wie is jouw barbaarpapa 2016?

Na Steenbergen, Geldermalsen, aanslagen, vernielingen en intochten lijkt het hoog tijd voor de uitreiking van barbaarpapa 2016!

Ben jij een barbaarpapa of ken jij er één? Geef hem dan snel op! want naast de dichter des vaderlands, de politicus van het jaar, de beste Voice is het nodig ook een eregalerij te openen voor de barbaarpapa van 2016.

De barbaarpapa is via een thuis- of zwembad bevalling geboren in de periode dat Super Mario werd voorgesteld aan Nintendo en Nelson Mandela werd vrijgelaten uit Robinson Eiland. Voor hem was Mario belangrijker. Hij bouwde onverstoorbaar zijn eerste imperium op met Duplex legosteentjes terwijl op datzelfde moment de Berlijnse muur werd afgebroken. Hij stapte na de borstvoeding over op koemelk maar bleek al snel allergisch. Het is 1991 wanneer Ghandi wordt gedood en ongemerkt zijn eerste tandjes doorkomen in een kinder-dagmama-verblijf. Terwijl rassenrellen Amerika in de greep hielden verheerlijkte hij zich aan de He-Spider- én Superman pop! Hij had ze alle drie. Rond deze periode drinkt hij liters melk op soja basis. Uit de geluidsdragers van zijn tijdsgeest klinkt ‘losing my religion’. De NS wordt verkocht, het Verdrag van Schengen geïmplementeerd terwijl hij Flippo’s verzamelt. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo door allerhande nieuwe gedragsstoornissen heen. PDD-NOS, ADHD, ADD. Hij is de eerste generatie van al dit lekkers en slurpt met zijn genetische afwijkingen het zorgstelsel tot op de bodem leeg. Intussen is hij de langste van de klas en lijdt tenminste één van zijn vrienden aan een kleurstofallergie! Hij had GeenStijl en droeg al snel zijn eerste Lonsdale-truitje. In deze periode leert hij dat het beledigen van anderen tot een kunst kan worden verheven. Al snel krijgt hij nu zijn eerste Playstation en leert hij -terwijl de hele wereld in brand staat- met een joystick zijn voorgeprogrammeerde vijanden emotieloos te doden.

Hij groeit op tot een nieuwe generatie die geen deuren meer open zou houden voor vrouwen. Die bij de kassa bejaarden liever ver achter hem in een rij ziet staan. Hij leerde dat je conflicten met je buurman oplost bij de rijdende rechter en dat je slachtoffers niet helpt, maar filmt. Hij is gaan haten, geeft nauwelijks aan goede doelen, smult van plofkip en is eigenlijk gewoon de boy next door. Voor de één een barbaar, voor de ander een doodgewone papa. Hij is barbaarpapa!

Ken jij er één of staat zijn naam op je bovenarm of bilnaad getatoeëerd? Zet deze verzetsheld dan eens lekker in het zonnetje en nomineer hem voor de barbaarpapa 2016!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s