Zoals het avondklokje tikt..

Dankzij de komst van vluchtelingen uit Syrië maken Nederlandse mannen zich massaal druk over dreigend ‘seksueel misbruik’ van vrouwen. Ik wist niet wat ik hoorde! Bezorgde vaders vertellen bang te zijn dat hun geliefde moeders, echtgenoten en dochters vanaf heden zullen worden nagefloten op straat of zelfs verkracht! Toen ik deze berichtgeving hoorde barstte ik in krokodillen tranen uit. Wat een geweldige ontwikkeling! Het duurde misschien even, maar vanaf vandaag komen onze mannen eindelijk in opstand!

Ik zeg ‘eindelijk’ want nooit eerder in de geschiedenis hoorde ik hen zo hartstochtelijk opkomen voor de veiligheid van vrouwen en meisjes op straat. In een tijdgeest waarin sportclubs onveilig werden gemaakt, kerken ontheiligd, parken en bossen schimmige oorden werden en menig meisje al op jonge leeftijd leerde nooit, maar dan ook nooit! alleen door een onverlichte fietstunnel te rijden. Door de eeuwen heen leerde zo ongeveer iedere vrouw op Nederlandse bodem dat je beter niet in je eentje in het donker buiten kunt zijn, zeker niet een meisje met een jeugdige uitstraling. Dat uitgerekend hun vaders, broers, zonen en neven nu opkomen voor het recht van onze moeders, echtgenoten en dochters ontroert me diep.

Het zijn de stoere mannen die gisteren nog in weer en wind op bouwplaatsen naar andermans dochters floten. Jongens die in discotheken ongevraagd in billen knepen. Jochies die in kelderboxen het zelfbeeld van menig pubermeisje aan flarden neukten. Scholieren die andermans zusjes aanspraken als Breezersletjes. Brullers die bij het passeren van een mooi meisje in groepsverband “TIETEN!” riepen en wanneer het meisje aangaf dit niet fijn te vinden, er snel KUTHOER! achteraan schreeuwden. Het waren de knakkers die strak bleven filmen wanneer ze getuigen waren van een agressieve aanranding. Dat juist die mannen, of tenminste een deel daarvan, nu vrezen dat vluchtelingen zich mogelijk seksueel zullen gaan misdragen is een geweldige bijvangst van het hele vluchtelingendrama.

Ik heb een ui nodig want mijn tranen stollen van ingehouden woede.

Zelfs de koorknaapjes die zich ieder weekend met een brallende R ongevraagd en in beschonken toestand in menig BH’tje laten ploffen. De plattelanders die zich na het bezoeken van een zuipkeet in een hooiberg seksueel opdringen. Religieuzen die na een zaadlozing de kracht van het eigen geslachtsdeel het werk van de duivel noemen. Het ontroerd me diep. Het raakt me dat mannen die doorgaans van mening zijn dat een verkrachte vrouw haar verkrachting zelf heeft uitgelokt als ze te kort gekleed gaat, zich nu druk maken over de veiligheid van onze dochters.

Volgens de Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, werden er gisteren in Nederland jaarlijks 61.000 kinderen seksueel misbruikt! Ik herhaal: 61.000 kinderen misbruikt!! Het bleef oorverdovend stil. Één op de twintig meisjes in Nederland wordt hard en bruut verkracht! Geen haantje die er naar kraaide. En hoe ik ook google, nooit zag ik een Facebook-actie. Dat het overgrote deel van de meisjes en vrouwen in Nederland vooral schijnt te moeten vrezen voor hun eigen vader, broer, oom, neef of sportleraar vindt de gemiddelde Nederlander kennelijk doodgewoon.

Tot vandaag dan. Want vandaag komen er 140 vluchtelingen in ons dorp.

In Voorschoten opperde men onder druk van een protesterende groep bewoners om een avondklok in te voeren!? Hoewel ik daar aanvankelijk veel weerstand voor voelde ben ik nu toch volledig om. Laten we het doen! Die avondklok bedoel ik! Eigenlijk is daar helemaal niets geks aan, want sinds jaar en dag is er in heel Nederland allang een onbesproken avondklok voor meisjes, vrouwen, moeders en zelfs oma’s! Zo moest ik altijd al veel vroeger thuiskomen dan mijn broer, omdat ik een meisje was. En mocht ik s´avonds tot laat in mijn pubertijd alleen na 21.00 uur op straat als ik onder begeleiding was van iemand anders. Ook mijn oma durft na 19.00 uur en al ruim vijftien jaar, haar deur niet meer open te doen, dus kom maar op met die klok!

Maar dan wel een klok die alle mannen binnen houdt graag. Tenminste alleen als we het écht veilig willen maken voor onze dochters op straat..

94 comments

 1. En wat weet jij Paul? Weet jij dat je telefoontje(s) door slavenarbeid (vnl. kinderen) in elkaar geknutseld is? Weet jij dat het zgn. ‘stone-wash’ effect van je spijkerbroek helemaal geen stone-wash is, maar dat het gezandstraald wordt door jonge mannen die geen enkele bescherming krijgen en hier de rest van hun korte leven voor moeten boeten met stof-longen? Wat zou jij doen als je uit zo’n land komt? (nog maar niet te spreken van de échte oorlogsslachtoffers) Zou jij niet proberen ‘het geluk’ te zoeken? Elk mens heeft recht op een gezond leven, en ja, je angst is gegrond: we moeten met z’n allen een stapje terug. Misschien heb je over 5 jaar geen 4 telefoontjes, 3 computers en 2 televisies meer, maar je zal nog altijd meer dan genoeg overhouden, wees daar maar niet bang voor. En wat onze veiligheid betreft blijf ik zeggen: wie kaatst kan de bal terug verwachten. Wat gij niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet. Vluchtelingen zijn gewoon mensen, netzoals jij en ik, die hebben heel snel in de gaten hoe ze behandeld worden, en passen hun gedrag daar aan aan, netzoals we dat zelf allemaal doen. Of verheef jij jezelf boven andere mensen, omdat je toevallig in NL geboren bent? Dat noem ik pas echt dom en naief!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een stuk vol aannames,totaal niet onderbouwd en zeer beledigend voor vele goede vaders. Plus dit stuk helpt alleen maar mee aan haat kweken tussen voor en tegen over het vluchtelingen beleid.

  Like

 3. Slecht onderbouwd en zeer suggestief stuk. Als alleenstaande vader vind ik dit zeer beledigend.
  Dit stuk helpt alleen maar om meer haat tussen voor en tegenstanders te creëren!
  Waar zijn de feiten en cijfers?

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeer goed beschreven. Natuurlijk zijn er mensen die zich beledigd voelen… maar dat moeten de vluchtelingen dan ook mogen! En er staan cijfers in het stuk: 61.000 op jaarbasis. En dan degenen nog die zich niet durven te melden omdat ze echt denken dat ze de verkrachting ‘verdiend’ hebben. Omdat er kennelijk anderen zijn (mannen?) die zeggen dat ze erom gevraagd hebben. Er is een spreekwoord: zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Neem aan dat ik dit niet hoef uit te leggen!

  Like

 5. …en hopla. Je doet precies wat je al die Nederlandse mannen verwijt. (Vrijwel) alle mannen over één kam scheren. Ondertussen geen enkele poging ondernemend om te begrijpen waar die angst (terecht of onterecht) vandaan komt. En daarom zal je het niet begrijpen en daarom kom je niet verder dan een stukje typen over je eigen woede, onbegrip en kennelijk ook angst. Jammer en vooral heel ondiep. Niemand keurt het gedrag van een sportleraar of geestelijke goed die zich seksueel vergrijpt, en kennelijk heb jij nog nooit gezien hoe seksueel intimiderend sommige vrouwen zijn. Jagend, misschien nog wel meer dan mannen, zeker als ze boven de 35 zijn. Daar kunnen de 17 jarige jongetjes in kelderboxen nog een puntje aan zuigen. Het gaat niet om de aantallen. Het gaat om de aanstaande botsingen van enorm ver uit elkaar liggende normen en waarden, oa zichtbaar in de behandeling van vrouwen. Daar zijn mensen bang voor. Niemand vraagt je om ook bang te zijn, dat mag je zelf weten, Maar het te bagitaliseren is op zijn minst naïef en werkt zo ontzettend averechts. Die houding zorgt ervoor dat gematigd rechtse mensen als ik steeds geïrriteerder worden, wat verklaart waarom Wilders in de peilingen op 37 zetels staat. Heb je je wel eens gerealiseerd dat naïeve mensen zoals jij de grootste aanjagers van stemmers voor de PVV zijn? Ik ben zover nog niet, maar je stukje heeft me wel weer heel iets dichterbij gebracht.

  Like

 6. @JW Ik lees het heel anders. Het punt dat Sylvia wil maken gaat over de scheefheid van reacties. Waarom maken we ons met z’n allen niet net zo druk als nu over de 61.000 gevallen. Dat frustreert haar en terecht.

  Ik zie dat op veel plaatsen. Ineens komt iets enorm opgeblazen in het nieuws. Voorbeeld dat in me opkomt is v Volkswagen. We rijden al jaren in veel meer vervuilende auto’s en daar krijgen fabrikanten geen boetes voor.

  Met je eens trouwens mbt angst. Ontkennen v emoties leidt meestal tot bijwerkingen waar je het niet wil.

  Geliked door 2 people

  1. @ Rob : dus pas als ik me eerst over die 61.000 heb druk gemaakt mag ik me daarna wel druk maken over de asielzoekers (als ik dat zou willen)? Oftewel: er zijn voorwaarden aan het je drukmaken over iets? En geldt dat dan ook voor Sylvia? mag zij zich dan niet pas drukmaken over deze scheefheid als ze eerst zich druk heeft gemaakt over andere, belangrijkere scheefheden? en welke zijn dat dan? En wie bepaalt die prioriteiten van scheefheid, is daar een lijst van ergens? Mensen reageren op nieuws dat ze raakt op het moment dat het ze raakt. Het feit dat dat Sylvia frustreert bevestigt dat, ze doet dus precies hetzelfde! Het enige verschil: ze bekritiseert dat bij anderen en niet bij zichzelf. Ze doet wat veel mensen doen, ze in de tegenaanval en het probleem bagitaliseren waar de mensen nu toch echt last van hebben. (terecht of niet, dat maakt even niet uit) En door het te negeren en te bagitaliseren, wordt het gevoel van ‘overlast’ bij die groep alleen maar groter. Tot het ontploft. Als je je wil bijdragen aan het voorkomen van een ontploffing, moet je dus het probleem en de angst serieus nemen. Proberen te begrijpen, ook al ben je het er niet mee eens. Doe je dat niet, dan draag je net zo hard mee aan de aanstaande ontploffing als die mannen die achterin een zaaltje staan te schreeuwen bij een inspraakavond. Voor mij staat die groep mensen gelijk (lees: zelfde mate van ‘foutheid’) aan het type Sylvia.

   Like

   1. Gek. Ik voel met niet bedreigd door Sylvia, maar wel door de hard roepende mannen en vrouwen achter in het zaaltje. Gek. Ik vind het vreemd dat we banger zijn voor verkrachtingen die nog niet hebben plaats gevonden als voor de verkrachtingen die wel hebben plaats gevonden. Gek. Ik hoor daar niemand over behalve Sylvia en ze krijgt het nog voor haar kiezen ook dat ze zo maar Nederlandse verkrachtende mannen durft te vergelijken met potentieel verkrachtende mannen uit een ander land. En nog gekker. Ik krijg het sterke gevoeld dat Sylvia zich zorgen maakt over hoe we hier met elkaar en anderen om gaan in Nederland.

    Welke angst is dan het belangrijkste? Die angst die gemaakt is, of de angst die bestaat? Het gekke is dat de gemaakte angst zo veel aandacht krijgt dat het niet meer salonfähig is om andere angsten te benoemen. En als het niet om Syriers gaat, dan wel over een helm op de fiets, gekleurde mensen op straat of het verglijden van het christelijk geloof. De waarheid is minder beangstigend dan dat wat gezegd wordt. Zou het niet tijd worden om dat om te draaien? We zijn bang geworden om de feiten te zien en vervangen die voor nog gevaarlijker gedachten.

    Geliked door 1 persoon

 7. In een Islamistische land als Turkije met meer dan 60 miljoen inwoners worden er momenteel rond 2 miljoen oorlogsvluchtelingen opgevangen. Als het echt zo zou zijn dat het om potensiele aanranders gaat zouden die 60 miljoen al op hun achterpoten zijn gaan staan. In de Turkse media heb ik hier nog geen woordje over kunnen terugvinden.
  Uit pijnlijke ervaringen uit mijn eigen stamboom kan ik zeggen dat ook daar binnen familie banden de meeste daders zitten wat betreft verkrachtigen etc.
  Iets van alle tijden dus en helaas geen verleden tijd te noemen (wereldwijd).
  Ik vind het juist een belediging voor alle vrouwen (ook voor de Vluchtelinge) dat men over hun ruggen en tieten een punt denkt te maken.
  De schrijfster heeft meer dan gelijk. Om mensen die in oorlogsnood aankloppen te weren zijn we opeens o zo feministisch.
  Geloof me heel Holland bakt er niks van.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooi hoe je uiteindelijk aangeeft je onderzoek via Google te doen

  En ook blij dat jij blijkbaar niet tot de ondankbare groep Rotterdamse meisjes hoort die in de jaren 90 al door “dit soort” types is belaagd. Fijn dat je leeft in een prettig milieu. Zit je ook op hockey?

  Ik vind het een verschrikkelijk arrogant stuk. En ik ben persoonlijk blij dat mijn broers, man, zonen opkomen voor de rechten en veiligheid van mij en mijn medevrouwmens. Ook als zij geregeld zelf iemand nafluiten.

  De groepen die eraan komen leven nog in de Middeleeuwen qua waarden en normen. Blij dat jij ze met open armen ontvangt. Mogen ze dan bij jou in de tuin? Want ik wil ze niet in de mijne.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat heerlijk dat er op deze website een (redelijk) beschaafde discussie kan plaatsvinden over dit onderwerp! Al dat geschreeuw in de media.. Ik vind het een knap geschreven stuk, met veel stof tot nadenken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Probleem is dat in Arabische landen westerse vrouwen vaak bij voorbaat al gezien worden als vogelvrije hoer. Hun eigen vrouwen zijn ook niets meer waard zodra ze ontmaagd zijn, en ze denken dat alle meisjes hier met iedereen het bed induiken. Dat maakt een deel van hen wel degelijk gevaarlijker voor westerse, niet Islamitische vrouwen. Dat zeg ik uit eigen ervaring. Ben in Israël nooit lastig gevallen door Joden, maar wel aan de lopende band door Palestijnen, als blonde, 18-jarige. Heb er verschillende malen voor mijn leven moeten rennen omdat ik letterlijk achterna gezeten werd. Ik vermoed dat de Arabische opvoeding van Syriërs wel wat overeenkomsten zal hebben.

  Like

 11. Ik vind dit een walgelijk artikel. Google zelf eens op ”verkrachtingen Zweden” en zoek vooral naar de etnische achtergrond van de daders. Zie jij het verband tussen de ENORME stijging sinds Zweden asielzoekers toelaat en de achtergrond van de daders? En ja, ook díe dames meden de donkere paden ’s avonds…..

  Like

  1. Hou nou toch eens over dat verhaal van al die verkrachtingen in Zweden. Het is een broodje aap verhaal wat verspreid wordt op internet zonder onderbouwing. Behalve dat wordt gezegd in de serieuze pers lees je niks over maar dat is een complot om alles geheim te houden. Als je het maar vaak genoeg verspreid gaan mensen het nog geloven ook. Zoals die vrouw die laatst op tv zei ja dat is waar van die vluchtelingen want het stond op Facebook.

   Like

 12. Net zoals de schrijfster van dit stukje vergeet te vermelden dat heel veel daders in NL een dubbele nationaliteit hebben…. en graag in groepen verkrachten, voor loverboy spelen en sissen naar westerse hoeren

  Like

  1. Net zoals avondklokje vergeet dat veel incest en seksueel misbruik voorkomt in Nederlandse gezinnen zelfs tot in streng gelovige gemeenschappen in Nederland. Is ook waar maar gaat ook voorbij aan waar het eigenlijk om gaat. Niet alle voetbalsupporters zijn hooligans en niet alle vluchtelingen terroristen en verkrachters.

   Like

 13. Begrijp mij niet verkeerd Pollie, ik vind het ook vreselijk dat vrouwen niet veilig over straat kunnen ’s nachts. Maar de link tussen vluchtelingen die uit een land komen waar vrouwen gesluierd gaan omdat mannen anders verleid worden, en de bezorgdheid van vaders, echtgenoten en broers om de veiligheid van hun dierbaren vind ik geen reden om een uitbrander te geven aan de Nederlandse mannen in het algemeen. Onder het motto ‘nu kan het wel’.

  En daardoor voel ik mij als heteroseksuele man letterlijk op mijn p*k getrapt….

  Like

  1. Het idee dat alle vluchtelingen uit een landen komen waar mensen gesluierd lopen om de mannen maar niet te verleiden is niet het hele verhaal. Net als heel Nederland niet zo streng gelovig is als de mensen van de SGP in Urk is het ook niet zo dat iedereen daar gesluierd rondloopt. Ik ben geweest in Egypte, Libanon, Jordanië, Syrië maar er zijn miljoenen mensen die gematigde vorm van Islam aanhangen en gewoon in merkkleding lopen of in ieder geval totaal niet passen in het beeld wat jij beschrijft. Veel vluchtelingen vluchten juist voor het radicale geweld en onderdrukking van bijvoorbeeld IS.

   Like

 14. We moeten wat doen.
  We zijn te slap geworden met ze’n allen.
  We lieten alles toe waar gaat het naar toe.
  Met ons land kom in opstand laat zien wie wij zijn .
  De handen in elkaar dan berijken we wat.
  Anders niet niet meer ieder voor zich maar met elkaar dan berijk je wat en anders niet.
  Ik heb het gezegd dat was alles denk daar maar eens over na.

  Like

 15. Uit Brits onderzoek is gebleken dat 9 van de 10 vluchtelingen niet afkomstig zijn uit Syrië. Zij komen vooral uit Afghanistan en Pakistan. Die landen zijn veel conservatiever dan de landen die jij benoemt: daar word je gelynchd voor blasfemie. De streng gelovige groep is vele malen groter, vele malen radicaler en vele malen invloedrijker dan een NL dorp als Urk. En dan zijn deze mensen nog tegen IS die helemaal is doorgeslagen in de opvattingen. Als in sommige landen een religieus leider als een ayatollah de dienst uitmaakt en bepaalt welke minderwaardige rechten een vrouw heeft en je met dat gedachtegoed bent opgegroeid, dan kan je van deze mensen -wereldvreemd gehouden door deze ideologie- toch verwachten dat de westerse vrouwen te verleidelijk zijn? In bepaalde culturen wordt een vrouw alleen gezien als een makkelijke prooi. En als ze te schaars gekleed gaat helemaal. De kat wordt op het spek gebonden, al proberen onze mediakanalen dat te blijven ontkennen.

  Like

  1. Hoor graag welk “onderzoek” dat dan is. Werk zelf als vrijwilliger in een opvangcentrum en spreek een beetje Arabisch door al mijn bezoeken aan het Midden Oosten en dan al is het hartstikke duidelijk dat veruit de meesten uit Syrie komen. Zie ook de cijfers van het COA over 2015.

   Like

 16. ik woon in een stad waar op dit moment ook asielzoekers opgevangen worden. er zitten echt veel mannen. die in groepen rondlopen. Door de binnenstad heen, van ‘smorgens vroeg tot ‘savonds laat. en weet je waar ik het meeste last van heb: van die halfgare idiote nederlandse kerels afgelopen zaterdag in de kroeg. die me zo nodig in mijn reet moesten knijpen. en me aan staan te staren met een lodderige blik als ik een dansje doe. vorig jaar een rechtzaak gehad, en gewonnen, omdat er eentje me gewoon achtervolgde en me aan alle kanten betasten. gewoon midden in de kroeg! hartstikke Nederlands, niks dubbele nationaliteit.

  die vluchtelingen: totaal geen last van. aardige lui. niet de verkrachtende testosteronbommen waar iedereen het over heeft. Ze zijn rustig. ondanks dat ze soms met 20 tegelijk rondlopen. ik voel me Door zo’n groep minder bedreigd als Door een groepje van vier Nederlandse mannen. nou weet ik wel dat je niet alle mannen over 1 kam kunt scheren. maar het is echt de ervaring die ervoor zorgt dat ik op mijn hoede ben. en met allochtone mannen heb ik weinig van deze ervaringen gehad.
  Maar ja, als je in een land woont waar iedereen het blijkbaar doodnormaal vind dat er tijdens een openbare vergadering ‘daar moet een piemel in’ gescandeerd wordt. omdat je niet de menu g van de rest deelt, dan hoop ik toch echt dat de vluchtelingen dit voorbeeld niet gaan volgen.

  Like

  1. Is ook bizar: de tegenstanders van AZC’s roepen onze vrouwen en dochters zijn niet veilig en dan scanderen ze in de bijeenkomst: “daar moet een piemel in”. Een beeld ophangen over vluchtelingen dat het allemaal verkrachters zijn en dan inderdaad zien hoe vaak vrouwen lastig worden gevallen door Hollandse mannen……..

   Like

 17. Wat een onzin Sylvia. Volgens NOS artikel van 23-09-2014 waren er TWEE verkrachtingen.

  “De cijfers liegen er niet om: gemiddeld wordt er elke dag van het Oktoberfest een aangifte van seksueel geweld gedaan. Vorig jaar kwam het volgens de Beierse politie tot zeventien seksuele delicten. Twee daarvan waren verkrachtingen.”

  http://nos.nl/artikel/701876-hulp-voor-vrouwen-op-oktoberfest.html

  Bovendien is het wel degelijk anders, in het westen zijn verkrachtingen meestal door een enkeling gedaan, onder moslims zijn het meestal groepsverkrachtingen. Het is feitelijk een ander fenomeen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s