omdat het moet..

Laatst stond mijn dochter van zeven aan de deur te jengelen. Ze wilde naar binnen, want ze had het koud zei ze. Nou mooi niet zei ik haar, blijf maar lekker buiten, daar is niets mis mee. Mijn buren denken er trouwens net zo over.  Niet veel later zei ze dat ze honger had. Ja doei, zei ik. Als je haar de kans geeft vreet ze heel je koelkast leeg, dus gaf ik haar niets. Mijn buurvrouw gaf haar ook niets. Toen was het nacht en wilde ze graag naar binnen- en in een bed slapen!  Tjongejonge, wat een wensen. En ja hoor, toen begon het gedrein. Over bang zijn voor dit en bang zijn voor dat. Al snel wilde ze daarna huilend en in paniek weten wat ze verkeerd had gedaan.  Ik heb daar voor de verandering maar eens geen antwoord op gegeven en een extra dik slot op mijn deur gezet.  Ze moet zich verdorie maar eens aanpassen, het zijn mijn huisregels! Het is mijn huis! Ik bepaal wie hier binnen komt en niet zij!  Niet veel later werd ze ziek en vroeg ze om medicijnen. Nou, nee dus.  Pleur op!  slaap buiten!  eet lekker niets! zoek het zelf maar uit!

(….)

Natuurlijk is dit niet echt!  Maar voel je vooral niet getroost of opgelucht, want een groot deel van Nederland denkt er namelijk wel zo over als het om andermans kinderen gaat. Syrische kinderen. Vluchtelingenkinderen. Ze staan voor onze deur en helemaal NIEMAND!!! ik herhaal NIEMAND! doet open!  Ook de buren niet!  Ze hebben honger!  Zijn bang!  moe!  hebben kapotte voetzooltjes! en zijn in doodsnood!

Keer op keer vraag ik me af, wie ons in vredesnaam zo heeft opgevoed?  Welke belachelijke normen en  waarden hebben ons in de loop der jaren tot op het bot ontmenselijkt?  Zijn we nou helemaal van de pot gerukt!  een stelletje lamstralen zijn we! Doe die klote poort open en help! Kinderen, ouders, grootouders en ja, ook die mannen! Geef eten! Breng tenten, dekens of biedt onderdak! Waar in VREDESNAAM wachten we nog op? Op Rutte? Het is winter RANDDEBIELEN! Het zijn kinderen!!! oorlogskinderen! Weet je nog ´Warchild´ enzo?  Bladibla.. ´We are the world´.  Huiliehuilie..  ´Imagine´ .

Tja, en dan wordt het maar een tijdje stervensdruk!  Sterke schouders dragen nou eenmaal de zwaarste lasten en dat heb ik niet eens zelf verzonnen. Kondig desnoods een noodverordening af, het is oorlog verdomme en wij zijn in vrede! Claim alle leegstaande boven- en zolderkamers!  Onteigen schuren, leegstaande loodsen, kantoorgebouwen, garageboxen, vakantiebungalows en richt Paleis Soestdijk in als noodlocatie! Who cares! Het Binnenhof? Voor mijn part! Gebruik alle gelden van de staatsloterij, de vriendenloterij, de lotto, bingo en God mag weten welke nog meer. Kerkcollectes, ontwikkelingsgelden! Waar zijn al die christenen als je ze nodig hebt?  en God ja,  wat zal Hij ziek van ellende vanaf een donderwolk naar zijn volgevreten mislukte volgelingen kijken. Ik weet niet wat ik erger vind, de dreiging van de islam of het falen van het christendom? Is dit waar welvaart, geluk en voorspoed ons brengt?  Is dit de identiteit waar we zo trots op moeten zijn?  Is dit het fantastische oranje gevoel? van buitensluiten en complete gezinnen laten sterven in ruil voor ons rood-wit-blauw geluk?

W-A-L-G-E-L-I-J-K!

Ik wil dit jaar geen sentimenteel woord horen op 4, 5 en ook niet op 6 mei. Geen één minuut stilte, maar twee minuten oorverdovend protestkabaal. Anne Frank kan ook de pot op! We hebben nu Aylan Kurdi, die al onze tekortkomingen symboliseert.

Ik hoop dan ook dat iedereen die dit leest, zich achter de oren krabt.  Ik hoop dat iedereen even niet links, of rechts wil zijn. Niet wit of zwart wil zijn. Niet rijk of arm wil zijn. Niet slim, religieus of atheïst wil zijn. Laten we voor één keer in ons gezamenlijke leven menselijk zijn en dit gezamenlijk doen. Handen ineen!  En stop in vredesnaam eens even de asshole uit te hangen of de betweter. Laten we als klein land weer iets heel stoers gaan doen. Iets waar de hele wereld nog eeuwen over kan napraten.  Iets wat niemand ooit voor mogelijk hield. Tegen alle verwachtingen in. Om nadien trots over te kunnen vertellen.

Over naastenliefde. Filantropie. Barmhartigheid desnoods. Uit naam én respect voor het mensenleven. Ook voor de allerkleinste.

Gewoon, omdat het moet!

192 comments

  1. Beste sylvia,

    Mooie woorden, wat ik mij echter afvraag:

    hoeveel vluchtelingen zitten er bij jou op zolder, in de schuur of in jouw bungalow?

    Bij geen reactie zullen we maar 0 noteren..

    Like

  2. Waar de christenen blijven? Nou, die doen hun best om financieel en indien mogelijk hun praktisch hun steentje bij te dragen. Net als veel nietreligieuze of andersreligieuze mensen in Nederland. Denk aan de vele lokale initiatieven waarbij sportverenigingen helpen, kledinginzamelingen, enz. Bijgaand een verslagje van enkele leden van de kerk waar ik lid ben – samen met de dominee gingen ze op Lesbos woorden omzetten in daden. http://www.proosdijkerk.nl/sites/default/files/Verslagen_Lesbos_sept_2015-Hilbrand.doc

    Like

  3. Ik denk niet meer of minder als bij u onder de stoeptegel..
    Hoeveel neemt Beatrix er dan in huis. Ze is toch met pensioen en zingt een kroontje lager momenteel.
    Of toch maar op Jezus wachten die uit de wolken komt denderen ofzo..

    Like

  4. This is BS you telling me all those healthy youn guys without wife’s or kids are refugees look to me they are gold diggers and like to take over Europe they should be send back now before it is to late

    Like

  5. Ach, de salonfilosoof theemuts Witte geeft ook haar mening… had eens wat gedaan voor de arme kindertjes of bejaarden in dit land. Doe eens wat meer met je vrije tijd als je toch niet werkt….

    Like

  6. Het blijkt een kind met een eigen huis te zijn wat uit egoïsme jouw spullen en woning komt opeisen en daarbij je deurpost en voortuin sloopt.

    Like

  7. en de zoveelste domme blog, van een koe die de Nederlander laat vallen om een zogenaamde vluchteling te helpen, die gewoon een gelukszoeker is
    vreemd he? Nederland grenst niet aan een oorlogsgebied! dus waar komen die zogenaamde vluchtelingen dan vandaan? en waarom zijn ze niet gewoon in de al gepasseerde veilige landen gebleven?
    het antwoord is erg simpel…… in die landen valt weinig tot niets te halen
    dus pleur maar lekker op met je zielige kut verhaaltjes die gewoon verzonnen zijn.
    het ergste voor vluchtelingen, zijn de gelukszoekers, want die verpesten het voor hun
    en dat ligt echt niet aan de Nederlanders, want die zijn dat gore tuig wat overal vandaan komt gewoon zat.
    de Nederlander heeft niets tegen de vluchtelingen, maar wie zijn dat dan???
    volgens jou is dat gewoon iedereen die zielig kijkt of zegt vluchteling te zijn
    en volgens jou moet de Nederlander deze slechte grap opvangen?
    waarom? de politiek heeft het toch veroorzaakt?
    laat die gore stinkratten in den haag het maar lekker oplossen.
    ik ben een geboren Nederlander, maar ik ben maar al te blij dat ik dat stinkland verlaten heb ondertussen
    heimwee zal ik nooit krijgen, want of ik in Nederland zit of waar ik nu zit
    allemaal buitenlanders vergeleken met mij
    alleen waar ik nu zit, zijn het gewoon mensen en niet een alles-eisend grafvolk

    Like

    1. ‘Domme koe’ en ‘zielige kut verhaaltjes’.
      Nou, nou. Tut, tut.
      Het is maar net wat u wilt lezen.
      U kunt ook een heldhaftig mens lezen, met dromen die tot in de hemel rijken.
      Die zich ergens druk om maakt en niet bevooroordeeld naar de mensen kijkt.
      Waar heeft u gelezen dat het ‘een zogenaamde vluchteling’ of ‘een gelukzoeker’ betreft?
      Als er iemand een ‘domme koe’ is, dat bent u het wel.
      Boehoe!

      Like

  8. OMG wat een verschrikkelijke kortzichtige reacties weer. Jullie zijn zeker vergeten dat er verschillende landen klaarstonden voor jullie opa’s en oma’s na de tweede wereldoorlog. Dit is niet veel anders hoor. Bah, ik walg van jullie!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ach daar is de 2e wereld oorlog ook weer. Laten we even een paar vragen stellen.

      Zijn mijn ouders gevlucht tijdens de 2e wereld oorlog? Nee!!
      Hebben mijn ouders na de oorlog Nederland verlaten? Nee!!
      Er zijn mensen gevlucht naar Engeland tijdens de oorlog maar deze mensen hebben vandaar uit geholpen Nederland te bevrijden, luchtmacht en de beroemde Irene brigade.
      Na de oorlog hebben veel landen steun gegeven aan de opbouw van Nederland maar het was wel het eigen volk die de schouders er onder hebben gezet.

      Nu hebben wij te maken met veel vluchtelingen die op basis van valse beloftes op de vlucht zijn om hun hand op te houden!

      OP het moment dat wij hen daar te plaatse willen helpen halen ze de schouders op en stappen als nog over de grens.

      Begin nu niet te brullen dat ze op de vlucht zijn voor oorlog dan wil ik van je weten of er in Chad, Eritrea, Sudan. Niger, Mali, Mauritanië, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Pakistan, Afghanistan, oorlog is. Men kijkt alleen naar Turkije maar nog steeds komen er vluchtelingen aan in Spanje en Italië waarover men nu ineens zwijgt!!

      Ik zou kunnen zeggen ik walg van die mensen die de ogen sluiten voor de waarheid!!

      Like

  9. Hahaha domme kut…. Kijk wat voor problemen het mee brengt! En hoeveel daklozen in eigen land heb je al geholpen? Geen zeker ? Hypocriete domme trut

    Like

    1. Daklozen moeten (!) 5 van de 7 nachten binnen slapen en dan hebben ze een daklozenuitkering. Is niet veel maar ze douchen, eten en slapen gratis en er wordt een dagbesteding geboden.

      Like

  10. Heel goed stukje Sylvia, helaas geven sommige reacties niet veel hoop op de weldenkendheid van onze medeburgers. Het is treurig dat mensen die zichzelf zonder twijfel als goede burgers beschouwen zulke laagvloerse taal gebruiken als ze het niet mee je eens zijn. Veel erger is het dat een goede opleiding, want daar hebben we in Nederland nou eenmaal toegang toe, voor velen blijkbaar enkel tot zelfzucht leidt en niet tot openheid en compassie.

    Like

Geef een reactie