. Ik ben een vader die dit nooit zou toestaan, niet bij mijn dochter, niet bij mijn zoons en ook niet op straat, mijn buurkinderen of what ever! Neem van mij aan ik grijp in, waar dan ook en zal zelfs trots zijn op het resultaat, ondanks dat de dader dan op eens slachtoffer wordt want er is voor hem een geringe kans op overleven, weliswaar op een andere wijze dan dat ie gewend is/was

  Geliked door 1 persoon

 14. De tranen springen me in de ogen.
  Ik ben een man, een vader, een echtgenoot. En nee, ik scheld geen vrouwen uit voor kuthoer. Ik knijp ze niet in hun kont. En mijn dochters gaan net zoals mijn zonen in het donker over straat.
  Maar….
  Meer dan eens is het gebeurd dat mijn dochter zich op straat niet veilig voelde. En daarbij ging het niet om jongetjes die “tieten!” of “hoer!” riepen.
  Want gelukkig is mijn dochter sterk genoeg om daar geen aandacht aan te besteden.

  Het is al een aantal keer voorgekomen dat ze door een groepje jongens/mannen is ingesloten, uitgescholden en betast.

  En nee, dat waren geen vluchtelingen.

  Maar het waren ook geen van allen jongens die Jan, Piet of Klaas heten.

  Het waren Marokaanse jongens.

  Ik ben er één keer zelf getuige van geweest. Erachteraan gaan was het enige wat ik kon doen. Maar dat haalde weinig uit.
  Aangifte doen nog minder.
  Met de tips van omstanders werd niets gedaan.

  De politie zei letterlijk: “Als het Hollanders waren geweest, dan hadden we ze te pakken gekregen. Die krijgen we op het bureau wel aan de praat. Die Marokanen houden hun kaken stijf opelkaar en dan krijgen we de zaak niet rond. Bovendien krijgt u dan te maken met represailles.”

  Ik weet ook niet meer wat helpt.
  Ik verdom het om op de PVV te stemmen.

  Maar op wie wel? Ik weet het niet meer.

  De politie en de politiek zijn weggezakt in het moeras van de politieke correctheid.
  En dat moest maar eens klaar zijn.

  Geliked door 1 persoon

 15. Wat een gelul zeg dit. Het is echt een geval van kop in het zand steken! Natuurlijk zijn er ook Nederlandse mannen die zich onzedelijk gedragen. Maar het is gewoon een feit dat er onder veel moslims geen respect is voor vrouwen. Ze worden gestenigd, vermoord, opgesloten als ze zelfs maar naar een andere man kijken! Er zijn plaatsen in Europa waar vrouwen geen rokjes meer mogen dragen omdat dit aanstootgevend zou zijn voor de islamitische allochtonen! De keren dat ik als vrouw ben lastig gevallen waren dat geen Nederlanders.
  Ik ken ook moslims die hardop zeggen dat als hun vrouw vreemd gaat ze dood moet. Dus ja er is een verschil! Ze hebben veel minder respect en daardoor zijn wij als vrouwen meer in gebaar met de komst van de vluchtelingen!

  Like

 16. Goed stuk. Verkrachters van elk pluimage moeten ook door het volk zelf hardhandig aangepakt worden. Mannen voelen zich wel persoonlijk aangevallen door deze tekst….. ( ik ben man. Voel me niet aangesproken) Laten we er van uitgaan dat niet iedere immigrant verkeerde dingen gaat doen. En dat ook niet iedere nederlandse man verkeerde dingen doet.

  Geliked door 1 persoon

 17. Misschien maakt de avondklok het voor de reguliere sexueel misbruiker alleen maar makkelijker om de gelegenheid te hebben. De meeste sexuele misbruiken vinden thuis plaats.
  Vaders,broers,ooms,neven,vriend van de familie,oppas.
  Meer dan de helft van de gezinnen in Nederland hebben er in meer of mindere mate mee van doen.
  We leven in een zieke maatschappij waarin de grootste schreeuwers vaak niet recht in de spiegel kunnen kijken.

  Geliked door 1 persoon

 18. Wat een rotstuk! Alle mannen worden over 1 kam geschoren en er wordt niet eens over jongens gesproken die misbruikt zijn. Altijd het zelfde liedje. Dames en meisjes worden genoemd jongens wordt zoals altijd vergeten of ach niet erg genoeg. En ja we hebben van elkaar af te blijven. Mannen en vrouwen zijn als dader even schuldig. De angst is deels gegrond omdat er in andere landen een ander moraal is dan in ons land neemt niet weg dat mannen en vrouwen van kinderenen tieners of wie dan ook moeten afblijven.
  Wordt het risco groter? Dat moet de tijd uitwijzen maar voorkomen is beter dan genezen.

  Like

 19. De asielzoekers gaan onze vrouwen en dochters verkrachten riepen de tegenstanders van AZC’s om daarna te roepen ‘stop er een piemel in’ tegen een vrouw die voorstanders was van een opvang in Steenbergen

  Like

 20. Uitstekend stuk. Cijfers zijn er wel degelijk. Ga maar eens googlen. Wat te denken van het misbruik binnen de RK kerk en binnen internaten. Daar zaten en zitten toch echt geen vluchtelingen, of mannen vanuit een andere “cultuur” of wat je er ook van wil maken.

  Like

 21. Niemand ontkent dat het misschien al erg was. Echter het ontbreekt hier aan feiten. Laten we Zweden als voorbeeld nemen.

  De feiten
  Het verkrachtingen in Zweden is schrikbarend toegenomen. Iedere dag vinden er in Zweden gemiddeld 100 verkrachtingen plaats. Een stijging van 723 procent ten opzichte van 1975 en dit betekent in dat in de tien jaar vanaf 2005 één op de vier Zweedse vrouwen minimaal één keer verkracht is. Bij deze verkrachtingen is de dader in 77 procent van de gevallen een moslim en in 90 procent van de gevallen een immigrant. Hierbij moet dan nog vermeld worden dat tweede generatie-immigranten in de statistieken vermeld worden als Zweden.

  Like

 22. Hooibergen? In wat voor een tijd leeft dit hoopje triestheid???
  Wil de rest van dit walgelijke gebral niet serieus nemen! Ik vind het schofterig voor de slachtoffers
  die wel wat overkomen is dit te moeten lezen! Ga je nuttig maken bedorven links geval!!

  Like

  1. Zie jij zelf hoe je reageert? Wat maakt jou zo boos dat je niet op een fatsoenlijke manier kunt reageren? Juist zulke reacties, met achterliggende mentaliteit geeft mij veel zorgen over de toekomst van ons land. Veel meer dan de komst van vluchtelingen….daar zie ik ook veel zorgpunten, absoluut… Maar mensen die met zoveel agressie daarop reageren….mijn eigen landgenoten…die jagen me pas echt de stuipen op het lijf!

   Like

 23. Wat een dom stukje. Ga eens in Zweden kijken, waar het aantal verkrachtingen dankzij “vluchtelingen” (dat zijn het niet, het zijn gelukszoekers) de pan uit rijst. Ëén op de vier vrouwen loopt nu het kans daar verkracht te wroden door al die fijne “verrijkingen”. Dat de media dat stil houden is logisch, de bevolking moet natuurlijk niet te weten komen welke ellende het cadeau doen van Europa veroorzaakt.

  We zullen eens zien hoe al die domme, naíeve “welkom-heters” over een paar jaar er over denken, als hun steden, stadjes en dorpen zijn veranderd in dezelfde chaotische toestanden als in Afrika en het Midden-Oosten.

  Like

  1. “Grappig” dat je het stukje dom noemt terwijl je zelf met een totaal kul verhaal komt. Ik zou inderdaad zeggen ga eens in Zweden kijken. Jouw verhaal kun je totaal niet met feiten onderbouwen en om kritiek daarop te voorkomen heb je bedacht dat de media het allemaal stil houden. Zweden een van de welvarendste landen, daar zou het lukken dat vrouwen verkracht worden en dat iedereen dat stil houdt? Wat een complot denken en hoe negatief wereldbeeld moet je hebben om zoiets te kunnen geloven. Feiten heb je niet maar jij “weet” dat het gelukzoekers zijn. Zeker daar in alle AZC’s van Zweden onderzoek gedaan? En dan gooien we nog maar eens het volgende “feit” eruit door te zeggen dat 1 op de 4 vrouwen kans loopt om verkracht te worden. Het is gewoon lachwekkend als het niet zo triest was wat je allemaal beweert. Ik zal het je nog sterker vertellen 100% van de vrouwen loopt in Nederland de kans verkracht te worden, gewoon door hun Nederlandse buurman, neef of oom. IK woon naast een AZC en twintig jaar in een wijk in Utrecht gewoond waar de boel flink verrijkt is door alle import uit de hele wereld. Maar voor verrijkingen zoals jij met al je gescheld en onzinfeiten ben ik wel bang.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s