(V)echtscheiding (tussen mama Jenny en papa Jerry)

Ik voel me al een tijdje als een kind midden in een pijnlijke vechtscheiding. Dat ik me zo voel komt omdat twee lieve standpunten van wie ik verschrikkelijk veel hou, elkaar niet begrijpen. Ze beschuldigen elkaar van erge dingen, en ik?

..ik sta er tussenin.

Soms ben ik voor hem omdat hij dolgraag wil demonstreren. Maar ik snap haar ook dat ze dit niet wil waar de kinderen bij zijn. Zij zegt bang te zijn dat de kinderen iets kan overkomen. Bijvoorbeeld wanneer de demonstratie van hem uit de hand loopt. Hij zegt dat de demonstratie helemaal niet uit de hand loopt en bovendien heeft de rechter hem allang toestemming gegeven. Toen hij met zijn vrienden in een bus op weg ging naar de demonstratie, ging zij in de weg staan. Ze zei: Stop! Ga terug! Keer om!

Vanaf dat moment was iedereen boos.  Sommigen waren boos op haar en anderen heel boos op hem.  Ook noemt zij hem nu een terrorist en noemt hij haar een racist. Nou ja, niet echt, maar zo omschrijven ze elkaar wel.  Laatst waren ze namelijk allebei uitgenodigd op televisie. Zij wilde wel, maar alleen als ze niet met hem in discussie hoefde. Hij wilde ook wel, maar alleen als hij wél met haar in discussie mocht.  De televisie luisterde meer naar haar dan naar hem, dus nu is hij nog bozer en zijn ze samen óók heel boos op de televisie.

Dus is het best fijn als ik ook eens iets mag zeggen.

Het is verdomme een kinderfeestje! Als hij per se wilt demonstreren tussen allemaal kinderen in,  is het dan denkbaar dat er ook tegenstanders zullen komen? En dat er dan spanning ontstaat? Dat er wordt getreiterd, of dat iemand een rot opmerking maakt? Dat er een ontlading plaats vindt en mensen met elkaar gaan vechten? Is het denkbaar? Dat de politie dan moet ingrijpen? En mensen gearresteerd worden? En dat alles te midden van een grote groep extreem jonge kinderen hé?  Heb je wel eens nagedacht wat er kan gebeuren als er paniek uitbreekt en kinderen worden verdrukt. Of erger! Come on pap! Denk na!

En snap jij hem ook mam? Dat hij gewoon een feestje wil voor alle kinderen? Dat hij heus niet komt om te vechten, maar om een stem te zijn voor alle afwezige en gepeste kinderen? Voor alle kinderen die het feest van huis uit niet mee krijgen omdat hun ouders hen willen beschermen tegen kwetsende stereotyperingen.  Wist je dat eigenlijk wel? Dat er héél veel kinderen de intocht van Sinterklaas om die reden nooit zullen bij wonen?  Dat is toch geen feest om nog langer te beschermen? Come on mam! Denk na!

Kom terug aan tafel. Praat met elkaar. Oh..en probeer elkaar voor één keertje eens te verstaan.  Omdat de één ook maar iemands vader is en de ander iemands moeder. Misschien ook wel omdat de één wit is en de andere zwart. Desnoods omdat de één vrouw is en de ander man. Of omdat de één uit de Randstad komt en de ander uit de provincie. Maar vooral omdat de één rechtsdenkenden aan zich weet te binden en de ander linksdenkenden en omdat de één zonder de ander niet bestaat en we samen toch écht één geheel vormen. Tenminste als het waar is wat jullie zeggen. Dat jullie het doen voor de kinderen.

Bovendien kun jij dan aan hem uitleggen mam, dat als hij wil demonstreren tussen kinderen in, morgen Pegida ook gaat demonstreren op een schoolplein van een onschuldig islamitisch kleuterschooltje. Dat zou niet chill zijn toch? Ook al geeft de rechter toestemming, dan hoop je toch ook dat er iemand op staat die zegt: Stop! Ga terug! Keer om! Blijf weg! en fuck de rechter!

En dan kan jij aan haar uit leggen pap, hoe fucking belangrijk het is dat we weer normaal tegen elkaar doen. Omdat we één familie zijn. Omdat we allemaal in het buitenland eenzelfde NL-kenteken hebben. Maar bovenal omdat we samen sterker zijn dan alleen.

Toe pap?

..mam?

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. hazetblog schreef:

  Je zou je kinderen moeten leren dat volwassenen ‘ gek ‘ zijn…dat moet je ook in een gezin waar een ouder psychiatrisch patiënt is…en dat je als kind daarop moet anticiperen… en als al die ‘gekken’ dood zijn is het hopelijk over… of ze hebben hun kinderen ook gek gemaakt…dan is het niet over…

  Liked by 1 persoon

 2. Rob Alberts schreef:

  Je omschrijft het mooi en duidelijk.

  Maar of de twee ouders hiervoor open staan …..

  Vredelievende groet,

  Like

  1. sylviawitte schreef:

   Nah.. Ik vrees van niet.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s