Tot later!

Iedere minderheidsgroep die emancipeert probeert haar idealen te bevechten. Ook al ziet de dominante groep hier geen meerwaarde in en proberen zij het liefst alles bij het oude te laten.

Zo zwom ik ooit eens tegen de stroom in om homorechten geregeld te krijgen. Heteroseksuelen vonden mijn strijd maar onzin. Ze vonden mij ziek en een bedreiging. Of ik me niet beter met ergere dingen kon bezig houden. Nu jaren later staan veel heteroseksuelen aan mijn zijde. Ze vechten met mij mee.

En toen ik mijzelf als feminist profileerde, vonden de meeste mannen mij maar een achterlijk wijf. Onvrouwelijk. Ze vonden mij een radicale Dolle Mina. Doorgeslagen was ik.  Ik zou me beter met échte dingen moeten bezig houden. Dingen die er wél toe doen.  Nu jaren later zijn veel mannen het met mij eens.  Ze vechten met mij mee.

Vandaag profileer ik mij als een zwarte moeder van twee zwarte kinderen die om verandering van een kinderfeestje vraagt. De meeste mensen vinden mij volledig gestoord. Van het padje. Een zielepiet. Een kinderfeestverpester. Ze schelden en dreigen.  Oprotten moet ik. Ook adviseren ze mij om me nou godverdomme! eindelijk eens met ergere dingen bezig te gaan houden.  Ik verheug me daarom nu al op de toekomst.

Tot later!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dirk schreef:

  Dat je zelfverzekerd bent is mooi, maar dit slaat een beetje door naar ‘narcisme’. Of kick je gewoon een beetje op de slachtofferrol ?

  En laat me je uit de droom helpen; zo feministisch ben je niet. Als jij de bourkini een geweldige uitvinding vindt, omdat moslimvrouwen dan ook naar het strand mogen, dan heb je nog een lange weg te gaan voordat je een échte feministe bent.

  Like

 2. Franciscus Schepers schreef:

  Wat een geleuter!!!

  Gegroet

  Like

 3. Rob Alberts schreef:

  Zo zal er altijd iets te veranderen en te verbeteren blijven.

  Optimistische groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s