Aan de Minister President

Beste minister President, met lede ogen kijk ik nu al een tijdje naar de vluchtelingenstroom die onze buurlanden en inmiddels ook ons eigen landje heeft bereikt. Er is een humanitaire crisis gaande, al merk ik daar persoonlijk nog niet zoveel van. Het raakt me erg om zoveel mannen op vrachtwagens te zien klimmen, kinderen in zee te zien verdrinken, bejaarden te zien strompelen op zoek naar een beter bestaan. Ik voel me in deze crisis niet aangetrokken tot de kleur van willekeurige politieke partij. Niet links, niet rechts, maar bovenal machteloos.

en u ook volgens mij.

Onder het gewone volk is namelijk de indruk ontstaan dat u het ook niet meer weet. Er schijnt zelfs een masterplan te ontbreken! Is dat zo? Ik hoop het niet. U heeft vast al iets heel slims bedacht want ik zie u voortdurend lachen. Ook schijnt u gewoon op een soort van werkvakantie te zijn geweest terwijl uw collega half Syrie onderbracht in een piepklein dorpje! Daarna sloeg hij zelf op de vlucht en reed daarbij een hele dikke mevrouw bijna over haar voet! Ze hield er gek genoeg alleen een zere arm aan over. De rest van de week moesten we toen voor straf van het journaal naar de dikke mevrouw kijken die steeds net niet werd geraakt. Maar goed, over de vluchtelingen dus..

We worden nu dus overspoeld door andersgelovigen, die als ik het moet geloven mijn dochters komen halen en/of op ieder moment kunnen ontploffen. U begrijpt dat ik dit graag wil voorkomen en daarom verzon ik speciaal voor u het volgende plan:

Vang de mannen, vrouwen en kinderen voor de duur van de oorlog op in militaire kazernes. Rommel niet aan hun cultuur. Dwing hen niet onze taal te leren spreken. Laat hen eten wat ze willen. Zorg voor wifi en onderwijs. Biedt hen bescherming en onderdak en vraag ik ruil daarvoor om inzet. Inzet in de vorm van een humanitaire militaire training. Een soort Leger des Heils. Zodat zij – wanneer het weer veilig is- kunnen terugkeren om hun verloren land te helpen opbouwen.

Zou dat niet fantastisch zijn? Een win-win situatie?
• U heeft een beleid gericht op terug keer.
• De mensen hebben een perspectief.
• U toont daadkracht.
• De rust in de samenleving keert terug.
• Het zorgstelsel zal niet worden uitgekleed.
• Nep vluchtelingen zullen uitwijken.
* culturen hoeven niet te mengen.
• Meereizende terroristen zullen hun route wijzigen.
• Maar veel belangrijker: U helpt de bevolking van Syrië er op langere termijn weer bovenop te komen!

en o ja: er is een plan! een visie!

Nou goed, misschien heeft u wel een veel beter plan, maar ik wilde de mijne toch even onder uw aandacht brengen. Mocht u hier verder over willen bomen dan bij voorkeur op een woensdagmiddag. Mijn partner is er dan niet en dat is maar goed ook, want geloof me die heeft het helemaal gehad met u!

Vriendelijke groet,

Sylvia Witte

5 comments

  1. Goed gezegd die mannen die hierheen komen moeten zich schamen. 90 procent zijn profiteurs. Het hele belijd is een zwake bende met de nadruk op bende……

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s