Operatie geslaagd, patiënt overleden

Mijn tijdlijn is er maar weer druk mee. Het faillissement van allerhande ziekenhuizen. Én het dreigende faillissement van nog véél meer ziekenhuizen.  Nou ja, ziekenhuizen? Uit de kluiten gewassen megalomane industrieterreinen zul je bedoelen! Dé plek bij uitstek waar schaalvergroting is uitgevonden als economisch rekenmodel.  Inmiddels is het vingerwijzen begonnen en vliegen termen als:  marktwerking,  privatisering en baantjesjagers, als warme broodjes over mijn beeldscherm.  De overheid die privatiseert. Verzekeraars lachen zich suf. Zij hoeven lekker met helemaal niemand te concurreren, want iedereen is verplicht klant.

Gehinderd door inhoudelijke kennis van zaken heb ik zelf overigens geen idee naar wie ik zou moeten wijzen. Al struikelde ik wel over een bericht uit 2017 waarin een ex-directeur van het Slotervaart op haar peperdure stiletto’s werd gezeten door De FIOD in verband met het verduisteren van miljoenen.  Niet zo gek ook, want welke ziekenhuis directeur heeft er nou een kluis op haar kamertje met daarin tienduizenden euro’s cash! En dan ook helemaal alleen zelf de sleutel er van hebben. Zoiets verwacht je bij een louche automatenhal.  Een staatscasino desnoods. Maar in een ziekenhuis? Dus ontstond er al snel een kas tekort van 139.950 euro en wist ook de directrice hier helemaal niets van.  Andere miljoenen, herstel: zorggelden werden door haar gebruikt om onder andere een toeristisch resort te kopen dat ze in Turkije exploiteerde. Had dat effe lekker in Almere gedaan, denk ik dan. Dan hadden we er allemaal plezier van gehad.  Maar nee, de Turkse directrice moest zo nodig een resort openen in Turkije. Dat is vast niet geweest om gewonde journalisten in te laten genezen. Man man man.  Van dat soort berichten worden zelfs ultra-linkse mensen, rechts.  “Maar iedereen wist van dit project” huilde ze later onder toeziend oog van haar advocaat Hiddema.  Hiddema?  Ja die ja. Die vreemde vent van het Forum voor Democratie die altijd hele zinnige dingen zegt over partij kartels.

Pftt.. dan wens je stiekem toch écht dat zulke ziekenhuizen, gewoon keihard failliet gaan. Allemaal! Opsodepokhoeren! Weg er mee.  Weg met al die sjoemeldirecteuren die tonnen of zelfs miljoenen verdienen over de ruggen van doodzieke, premiebetalende en goedgelovige mensen.  Afbreken die handel. Terug gaan naar de basis.  Terug naar een plek waar je niet langer een indicatie met een geboortedatum bent, maar waar je weer een mens bent met een ongemakkelijke aandoening.  Laten we in vredesnaam terug gaan naar een ziekenhuiswezen gerund door mensen met verstand en gevoel voor verhoudingen.

Dus hoog tijd dat Rutte zijn hersencellen eens stevig tegen elkaar aan wrijft en zich verdiept in wat de marktwerking en de privatisering van ons zorgstelsel daadwerkelijk voor gevolgen heeft.  Dat hij ziet dat er iets geheel fout is in de verstandhouding tussen het bedrijfsleven en de regering. Dat het onderscheid ontbreekt.  Dat het allemaal vrienden, familie en (oud)collega’s zijn die het land in een morele afgrond hebben geduwd.

met dit soort shit als gevolg.

En dan stel ik ook voor om straks allemaal gewoon weer VVD te stemmen, of nee: Forum voor Democratie!  Want die waarschuwen ons allemaal al heel lang voor dit soort gevolgen. (not)

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Dirk schreef:

    Hoe ons zorgstelsel werkt, en vooral hoe die inmiddels bol staat van de perverse commerciële prikkels, hoeft Rutte alleen maar na te vragen bij zijn voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers. Terwijl Schippers ons jaar op jaar met droge ogen vertelde dat onze zorgpremies toch echt weer fors omhoog moesten vanwege de gestegen kosten in de zorg, adviseerde meneer Spijker (de man van Schippers) als zorgconsultant, aan zorgverleners hoe ze zo winstgevend mogelijk konden declareren bij de zorgverzekeraars… Vind het nog steeds bizar dat deze dame gewoon minister mocht blijven, nadat de werkzaamheden van haar man ‘in the open’ kwamen. Ze was in mijn beleving haar geloofwaardigheid totaal kwijt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s